A Bakony Varázsa Túra Esemény

2024/03/15

Impozáns panorámák, hangulatos szurdokvölgyek, csobogó patak, régi időket idéző várromok és kutak, varázslatos tavak, kora tavaszi erdőillat, mesebeli tiszafások.

Bakonybél Almási u.
2024-03-15 - 2024-03-16
ALBA Túrakör - Tóth Zoltán
+36 20 506 4529
albaturakor[a]gmail.com
Hirdetés

Kiírás

A Bakony Varázsa Túraimg

Gyere, és fedezd fel a tavaszi Bakony szépségeit!            

Mit is nézünk meg?

1. nap: Bakonybél – Erzsébet-kilátó – Tönkölös-hegy – Várhegy – Gerence patak völgye – bakonyi Gyilkos-tó – bakonybéli Borostyán-kút (Szent-kút), kápolna
Túratáv: 19 km, 680 szint

Túránk a Bakony szívéből, Bakonybélből indul, bakancsainkat felhúzva nekivágunk a kora tavaszi vadregényes erdőnek. Ha szerencsénk van, a hóvirágok, a pompás hunyorok és a sárgálló tavaszi héricsek is előbújnak. Kényelmes tempóban haladunk az Erzsébet-kilátó felé, ahonnan megcsodáljuk a Bakonyra néző panorámát. Pár perces pihenő után a Tönkölös-hegy felé vesszük az irányt, ellátogatunk a Várhegyre, ahol az egykori Rablólovag-vár állt. Utunkat a csobogó Gerence-patak völgyében folytatjuk, egészen az egyben sejtelmes és romantikus Hubertlaki-tóig, amit a Bakony „Gyilkos-tavának” is hívnak. A tükörsima tó akár filmforgatási helyszín is lehetne. Csend és nyugalom, a vízből előbukkanó facsonkok… mintha megállt volna az idő. A meseszerű látványt elhagyva rövid pihenőt tartunk az Odvaskő Étteremben, majd a túrát a híres Borostyán-kút megcsodálásával zárjuk.

2. nap: Bánd – Szentgáli őshonos tiszafás - Miklós Pál-hegy - Majer Antal-kilátó – Séd-patak – Bánd
Túratáv: 8 km, 350 szint

A bőséges reggeli után, újult erővel indulunk felfedezőútra Bándról, a Séd völgye felett domborodó dolomitkúpokon, majd gyönyörködünk a szentgáli meseerdőben, az őshonos tiszafák között sétálva. A második nap sem lesz panorámából hiány, megdolgoztatjuk combizmainkat, és megcélozzuk a Dél-Bakony egyik legszebb panorámáját nyújtó Majer-Antal kilátót. Kis túránkat zárva, a Séd-patak mellett indulunk vissza Bándra. És ha a csillagok is úgy állnak, hazafele ellátogatunk a történelmi Veszprémi Várba.

Túrázz velünk, és fedezd fel hazánk csodálatos szépségeit, bakancsot fel, várunk szeretettel! ☺

Pár szóban a túrákról: A túrák tempója nem túl gyors, kellemes. Túra közben többször megállunk pihenni, ha lehet, olyan helyen, ahol tudunk harapni és inni valamit.


A Bakony Varázsa Túraimg

Nevezés

A program ára: 34.500 Ft,-

Az ár tartalmazza: a 2 nap, 1 éjszaka szállást, – 2-3 ágyas szobákban, saját fürdővel (ágynemű, TV, wifi) félpanziós ellátás!

Bőséges reggelit és 2 fogásos menüvacsora (ha bármilyen ételintoleranciád, allergiád van, kérlek, jelezd nekünk!) a szervezést és a túravezetés díját

Egyéb költségek: az utazás költsége parkolás és napközbeni étkezés.

Jelentkezni, érdeklődni itt tudsz: albaturakor@gmail.com

Tel.: +36 20 506 4529

A Bakony Varázsa Túraimg

 

Hirdetés