Menü

2009.06.03.     Hozzászólás 0

kiteline.hu

V. Szörf Fesztivál, Siófok-Sóstó, Surfbeach-Surfcamping

Sajnos a levegő és a víz hőmérséklete idén nem kedvezett a vízes sportokkal ismerkedők számára de sikerült az a csúcskisérlet, amely során egy 100m-es hosszúságú zsinóron felszerelt 16m2-es ernyővel kiteoztunk (normál zsinór hosszúság 20-24m általában)...

Május 30-31. között sikeresen lezajlott az V. Szörf Fesztivál a Balaton partján. Az elmúlt évek jó időjárása után sajnos a levegő és a víz hőmérséklete idén nem kedvezett a vízes sportokkal ismerkedők számára. A szombati szélscsenedesebb de esős nap után egy szeles de naposabb vasárnap következett, így a szörf versenyek is sikeresen megrendezésre kerültek. A  szombati napon a strandröplabda bajnokságé volt a fő szerep és sikerült az a csúcskisérlet is, amely során egy 100m-es hosszúságú zsinóron felszerelt 16m2-es ernyővel kiteoztunk (normál zsinór hosszúság 20-24m általában) . Vasárnap az egyre jobban megerősödő szélben több tucat kite- és windszörfös bemutatózott a nézőknek míg a szörf versenyek zajlottak.

 

 

A Szörf Fesztivál ugyan befejeződött, de az igazi szezon még csak most kezdődik el, szeptember közepéig tehát minden nap várja a rendező Kiteline Sport Egyesület a szörfözés, strandröplabdázás vagy kajakozás iránt érdeklődőket a siófoki Surfbeachen, ahol akár sátrazva vagy lakókocsiban az egész nyarat el lehet tölteni (www.surfbeach.hu) (www.surfcamping.hu).

 

Rekord kísérlet:
Segítők: Sáfián Lajos (szellemi szerző is), Borlay László és Jani Zsolt
Pilóta: Duska Zaránd
Felszerelés: 16m2 Naish Shockwave ernyő 100m zsinórral és egy hullámlovagló deszka (normal zsinórzat 20-25méter között van általában)

Olvass többet a témáról: kite, strandröplabda, surf, szörf