Menü

2008.08.15.     Hozzászólás 0

Egy hullám, egy ugrás, 50.000 dollár - Kustom Airstrike

A verseny szabályai egyszerűek. A videón beküldött ugrásból tovább kell csúszni, azaz csak a végrehajtott manőverek számítanak. A verseny virtuális, azaz a szervezők nem egy adott helyszínre várják a sportolókat, hanem videófelvételeket várnak!

Manapság már nem megy ritkaságszámba, hogy egy szörfös - a hullámot rámpaként használva az elrugaszkodáshoz – egy ugrást mutat be a hullám felett. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy ilyen manőver végrehajtása könnyű. A láb nincs a deszkához rögzítve, és még smirgli sem segíti a rider-t, mint a gördeszkában. Arról nem is beszélve, hogy még a legjobb helyeken sincs két egyforma hullám. Ennek ellenére a legjobbak számára, már nem egy szimpla air, hanem egy 360 vagy szaltó jelenti az igazi sikerélményt.

Ezt kihasználva hirdette meg a Kustom ausztrál cipőmárka az Airstrike-ot, amely 50.000 dollárral jutalmazza a legjobb ugrást végrehajtó ridert.

A verseny, a Billabong XXL-hez hasonlóan a virtuális, azaz a szervezők nem egy adott helyszínre várják a sportolókat, hanem videófelvételeket várnak! A verseny 2008. augusztus 1-től 2009. március 31-ig tart, és a honlapján már most is található jó pár nevezés.

„Tekintve, hogy a Kustom Airstrike mindenki számára nyitott, azt várjuk, hogy nagy harc alakul ki az amatőrök és a profik között” – nyilatkozta Harry Truscott, a Kustom ausztrál igazgatója. – „Annyi csodálatos új tehetség van, akik most megkapják az esélyt, hogy megszorongassák a nagynevű profikat!”

A verseny szabályai egyszerűek. A videón beküldött ugrásból tovább kell csúszni, azaz csak a végrehajtott manőverek számítanak. A jet ski-s ráhúzás is engedélyezett, annyi kitétellel, hogy pántok használata nem megengedett. Minden nevezés felkerül a verseny honlapjára, ahol a szakértő zsűri és a látogatók döntik el, hogy ki érdemli meg legjobban az 50.000 dollárt.

 

 

www.kustomairstrike.com

Olvass többet a témáról: surf, szörf, verseny