Menü

2011.06.22.     Hozzászólás 0

Kisköre középtávú OB 2011

Számomra mindig is kellemes emlékeket idéz fel Kisköre. Életemben először itt indultam triatlon versenyen, még 1997-ben, gyerek távon, mountain bike-kal.

Utána életem első korosztályos ranglista győzelmét is értem el, illetve itt próbáltam ki 2007-ben a középtávú triatlont.
 
Idén június 25-én ismét a Tisza-tó partján gyűlik össze a hosszútávú triatlon népes tábora, hogy eldöntse az idei országos bajnoki címeket féltávon. Tavaly ezt a versenyt Orfű rendezte, nem könnyű, sok emelkedővel tarkított pályán. Azt hiszem, elmondhatom, hogy jobban küzdöttünk a meleggel és a tereppel, mint a távval. Kiskörén más lesz: a gátra fel-, illetve lefutást leszámítva szinte teljesen sík a verseny, ám melegre és szélre azonban készülhetünk, hacsak nem tréfál meg minket az idő, egy esős versennyel! A Kiskörei Szabadvizű Strand pedig – mint a magyar triatlonsport egyik régi fellegvára – kiválóan alkalmas triatlon versenyek megrendezésére. Emlékezetes triatlon csaták zajlottak az elmúlt 23 évben is.
 
Úszáson négy 625 méteres, háromszög alakú körben kell majd az első számot teljesíteni. A vízből kimászva irány a gát, majd egy viszonylag hosszú futás a depóig, ahol öltözhetünk a kerékpárhoz. A második szám is hamar teljesíti a gát jelentette legnagyobb hegyet, majd négy darab 20 kilométeres kör vár ránk Kisköre és Tiszanána között. Frissítés körönként, azaz 20 kilométerenként lesz. A sebesség szerelmesei készülhetnek, hiszen ezen a pályán könnyen lehet akár egyéni rekord átlagsebességet hajtani – ha nem lesz orkán erejű szél, mint négy éve. A befejező szám is négy körös, mely a napfényes gátról árnyékosabb kerékpárút felé veszi az irányt, majd egy rövid emelkedő után a kiskörei víztározó hídján fordulunk.
 
A verseny talán legnagyobb esélyese Kis Gyula, aki tavalyi címét védheti meg idén. Gyula remek formában van, májusban a grazi féltávú versenyen nem talált legyőzőre. Kihívói között ott lehet: Csortos Imre, Vatai Miklós, Ács Péter és még sokan mások...
 
A hangulat várhatóan remek lesz, hiszen Péter Attila hangjára garantált a szórakozás. A versenyre senki ne hagyja otthon a családot, hiszen a kiskörei strandon kicsik, nagyok eltölthetnek egy kellemes napot fürdőzéssel, lángos evéssel és természetesen szurkolással! Tehát találkozzunk június utolsó szombatján, Kiskörén és versenyezzünk együtt!
 

Olvass többet a témáról: verseny