A Felvidék Sziklavárosai Túra Esemény

2024/06/28

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Merülj el a lélegzetelállító panorámák, a különleges sziklaképződmények, hangulatos, felvidéki falvak, alpesi hangulatú tájak, és az egyedi, festett házak világában!

Szulyóváralja
2024-06-28 - 2024-06-30
Tóth Zoltán
+36 20 506 4529
albaturakor[a]gmail.com
Hirdetés

Kiírás

A Felvidék Sziklavárosai Túraimg

Júniusban a varázslatos Szulyó-hegységbe és a Kis-Fátrába látogatunk el. Merülj el a lélegzetelállító panorámák, a különleges sziklaképződmények, hangulatos, felvidéki falvak, alpesi hangulatú tájak, és az egyedi, festett házak világában!

Tarts velünk, és légy részese Te is a kalandnak!

Mit is nézünk meg?

1 nap:
Szulyó-hegység, avagy Szlovákia sziklavárosa


Útvonal: Szulyóváralja - Szulyói-sziklák- Szulyó vára - Gótikus kapu - Rohács-nyereg

Táv: 11 km, szint: 550 m

Első nap Szulyóváraljáról indulunk, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a Szulyó-hegység sziklarengetegeire. A hegység szépsége bőven vetekszik a Kárpátok magas hegyvonulataival, túránk alatt különleges sziklavidéket, gazdag növényvilágú mezőket csodálhatunk meg. A szulyói sziklák világviszonylatban is egyedi képződmények: az egykori őstenger alján egy 100 méter vastagságot is elérő meszes réteg alakult ki, amely a tektonikai mozgások eredményeként idővel magasra feltorlódott. A meszes-homokköves kőzetet időközben a külső erők formálták, így alakult ki a Szulyó-hegység jellegzetes, csipkés hegyvonulata. Utunk során pazar panorámában lesz részünk, alpesi hangulatú táj és a festői Vág-völgye tárul szemünk elé. Menet közben számos sziklaformációval fogunk találkozni, megnézzük pédául a 13 m magas "gótikus kapu"-nak nevezett sziklát is. A túra végén autóval megyünk a szállásra (kb. 15 perc), ami Vágbesztercén lesz egy hotelben, a napot közös vacsorával (foglalunk asztalokat a csapatnak), és jóhangulatú beszélgetéssel zárjuk.

2 nap:
Kľak - Kis-Fátra (1394 m)


Útvonal: Fačkovské sedlo - Reváň - Kľak

Táv: 12 km, szint: 590 m

Második nap a reggeli és 30 perces autóút után (itt a parkolás fizetős!) ismét felhúzzuk túrabakancsokat, és megkezdjük kalandozásunkat a Kis-Fátra vonulatain. Túránk kb. 900 m-ről indul, és egészen a Fátra 1394 m-es csúcsáig vezet. Látványos kilátásból, mesébe illő mezőkőből és szemet gyönyörködtető tájakból ma sem lesz hiány. Combizmokat megdolgoztató emelkedőkön haladunk felfelé, kényelmes tempóban, miközben szinte végig pazar panorámában lesz részünk. A mai napot is közös vacsorával és a szokásos, jókedvű, "albás" beszélgetéssel zárjuk.

3 nap:
Rajec sziklavilága és Csicsmány, avagy a festett falu


A mai nap 2 túrát tartalmaz: 1. túra: Rajecfürdő - Rajec-völgy - Rajec-völgyi sziklavilág

2. túra: Csicsmány (655 m) - Javorinka-nyereg -Javorinka (972 m) - Miklovské

Táv: 9 km 350 m szint

Túránk 30 perces autóút után, a kis üdülőtelepülésről, Rajecfürdőről indul. A városka Zsolnától DNY-ra, sziklákkal övezett, festői völgykatlanban fekszik. Üdülőváros és gyógyfürdő, 38 °C-os melegforrásokkal, már a kora középkorban is ismert volt. Az utolsó nap is igazi mesebeli sziklavilágba csöppenünk, a nap első túrája impozáns sziklák között, és gazdag növényvilággal övezett völgyben vezet. Majd az idő második felében hazafelé (30 perces autóút Rajecfürdőtől) megnézzük Csicsmányt, avagy a különleges szépségű "festett falut". A Felvidék egyik legérdekesebb népi építészeti hagyományával találkozhatunk a fából épült házakon, amelyeket egyedi egzotikus geometriai minták díszítenek.

Pár szóban a túrákról: A túrák tempója nem gyors, közepes, túra közben többször megállunk pihenni.

Az első és a második napon nem lesz lehetőség útközben éttermi/büfés étkezésre, ezért kérlek, hozz magaddal enni- és innivalót!

Nevezés

A Felvidék Sziklavárosai Túraimg

Nevezni online ezen a címen lehet: albaturakor@gmail.com

A program ára: 53.500 Ft

​Amennyiben a program elmaradna, a teljes összeg visszatérítésre kerül.

Az ár tartalmazza:

3 nap, 2 éjszaka szállást Vágbesztercén (hotelban), – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű)
és a reggelit (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!)
a szervezést és a túravezetés díját
magashegyi balesetbiztosítást
Egyéb költségek

az utazás költsége
esetleges parkolási díjak
napközbeni étkezés, vacsora
esetleges belépők

A Felvidék Sziklavárosai Túraimg

 

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés