Menü

2009.07.21.     Hozzászólás 0

BILlABONG

BILLABONG PRO J-BAY- A szörflegendák összecsaptak

Az idei ASP 5. állomása, minden szempontból kiemelkedő esemény volt. Fantasztikus körülmények, kiemelkedő teljesítmények. A szörflegendák, Tom Curren és Mark Occhiluppo között az eredmény továbbra is döntetlen. Nézd meg az eseményről készült izgalmas videót!


Mindenki örülhet, aki az utolsó előtti napon, múlt hét kedden élőben követte az eseményeket. A parton már reggel hétkor rengeteg néző várakozott, hogy újra láthassa a szörflegendákat, név szerint Tom Curren-t, és Mark Occhiluppo-t. A Clash of the Icons előtt, 16-szor mérkőztek meg egymással, mindketten 8-8 győzelmet szereztek. A közepes hullámok között megrendezett  versenyüket Tom Curren nyerte, így 9-8-ra változtatta a győzelmi arányt. 


A keddi nap hátralévő részében a hullámok folyamatosan nőttek és pár óra múlva már tökéletes körülmények között zajlottak a futamok egészen estig. Nehéz lenne bárkit is kiemelni annyi 9 pont feletti és tökéletes, 10 pontos menetet láthattunk. A szervezők megtették helyettünk is. Dane Reynolds 19,2 pontot szerzett az elérhető 20-ból, ezzel ő nyerte a legmagasabb összesített pontszámért járó 10.000 dollár értékű Nixon karórát.


Szörf


A szerdai döntő előtt újra összecsapott a két legenda., amelyen Mark Occhiluppo győzött, így az állás döntetlen. A verseny fő témája ez után az volt, hogy mikor és hol fognak újra vízre szállni. Egy biztos, Tom Curren Mundakára, a festői spanyol kisvárosra szavaz. Méghozzá azért mert abban bízik, hogy így, a Billabong Pro keretében csak övék lesz a hullám.

A döntőbe végül Joel Parkinson és Damien Hobgood került. Parko már az első percekben letette a névjegyét. A rá jellemző, könnyed stílus rögtön az első hullámán 9,47 pontot ért. Damien Hobgood ezzel nyomás alá került és több mint 20 percet várt egy olyan hullámra, amin úgy gondolta, hogy hasonlóan jót tud menni. Azonban Parko teljesítményét megközelíteni sem tudta.

 “Éreztem, hogy a futam vége felé csökkenni fog a hullámok mérete, így egy jó pontszámra törekedtem, rögtön az elején. Később kiderült, hogy gyakorlatilag itt dőlt el a győzelem is,” nyilatkozott Parko.
Parkónak különösen kedves lehet ez a győzelem, hiszen az első győzelmét az ASP Tour-on, 10 évvel ezelőtt itt szerezte J-Bay-en. Akkor még nem volt az elit liga tagja, a kvalifikáló futamokból továbbjutotva, wildcard-os versenyzőként szerezte meg a győzelmet.

Szörf


Parko az idei harmadik győzelmét szerezte, így magasan vezeti a világranglistát. A versenyzők most 6 hetes pihenőt kapnak, amely után Kaliforniában folytatják a versenysoroztatot.


Részletes eredmények és videók a www.billabongpro.com oldalon.

Most megtekintheted az esemény legizgalmasabb pillanatait:
BILLABONG PRO JEFFREYS BAY döntő eredmények:

1. Joel Parkinson (AUS) 15.97

2. Damien Hobgood (USA) 6.44
3. Kai Otton (AUS) 16.47
3. Dane Reynolds (USA) 13.67

2009 ASP WORLD TOUR TOP 10 A BILLABONG PRO J-BAY UTÁN:

1.  Joel Parkinson (AUS) 5076 pts
2.  C.J. Hobgood (USA) 3672 pts
3.  Adriano de Souza (BRA) 3613 pts
4.  Taj Burrow (AUS) 3460 pts
5.  Damien Hobgood (USA) 3374 pts
6.  Bobby Martinez (USA) 3357 pts
7.  Mick Fanning (AUS) 3350 pts
8.  Kelly Slater (USA) 3030 pts
9.  Tom Whitaker (AUS) 2942 pts
10. Jordy Smith (ZAF) 2896 pts
Olvass többet a témáról: szörfverseny, szörf

Ajánló