Hegyek Hátán Túra Esemény

2024/03/29

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Tavaszi tájak, zöldellő erdőrengeteg, nyiladozó virágok, tiszta vizű források, kulturális és történelmi emlékhelyek, festői panorámák és nem utolsó sorban: hegyek hátán hegyek.

Kőszeg
2024-03-29 - 2024-03-31
ALBA Túrakör - Tóth Zoltán
+36 20 506 4529
albaturakor[a]gmail.com
Hirdetés

Kiírás

Hegyek Hátán Túraimg

Hegyek Hátán Túra
Március 29-31. (Húsvét)

Mit is nézünk meg?

1. nap: Kőszeg – Szent Korona bunker – Kálvária – Kőszegi Kálvária templom - Trianoni-kereszt – Hétforrás – Óház-tető-, és kilátó – Mohás út – Kőszeg

Túratáv: 16 km, 490 m szint

Túránk húsvéti hangulatban indul Kőszeg óvárosától, mely hazánk egyik csodálatos ékszerdoboza. A kirándulás elején ellátogatunk a történelmi jelentőségű Szent Korona bunkerhez, ahol a Szálasi-kormány idején őrizték koronánkat, majd megtekintjük a híres Kálvária- templomot. Útbaejtjük a Trianonnak emléket állító keresztet, ahonnan szintén pazar kilátásban lesz részünk. Túránkat a tavaszi pombába öltözött erdőben folytatjuk tovább, egészen a hét magyar vezérről elnevezett Hétforrrásig, ahol rövid pihenőt tartunk, és csillapíthatjuk szomjunkat a friss forrásvízből. Kényelmes tempóban tovább haladva eltúrázunk az Óház-kilátóig, ahonnan szintén csodálatos kilátásban lehet részünk. A túra vége felé közeledve pedig a hangulatos Mohás úton ereszkedünk vissza Kőszegre. A csepregi szállás elfoglalása után, a nap végén nem maradhat el a közös albás vacsora és beszélgetés, akinek van kedve csatlakozni.

2. nap: Borostyánkői-hegység (Bernsteiner Gebirge) - Borostyánkő (Bernstein), Ausztria

Borostyánkő (Bernstein) – Gerinchegy (Kienberg) – Alpannonia út – Kőhalom 833m (Steinstückl) – Kuglóf-kilátó (Guglhupf) – Edeháza (Stuben)

Túratáv: 15 km, 600 m szint

3 napos húsvéti túránkon nem lesz hiány változatosságban, hegyről hegyre, hegyek hátán kirándulunk. A 2. nap a bőséges reggeli után Burgenland egyik legváltozatosabb hegyvidéki táján, a Borostyánkői-hegységben fogunk túrázni. Utunk a csodálatos, fenyvesekkel borított Gerinchegyen (Kienberg) vezet át, miközben ismét gyönyörű panorámában lesz részünk. Combizmainkat megdolgoztatva felkapaszkodunk a Kőhalom (Steinstückl) névre hallgató hegycsúcsra, ahol kifújhatjuk magunkat, és élvezhetjük a parádés kilátást. Majd újult erővel vágunk neki a földkúp tetején kialakított Kuglóf-kilátónak (Guglhupf), ahonnan csodás körkilátás nyílik Kőhalomra, a Gerinchegyre, a távolban pedig a Kőszegi-hegység vonulata és a Schneeberg gyakran hófödte csúcsai is felsejlenek, ha szép idő lesz. A túra vége fele a hangulatos, csendes kis falu, Edeháza (Stuben) felé vesszük az irányt, majd visszatérünk Borostyánkőre, és utána ismét az elmaradhatatlan albás, közös vacsorával (akinek van kedve) zárjuk a napot.

3. nap: A Lajta-hegység panoráma útja – Burgenland – Lajta-hegység (Leithagebirge)

Kismarton (Eisenstadt) – Buchkogel – Kürschnergrube – Sonnenberg-obszervatórium és kilátó – Kismarton

Túratáv: 17 km, 380 m

Többnapos túránk utolsó napja a lélegzetelállító kilátások jegyében fog telni, némi kultúrával fűszerezve. A bőséges reggeli után az Esterházy családhoz köthető Kismartonra vezet utunk, innen indul a túránk, a gyönyörű Lajta-hegység panoráma útján haladva. Méltatlanul elhanyagolt vidék tárul szemünk elé, mely impozáns kilátásokban igen gazdag. A panoráma útról szemet gyönyörködtető látvány nyílik az Alpokra, a Kőszegi-hegységre és a Fertő-tóra is. A nap folyamán útba ejtjük Kismartonon Haydn és Liszt Ferenc szobrát is, illetve megtekintjük a szikes, enyhén sós vizű Fertő-tavat, mely méltán képezi a világörökség részét.

Á la carte vacsoralehetőség lesz mindkét nap

Pár szóban a túrákról: A túrák tempója nem túl gyors, kellemes. Túra közben többször megállunk pihenni, ha lehet, olyan helyen, ahol tudunk harapni és inni valamit.

Hegyek Hátán Túraimg

Nevezés

Jelentkezni, érdeklődni itt tudsz: albaturakor@gmail.com

A program ára: 46.500 Ft,-

Az ár tartalmazza: a 3 nap, 2 éjszaka szállást, – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű, TV, wifi)

Bőséges reggelit (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!) a szervezést és a túravezetés díját

Egyéb költségek: az utazás költsége parkolás és napközbeni étkezés
 

Hegyek Hátán Túraimg

 

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés