Menü

2007.08.08.     Hozzászólás 0

kiteline.hu

Új sport várja, hogy a szárnyaira kapjon - Kitesurf

Biztos mindenki látta már a tavak, tengerek mentén a színes repülő ernyők sokaságát.Itt az ideje hogy elmeséljük mindazoknak akik még nem hallottak róla mi ez, hogy valójában miről is van szó.

A sportnak kitesurf a neve és hazánkban körülbelül 6 éve van jelen, ám fiatalságának  ellenére vagy épp ezért egyre többen űzik. De miért is? Egyrészt sokat jelent hogy ez egy igen szabad dolog: nem kell pályabérletet fizetned, nem kell sorbanállnod, nem kell pályához igazodnod és esetleg azon aggódnod hogy éppen tilosban freeridolsz. A víz szabad terület, arra mész amerre akarsz. Másrészt elég vonzóvá teszi a sportot, hogy elképesztően nagyokat lehet ugrani. Egy versenyen az átlagos magasság 8- 10 méter körül van és 30- 50 méter hosszú! Van még valami amibe kevesen gondolnak bele: a kitesurf nem kerül semmivel sem többe, bármely másik extrém sportnál. Egy komplett, jó minőségű használt felszerelést már 150 000 Ft körül be lehet szerezni.

Mi kell a kitesurf-höz ?

Az ernyő:
Tube kite vízre. Ezeket az ernyőket fel kell fújni ez adja a formájukat. Előnyük a jó tartás, könnyű vízről indítani, viszont a szárazföldi kiteozásnál kopnak.
Soft kiteokat általában szárazföldön használjuk. Ezek légcellás ernyők, úgy működnek mint a siklóernyők. Előnyük szárazföldi kiteozásnál van: ha leesnek összecsuklanak és nem húznak tovább ezért elég biztonságosak szárazon. Hátrányuk, hogy vizbe esve gyorsan megtelnek vízzel.

A trapéz:
Ez egy kampós heveder, az ernyő teljes húzóereje ezen van.

A deszka:
A wakeboard deszkához hasonlít csak könnyebb és belebújós kötése van.

A szél:
Minimum legyen 3 Bft- os, ami 16¬-20 km/h között van.


Ha kedved támad kipróbálni a kitesurfot vagy csak több információra van szükséged keress bennünket a www.kiteline.hu honlapon, vagy a 06 70 453 2414-es telefonszámon.