II. Kadarka Kupa

2005/10/08

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Szekszárdi-dombságban Szálka
2005-10-08
Hirdetés

II. Kadarka Kupa - Kiírás

Gyalogos Természetjáró Tájékozódási Túraverseny az Országos Csapat Bajnokság XV. fordulója
„3-in-1” tájékozódási hétvége célja:
Az első alkalommal 2004-ben megrendezett Kadarka Kupa folytatásaként, idén azért rendezzük meg e tájékozódási hétvégét, hogy az országból Szálkára „özönlő” természetbarátoknak lehetőségük legyen tájékozódási képességük összemérésére és fejlesztésére. A versenyekkel célunk a túraversenyzés, a Tolna megyei tájak és a szekszárdi borvidék népszerűsítése, a megszokottól eltérő versenyek kipróbálása.
Időpont: 2005. október 8. szombat A verseny meghatározása: Nappali, egyfordulós, bontott távú, kötött menetsebességű, felső-, közép- és alapfokú természetjáró tájékozódási csapat-túraverseny, 2-4 fős csapatok részére. A verseny kategóriái: • „A” kategóriák:
Felsőfokú, tájfutótérképen, tájékozódási feladatokkal nehezített versenyek. A, A36, A50, A60 korosztályonkénti bontásban. • „B” kategória:
Középfokú, tájfutótérképen, kevés tájékozódási feladattal nehezített verseny. • EC „emelt szintű C” kategória:
Alapfokú, tájfutó térképen rendezett verseny, alapszintű tájékozódási feladatokkal + elméleti kérdésekkel – kEC-mEC korosztályonkénti bontásban.
kEC („kicsik” emelt szintű C) kategóriában azok a csapatok indulhatnak, ahol a csapattagok 1990-ben vagy azt követően születtek.
mEC („maradék” emelt szintű C) kategóriában indulhat minden más csapat, aki a fenti kitételeknek nem felel meg. • KC „kiránduló C" kategória (nyílt túra):
Családi program a természetet szerető családoknak, kísérőknek és szurkolóknak. Tájékozódási feladatokkal nem nehezített, turista térkép alapján, turistaúton zajló, útvonalleírással segített „verseny” + elméleti kérdések
Találkozó és rajt helye Szálka – Művelődési Ház (a falu központjában közvetlenül a Horog Csárda mellett - a turistatérkép a Horog csárdát jelöli)
Rajt időpontja: Az első rajt 8 órakor, az utolsó 10 órakor lesz.
Nevezési díj: határidőre beérkezett nevezés esetén: 500 Ft/fő;
szervezett természetjáróknak: 400 Ft/fő;
helyszíni nevezés esetén egységesen: 600 Ft/fő
Tömegközlekedéssel érkezőknek Szekszárd autóbusz pályaudvarról 730 órakor indul menetrendszerinti járat (a megálló közvetlenül a művelődési ház mellett van). Visszafelé az utolsó járat 1620 órakor indul.
Díjazás: Kategóriánként az első helyezett csapatok elnyerik a kategória kupáját, az I-III. helyezettek oklevelet és érmet, a IV-VI. helyezett csapatok oklevelet kapnak. Külön díjazásban részesül a legeredményesebb egyesület (az egy szakosztályból, egyesületből érkező versenyzők közül a három legjobb eredményt vesszük figyelembe – a KC kivételével valamennyi kategóriát figyelembe véve, a bajnoki pontszámítás szabályai szerint).
Az eredményhirdetés tervezett időpontja 16 óra.

II. Kadarka Kupa - Nevezés

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés