Menü

2011.07.19.     Hozzászólás 0

Wakeboard - csak a legjobb trükkök számítottak

A versenyen hárman is közel kerültek, hogy Magyarországon elsőként beadják az 1080-as forgást.

WATT Wake Stars
Best Trick Jam
Venice Beach Cable Park, Velence
2011. július 9.

 

A stég is megtelt
A stég is megtelt

 

A velencei wakeboardpályán rekkenő hőségben küzdöttek hazánk legjobb wakeboardosai. A csak elemeken zajló versenyen csak a legjobb trükkök számítottak, és a versenyzők mindent bele is adtak a felajánlott pénzdíj elnyerésére. A versenyen hárman is közel kerültek, hogy Magyarországon elsőként beadják az 1080-as forgást. 

 

Vaskó Norbi a pálya legnagyobb elemén
Vaskó Norbi a pálya legnagyobb elemén


 
A küzdelem a velencei wakeboard pálya 4 kiválasztott elemén folyt, ahol az open kategóriában külön-külön 40.000 Ft-os pénzdíjért küzdöttek hazánk legjobbjai. A hőségrekordot döntögető időjárási körülmények között csordultig volt strandolókkal a velencei szabadstrand, akiket egész délután jobbnál jobb trükkökkel szórakoztattak az indulók.

 

Papp Laca is gyúrt az 1080-ra
Papp Laca is gyúrt az 1080-ra

 

Nem csak a meleg miatt főhetett hát a Bodoki Roland és Sticzay Péter összetételű zsűri feje, hiszen a versenyzők a legjobb trükkjeiket vették elő. A közönséget végig izgalomban tartotta, hogy vajon siker koronázza-e Papp Laca, Csontos Milán és Szóláth Szebasztián próbálkozását, hogy Magyorországon elsőként odarakják az 1080-at. Sajnos ez most nem jött össze, de a szervezők különdíjjal jutalmazták Csontos Milán-t, szerintük ő került a legközelebb a hőn áhított trükk landolásához.

 

Horváth Kinga köszönti a vízben lebegő fotóst
Horváth Kinga köszönti a vízben lebegő fotóst

 

Mindenki remekül teljesített, de a legnagyobb nyertes végül Papp Laca lett, aki a Kicker és a Funbox elemen is elnyerte a legjobb trükk díját. E mellett a legkiemelkedőbb teljesítmény díja is az övé lett. A Slideren Bodnár Bence diadalmaskodott, a Taxi-n pedig Tokay Máté, aki egy nagyon látványos Sucide Raley 360-at rakott oda.

 

Kirsch Dávid a legfiatalabb induló
Kirsch Dávid a legfiatalabb induló

  
 
Horváth Kinga, a wakeboard sport meghatározó női versenyzője a Férfi Open kategóriát húzta be a nevezésnél, példás módon teret engedve a fiatalabb generációnak, akik közül Körmendi Petra élt a legjobban a lehetőséggel. Megérdemelten vehette át a Legjobb női teljesítmény díját.

 

A nagy melegben vonzó volt a Velencei Tó Hűs vize
A nagy melegben vonzó volt a Velencei Tó Hűs vize

 

Az amatőrök között, a helyi érdekeltségű Sipos Sándor nyerte a versenyt. Teljesítményét nézve hamar túl léphet ezen a kategórián.

A legjobb wakeskates teljesítmény nem hozott meglepetést. Herczeg Levi a sportág meghatározó alakja itthon. Hozzá csatlakozott Bodnár Bence és Kis Benedek, akik miután lement a wakeboardos körük, szereztek magukat wakeskate-et és csatlakoztak Levihez a harmadik körben. Jól tették. Nagyon komoly trükköket láthattunk tőlük is.

 

Video

 

Köszönjük támogatóinknak: WATT Energy, Billabong, VonZipper, Nixon, Riderzone. És mindenkinek, aki munkájával, lelkesedésével, jelenlétével biztosította, hogy ilyen remek napot zárhattunk.

Best Kicker - Papp Laca
Best Funbox - Papp Laca
Best Taxi - Tokay Máté
Best Slider - Bodnár Bence
Legkiegyensúlyozottabb teljesítmény - Papp Laca
 
Legjobb női teljesítmény: Körmendi Petra
Legjobb Amatőr teljesítmény: Sipos Sándor
Legjobb Wakeskate: Herczeg Levi
 
Különdíjak: Csontos Milán (legjobb 1080 próba)
Kiemelkedő junior teljesítmény Paládi-Kovács Áron (1260 forgás a taxin)

 

A győztesek
A győztesek

 

További képek a billabong.hu-n.

Olvass többet a témáról: wakeboard

Ajánló