Menü

2008.07.28.     Hozzászólás 0

Surf Up Hullámlovagló Bajnokság a Palatinus Strandon

Azoknak a lelkes fiataloknak, akik meg akartak ismerkedni a hullámlovaglás okozta élményekkel eddig 2-3 ezer kilométert kellett utazniuk, hogy egy hullámbiztos partszakaszt találjanak... egészen a tavalyi évig. Beszámoló az idei Surf Up-ról!

A kezdeményezés az idei évben is folytatódik, amelynek keretében a reggeli órákban 4 hullámszolgáltatás erejéig a magyar profik csiszolhatják a technikájukat, délután pedig minden órában bodyboard oktatáson vehetnek részt az érdeklődő fiatalok.

Persze a Palatinus hullámmedencéje nem mai darab, és össze sem hasonlítható azokkal a hullámmedencékkel, amelyeket direkt ebből a célból építettek a világ néhány igen gazdag országában. Az igazi óceáni hullámokról nem is beszélve! Azonban a hazai szörfösök találékonyságában nincs hiba. A hullámmedence mellett állva nehéz elhinni, hogy ezeken a hullámokon szörfözni lehet. Azonban minden percben gyors egymás után jön 4 hullám, amit meg lehet lovagolni. A csapat a Palán már annyira összeszokott, hogy ebből a 4 hullámból 2-3 meglovagolásra is kerül.

 

2008. július 19-én került megrendezésre a Surf Up Hullámlovas Bajnokság, ahol napsütés és kék ég fogadta az egybegyűlteket. A meghívott versenyzők két kategóriában álltak rajthoz. A „shortboard” kategória kevésbé látványos, hiszen ezeknek a rövid deszkáknak a meglovagolásához erős hullámra van szükség. A versenyzők ezért csak 15-20 métert tudtak csúszni, és ez alatt kellett meggyőzniük a bírókat a tudásukról. Rigler Miki a döntő során kétszer is sikeresen droppolt be a medence széléről, így az első helyet ő szerezte meg, Lotfi Peiman előtt. 

 

 A „longboard” kategóriában, a klasszikus hosszú deszkákkal már keresztbe kasul átszelték a hullámmedencét az indulók, amely 30-35 méteres meneteket jelent. A 16 induló elősször két előfutamot teljesített, majd 8-as döntőben került sor a legjobb kiválasztására. Szoros csatában, a bírók dolgát megnehezítve dőlt el a  sorrend a döntőben.

 

Mindent összevetve érdekes versenyt láthatott a Palatinus közönsége, de ami még fontosabb, hogy a szervezők kicsit közelebb hozták a hullámlovaglás távoli világát.

 

Eredmények:

Short Board kategória
1. Rigler Miki
2. Lofti Peiman
3. Manninger Máté  - Vértes János
 
Long Board kategória
1. Lofti Peiman
2. Ajtai András
3. Liptay Dávid
 
Legjobb női kategória:
Nemere Zsóka

 

Ajánló