A Magas-Tátra Csodái Túra Esemény

2024/07/19

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Júliusban a csodálatos, vadregényes Magas-Tátrába látogatunk el. Kiruccanásunkat ráadásul utolsó nap a Szlovák Paradicsom egyik legszebb részével fűszerezzük.

Ótátrafüred
2024-07-19 - 2024-07-21
Tóth Zoltán
+36 20 506 4529
albaturakor[a]gmail.com
Hirdetés

Kiírás

A Magas-Tátra Csodái Túraimg

A Magas-Tátra Csodái
Július 19-21.

Júliusban a csodálatos, vadregényes Magas-Tátrába látogatunk el. Kiruccanásunkat ráadásul utolsó nap a Szlovák Paradicsom egyik legszebb részével fűszerezzük. Varázslatos panorámák, vízesések, kis, hegyi tavak, comb-, és karizmokat megmozgató hágók, és a lenyűgöző Hernád-áttörés vár Rád! Gyere, és kalandozz velünk a Magas Tátrában!

Mit is nézünk meg?

1 nap: Ótátrafüred - Tarajka - Óriás- vízesés - Zamkovszky- menedékház - Kő-pataki-tó - Tarajka - Ótátrafüred (1760 m)

Táv: 13 km, szintemelkedés: 490 m

Túránk a mesebeli, hegyekkel övezett Ótátrafüredről indul. A kilátásban gyönyörködve, felvonóval megyünk fel Tarajkáig. Majd megtekintjük a 20 m magas Óriás-vízesést, és ellátogatunk a Zamkovszky-menedékházba, ahol rövid pihenőt tartunk, itt lehetőség lesz enni-inni. A pihenő után látványos völgyek mellett haladva folytatjuk túránkat, és megcsodáljuk az 1754 m magasan elterülő Kő-pataki-tavat. Kényelmes tempóban érkezünk vissza Tarajkára, ahonnan a felvonával ereszkedünk le Ótátrafüredre. A napot pedig jó hangulatban, közös beszélgetéssel, finom vacsorával zárjuk.

2 nap: Felkai-völgy - Sziléziai Menedékház - Felkai-vízesés - Lengyel-nyereg - Rovátka - Hosszú-tavi menedékház - Nagy-Tar-pataki-völgy-Tarajka-Ótatrafüred

Táv: 18 km, szintemelkedés: 1350 m

A reggeli után a túra helyszínére autóval megyünk a szállástól. A Felkai-völgy a Magas-Tátra egyik legnövénydúsabb völgye, itt haladunk keresztül az 1676 m-en fekvő Sziléziai Menedékházhoz, ahonnan pazar kilátásban lesz részünk. Rövid pihenő után a kaland folytatódik, megkerüljük a varázslatos Felkai-tavat, felfelé kapaszkodva pedig mesebeli vízesések mellett, virágos pombába öltözött réteken haladunk egészen a Lengyel-nyeregik. A nyereg neve beszédes, a régmúlt időkben a lengyel csempészek erre vitték az árut. Comb- és karizmainkat megdolgoztatva, némi lánc és erősítés segítségével, hágókat átszelve másszuk meg a 2290 m magas Rovátkát. A csúcshódítást és rövid szusszanást követően, leereszkedünk a Hosszú-tavi menedékházhoz, itt hosszabb pihenőt tartunk, majd kényelmes tempóban túrázunk Tarajkáig, ahonnak visszamegyünk Ótátrafüredre, a szállásra. Napunkat ma is közös vacsorával, beszélgetéssel zárjuk.

3 nap: Csingó - Káposztafalvi-karszt - Tamásfalvi kilátó - Hernád-áttörés - Csingó - Táv: 12 km, szintemelkedés: 380 m

3. napi kalandunk rövid autóút után, a Szlovák Paradicsomból indul. A Hernád folyó a Káposztafalvi-karszt peremén tör át a romantikus látványvilágú szurdokonkon. Túránk ismét felfelé haladva indul egészen a Tamásfalvi-kilátóig, ahonnan a Szlovák Paradicsom egyik leglátványosabb kilátása tárul szemünk elé: jó idő esetén látjuk a Magas-Tátrát, a Hernád-áttörést. Rövid pihenő után a Hernád völgyébe ereszkedünk le, majd fémpallókon és létrákon, mészkősziklák mellett haladunk át a lenyűgöző Hernád-áttörésen, alattunk a Hernád csörgedezik. Túránkat élményekkel gazdagodva zárjuk, Csingóra visszaérkezve.

Pár szóban a túrákról: A túrák tempója nem túl gyors, közepes, alap edzettséget igényel. Túra közben többször megállunk pihenni, ha lehet, olyan helyen, ahol tudunk harapni és inni valamit (pl. menedékházban).

A túra második napján lesznek láncos, kapaszkodós útszakaszok.

.A Magas-Tátra Csodái Túraimg

Nevezés

Jelentkezni, érdeklődni itt tudsz: albaturakor@gmail.com

A program ára: 58.500 Ft

Amennyiben a program elmaradna, a teljes összeg visszatérítésre kerül.

Az ár tartalmazza: a 3 nap, 2 éjszaka szállást – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű, TV, wifi)

2 napi bőséges reggelit (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!) a balesetbiztosítást a szervezést és a túravezetés díját

Egyéb költségek: az utazás költsége, a parkolás, a vacsora és a napközbeni étkezés

A Magas-Tátra Csodái Túraimg

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés