Menü

2009.03.03.     Hozzászólás 0

Kikapcsolódás Mexikóban - O'Neill SURF & JÓGA CAMP

Szörfösök, jógások! Itt a lehetőség a tökéletes nyaralásra. Mexikó csodálatos pálma és mangófákkal szegélyezett fehér homokos partja és rejtett barlangjai igazi kalandot kínálnak.

Az útikönyvek szerint 5 dolog van, amiért érdemes Mexikóba utazni:

1. szörfözés,
2. Mexikó város,
3. Yucatan-félsziget, tolték és maja kultúra,
4. mexikói kalap és szivar, gitár, tánc, zene,
5. tortilla, mexikói sörök.

Nos, ha jelentkeztek, ebből 4-et rögtön ki is pipálhattok!

 

Mexikó nyugati partja mintegy 4000 km-es hosszan néz szembe a Csendes-óceán dél-nyugati hullámaival, melyeknek erejét a part teljes hossza mentén végigvonuló mélytengeri árok a part előtt felerősít, hogy azok maximális erővel törhessenek a homokra. 

Ezek a földrajzi adottságok teszik Mexikót a világ egyik leghullámbiztosabb szörfparadicsomává és egyben közkedvelt úti céllá a szörfösök körében. A 4000 km-nyi parton jut hullám bőven minden szörfösnek, főleg ha távolabb utazunk a nagyvárosok forgatagától.

A mi úti célunk Toroncones, egy eldugott titkos paradicsom, ahol az elnyújtott hosszú hullámok kellően lassan csúcsosodnak a magasba ahhoz, hogy a kezdő szörfösök is könnyedén meglovagolhassák őket, de méretüknél fogva a haladók számára is izgalmas szörfözést nyújtanak. A Playa Troncones és a Manzanillo öböl a leghíresebb partszakaszok errefelé, pálma és mangófákkal szegélyezett fehér homokos partjukkal és rejtett barlangjaikkal igazi kalandot kínálnak.

A jóga az elme és a test legmagasabb fokú uralmának gyakorlása. Feladata az életerő legoptimálisabb felhasználása, amelyre a test és a lélek csak együtt képes. A jóga művelői erős, egészséges és hajlékony testre tesznek szert, csak úgy, mint a szörfösök. Köztudott, hogy a szörfözés a legegészségesebb extrém sport, ahol a testünknek nem csak a saját elménkkel kell összhangban lennie, hanem a hullámmal és azon keresztül az egész óceánnal. A hullámok meglovaglásához nem csak fizikai, de komoly mentális felkészültség is kell, melyhez a jóga tökéletes felkészülést biztosít.

A szállással szolgáló Present Moment Retreat jógaközpontban lehetőség lesz a napi egy jóga órán kívül többféle jógafoglalkozáson, masszázsterápián és meditáción is részt venni. A kalandra jelentkezők 2 és 4 személyes bungallókban fognak aludni. A bungallók előtt saját függőágyban lustálkodhatnak, ha már kiszörfözték magukat. A bungallók mindegyike autentikus mexikói stílusban van berendezve, minden természetes anyagból készült, a fonott tetőtől a zuhanykabinig. Ráadásul a szállás mellé bőséges gourmet reggeli jár.

Az út 14 nap, 11 éjszaka (2 Mexikóvárosban, 9 Troncones-ben). Indulás május 2-án reggel, érkezés Mexikóvárosba este, május 2-án és 3-án Mexikóváros, 3-án városnézés a világ legnagyobb városában, majd 4-én reggel indulás Ixtapába. 9 éjszaka Troncones-ben, majd 13-án este hazaindulás, és 14-én éjjel lesz az érkezés Budapestre.

A tökéletes pihenés minden kelléke a nyaraló rendelkezésére áll: a jó idő, a szörfösöknek kedvező széljárás, kellemes vízhőmérséklet és csodálatos környezet.

Akinek felkeltettük az érdeklődését, további információkra talál az alábbi linken:  klikk ide!

 

Maulik Nikolett - Mozgásvilág.hu

Olvass többet a témáról: surf, szörf