Frontbetörés, 100 kmh-s szél Hír

Olajos Krisztián
2007/08/01
A július 24. –i nap meglehetősen szélcsendesen kezdődött, ahogy a képen is látszik, annak ellenére, hogy az összes szél előrejelzés „metál” szelet írt erre a napra. Délután 2 körül, viszont elkezdett fújni...
Hirdetés

Először csak kellemes kiteos szél volt, de rá fél órára arra lettek figyelmesek a sóstói kite beach riderei, hogy az északi part felett egy több száz méter magas porfüggöny jelent meg! Zaránd gyorsan ki is gázdudálta az embereket a vízből, amire szerencsére elég gyorsan reagált mindenki.



Pár perc múlva már a Balaton közepén jött a szél  látható vízpára- függöny formájában, helyenként 100kmh- ás ráfújásokkal. A gyors reakcióknak és a jószerencsének köszönhetően csak egy kiteos maradt a vizen. ő szerencsésen eldobdta az ernyőjét. Ilyen heves frontbetörésre még a nagy öregek sem emlékeznek. A jelenségnek az egyik kiváltó oka a 20 fokos hőmérsékletcsökkenés volt.



A kép az első 90 kmh-át meghaladó ráfújás után készült, láthatóan mindenki őrzi az ernyőjét.

Kiteline játék: A nyertes aki eljön a sóstói szörf beachre augusztus 7.-ig és megválaszolja a kérdéseket 10% kedvezményt kap a kitesurf oktatásból. További információ:

Mi a teendő ha ráerősödik a szél és már nem tudod megtartani a kiteot?

Mit kell tenned ha a parton vagy és valaki le akarja adni az ernyőjét?

 
Hirdetés