Menü

2009.03.17.     Hozzászólás 0

Billabong.hu

Joel Parkinson a Quik Pro győztese

Múlt héten megkezdődött az ASP Szörf Világkupa idei idénye, melynek győztese Joel Parkinson a Billabong profija.

Joel Parkinsonra kiemelt figylelem hárul, mióta tavaly év végén megnyerte a Triple Crown of Surfing sorozatot, melynek a Billabong Pipeline Masters volt az utolsó állomása Hawaii-on. Magazin címlapok és interjúk sorozat készült vele azóta. Talán nem véletlenül, hiszen a szörf világban sokan úgy gondolják, hogy a 2009. Parko éve lesz.

 

Az ausztrál Kirra-ban megrendezett Quik Pro elődöntőjét, Parko és Mick Fanning (2007 világbajnoka) között még sokáig fogják emlegetni. A régi haverok, egymásra licitálva mentek 8-as, 9-es meneteket, míg végül Parko egy tökéletes 10-es menettel biztosította továbbjutását a döntőbe.

 

 

A döntőben Adriano De Souza volt az ellenfele, de nem sok esélyt adott neki a 3 méteres hullámokban. Egy 8,8-as menettel kezdett, aminek a végén eltörte a deszkáját, de nem hagyta, hogy ez kizökkentse. Miután visszatért az új deszkájával rögtön volt két 7 pont fölötti menete, aztán megint egy 10-es, aznap már a második.

 

Ezzel 18,83 pontot szerzett a lehetséges 20-ból és 3 év után ismét felállhatott a dobogó legmagasabb fokára az ASP Világkupa sorozatban. A győzelmét követő sajtótájékoztatón Parko csak annyit mondott: „ Ez egy jó év lesz”.

 

 

Az ASP WORLD TOUR ÁLLÁSA AZ ELSő FUTAM UTÁN.
 1 – Joel Parkinson (AUS) 1200 pont
2 – Adriano de Souza (BRA) 1032 pont
3 -  Taj Burrow (AUS) 876 pont
3 -  Mick Fanning (AUS) 876 pont
5 -  Bede Durbidge (AUS) 732 pont
5 -  C.J. Hobgood (USA) 732 pont
5 -  Adrian Buchan (AUS)732 pont
5 -  Damien Hobgood (USA) 732 pont

 

 


Olvass többet a témáról: billabong

Ajánló