A Kócs-hegyek és a Liptói-medence Mesevilága Esemény

2024/05/17

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Vadregényes völgyek, hangulatos utak, a Felvidék leglátványosabb szurdokvölgyei, virágba borult rétek... és még sorolhatnánk, hisz a Liptói-térség számtalan csodát rejt.

Prószék
2024-05-17 - 2024-05-19
Tóth Zoltán
+36 20 506 4529
albaturakor[a]gmail.com
Hirdetés

Kiírás

A Kócs-hegyek és a Liptói-medence Mesevilágaimg

Mit is nézünk meg?
1. nap: Prószéki-völgy - Nagyborove - Kvacsányi-völgy

Táv: 16 km szint: 590 m

Első nap a festői kis községből, Prószékről indulunk. Túránk a vadregényes Prószeki-völgyön át vezet, csordogáló patakok és vízesések mellett. Fapallókon és rövid létrákon át haladva érünk el a virágmezős Nagyborove fennsíkjára, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Nyugati-Tátrára és az Árvai-Magurára. Rövid pihenőt tartunk, itt lesz lehetőség ebédelni is egy hagyományos szlovák vendéglőben. Ebéd után visszaereszkedünk a fenyvesekkel tarkított völgy oldalán, majd körtúránkat Prószéken, az autókhoz visszaérkezve zárjuk. A szállás helyszínére, Liptószentmiklósra autóval megyünk, a túra után.

2. nap: (csúcsmászsás) Oláhdubova- Nagy-Kócs - Kócs-hegység legmagagasabb csúcsa 1611 m

Táv: 11 km szint: 940 m


Második nap bőséges reggeli és rövid autóút után ismét felhúzzuk túrabakancsokat, és nekivágunk a Kócs-hegység csúcsának. Egy kis helyi faluból, Oláhdubovából indulunk. A Liptói-térség, a Felvidék egyik legautentikusabb régiója. Dús növényzettel tarkított tájon emelkedünk fel a Nagy-Kócsra, ahonnan szintén varázslatos, 360 fokos panoráma nyílik a környékre, a Fátrától egészen a Tátráig ellátni jó idő esetén. Túránkat Oláhdubovába visszaereszkedve zárjuk, majd autóval visszamegyünk a szállásra.

3. nap: Lucski-völgy - Lucski-vízesés - Liptói várrom - Sestrč-hegy - Panoráma út

Táv: 12 km szint: 490 m


Túránk a kis üdülőfaluból, Lucskiból indul. Az impozáns látványt nyújtó falu komoly történelmi múltra tekint vissza: már a kőkorszakban is éltek a területén emberek. A település termálvízben gazdag, igazi különlegessége a Lucski-vízesés, mely egyedülálló módon a falu közepén helyezkedik el. A térség igen gazdag a lélegzetelállító szurdokvölgyekben. Utunk a Lucski-völgyben vezet fel egészen a múltat megelevenítő Liptói várromig, ahonnan szintén magával ragadó panorámában lehet részünk a környező hegyekre. A kővár helyén már a bronzkorban is erődített őrhely, település állt. 3 napos kiruccanásunk végéhez közeledve több kilátót is érintünk, majd panorámás utakon ereszkedünk vissza a túra indulási helyszínére.

Pár szóban a túrákról: A túrák tempója nem gyors, közepes. Túra közben többször megállunk pihenni, ha lehet, olyan helyen, ahol tudunk harapni és inni valamit.

Nevezés

A Kócs-hegyek és a Liptói-medence Mesevilágaimg

Kérünk, az albaturakor@gmail.com e-mail-címen jelentkezz!

A program ára: 49.900 Ft

Az ár tartalmazza:

-3 nap, 2 éjszaka szállást Liptószentmiklóson (panzióban), – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű)
-és a reggelit (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!)
-a szervezést és a túravezetés díját
-magashegyi balesetbiztosítást

Egyéb költségek:
-az utazás költsége
-esetleges parkolás
-napközbeni étkezés, vacsora
-esetleges belépők

A Kócs-hegyek és a Liptói-medence Mesevilágaimg

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés