Menü

2008.01.21.     Hozzászólás 0

windsurfing.hu

Két magyar szörfös is lesz Pekingben

Detre Dia is kvótát szerzett! - Most már biztos, hogy a 2008.-as pekingi olimpián két magyar szörfösnek drukkolhatunk! Gádorfalvi Áron után Detre Diána is kvalifikációt szerzett!


Az Új-Zélandon zajló kvalifikációs világbajnokságon Detre Diána már biztosan kvótát érő helyen végez. Ma már csak egy futamot rendezhetnek, és ez az eredmény már nem befolyásolhatja a kvótaszerzést.

A hét még kvalifikálható nemzet közül magyarország - és Dido - jelenleg a harmadik helyen áll.

Gratulálunk!

Didó üzenete Új-Zélandról:

Nagy matekozás folyt már a verseny előtt, mert a nevezési lista állandóan változott. 21 nemzet már kvalifikálta magát tavaly Cascaisban, és még 7 hely volt kiadó ezen a vb-n.
Az első változat szerint 16 ország versenyzője indult volna a kvótáért, de végül 12 jött ebből el Új-Zélandra.
De még ez a 12 is felülmúlta a várakozásokat. Jóval kevesebbre számítottam.

Az idő és a helyszín tökéletes volt szinte végig a 7 napos verseny alatt. Egy nap volt amikor igen kis szélben kellett versenyeznie a mezőny egyik felének. A szél is kegyes volt hozzánk, 5 csomótól 25-ig, mindenféle körülmények között helyt kellett állni. Többször borzasztóan erős áramlást kellett leküzdeni az igen gyenge szélben.
Az első futam igen sok bíztató információval szolgált a vetélytársaimról és az esélyeimről.
Úgy tűnt, hogy a 3. hely a 7-ből reálisan tartható, bár nem lesz könnyű, mert a többiek is igen jól felkészültek és nagy küzdelem várható.

De napról napra, futamról futamra biztosabbá vált, hogy meglesz a kvóta.
Néhány futamon olyan igazi balatoni körülmények között kellett szörfözzünk. Pöffös, forgolódós lutrijáték volt az egész, de szerencsére jól oldottam meg a helyzetet. Erősítettem a pozíciómat.
Már az utolsó előtti nap biztos volt, hogy már nem veszthetem el a versenyt.

Nagyon boldog vagyok, de nagyon kemény és hosszú munka vár rám ezután!
Mindenképpen nemzetközi csapattal fogok továbbra is készülni. Mert ez csak bemelegítés volt, a cél az olimpián az első 20-ban végezni!