Fertő-Hanság Nemzeti Park - Fertő tó túra

2017/05/13

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

A viruló május ismét nemzeti parki túrára hív! Sőt nem csak a május, hanem mi is. Északnyugati Nemzeti Parkunk a Fertő-hansági leglátványosabb helyszíne, a Fertő-tó és környéke, melynek megízlelheted a varázsát, de a hegyvidék szerelmeseinek is kedvezünk. Hogy hogyan? Lássuk a részleteket!

Sopron
2017-05-13 - 2017-05-14
Hirdetés
Fertő-Hanság Nemzeti Park - Fertő tó túra-1

Fertő-Hanság Nemzeti Park - Fertő tó túra - Kiírás

Az útvonalakat egyénileg, a rajtban kapott térképvázlat segítségével járhatod végig. Ha gondod van a tájékozódással, vagy inkább túravezetővel szeretsz kirándulni, az sem probléma, mert akkor szervezünk neked kísérőt.

Családbarát verzió: Lásd lentebb a részletes program alján!

Utazás és találkozó:
A túra rajtja Sopronban a vasútállomáson lesz. Ide érdemes érkezni kocsival, telekocsival, tömegközlekedéssel egyaránt. A vasútállomás épülete melletti kis parkolóban várunk téged

1. napi útvonal:
Túra a Soproni hegységben. Sopron Vá. - Lővérek - Károly-kilátó - Felkelők emlékműve - Várhely, Bella Lajos pihenő - Muck-kilátó - Vasfüggőny turista ösvény - Harka - Kópháza - Balf, termál kemping.

Távolság: 24 km
Szintemelkedés: 576 m
Útvonal: >> ITT <<
Útvonal letöltése GPX formátumban

Szállás a Balfi kempingben sátorban. Ha nem szeretnél sátrazni, a kempingben foglalhatsz magadnak szállást is, de azt önállóan kell intézned. Este a fáradt vándorokat kemping grill vacsorával várjuk helyben telepített PRIMUS grill állomásunkon.

2. napi útvonal:
Rövid túra a Fertő-tó környékén. Balf, kemping - Szent Antal emlékmű - Káposzta hegy - Cárhalom, Pintytető - Zsivány-barlang - Kecske-hegyi kilátó - Fertőrákos, kőfejtő. A túra végén a Kőfejtőtől busszal lehet visszautazni a Soproni vasútállomásra.

Távolság: 12,1 km
Szintemelkedés: 279 m
Útvonal: >> ITT <<
Útvonal letöltése GPX formátumban

Családbarát verzióban a programhoz szombat délután a Balfi kempinben tudsz csatlakozni. Együtt vacsorázunk, táborozunk, és vasárnap együtt járjuk végig a rövid túrát, csodáljuk meg a Fertő-tó panorámáját a Kecske-hegyről, és a Fertőrákosi kőfejtőt. Érkezéskor érdemes Sopronban leparkolni, és vonattal vagy busszal átutazni Balfra, mert a túra végén Sopronba érkezünk vissza a Fertőrákosi busszal.

 

Felkészülés, felszerelés:
Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Évszaknak megfelelő réteges öltözet, meleg vízzáró bakancs. Fejlámpa, elemlámpa ajánlott. A sátrazáshoz sátor, hálózsák, derékalj, meleg ruha.

Fertő-Hanság Nemzeti Park - Fertő tó túra - Nevezés

Regisztráció:
A regisztrációs díj tartalmazza a szombat esti szállásdíjat, szombat este meleg vacsorát, és a túra egyéb szervezési költségeit.

A túra díja: 8.000 Ft

Kedvezmények:
- Hírlevél feliratkozási kedvezmény: 10% kedvezmény, vagyis csak 7200 Ft felnőttek részére
- Gyermek kedvezménnyel (10 éves korig) 4500 Ft

A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot, és a benne szereplő leírás szerint utald el az összeget egyesületünk bankszámlájára. A jelentkezés az utalással együtt érvényes.

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés