Menü

2010.08.05.     Hozzászólás 0

Billabong MuMuS Wakeboard Csapatversey

Végszóra befutott egy snowboardosokból verbuválódott botránycsapat. Wakeboardot nem is hoztak, csak snowboardot, surfdeszkát és gördeszkát.

Az időjárás miatti halasztás nem fogott ki a Billabong MuMuS-on. A csütörtöki időpont ellenére is rekordszámú, 12 csapat indult a már negyedik alkalommal megrendezett csapatversenyen. A kemény trükkök mellett most is előkerült a vízisí és az ügyességi feladatok. Ráadásul a szezon legvidámabb versenyét idén, egy magát csak botránycsapatként aposztrofáló egység is színesítette.

 

80929-A-MuMuS-2010-gy-337-ztes-csapata-All-In-Tokay-M-t-Sz-l-th-Szebaszti-n-Sz-369-cs-J-zsef.jpg
Galériához klikk a képre!

 

A tavalyi 8 csapat után idén 12, háromfős csapat jelentkezett a MuMuS csapatversenyre. Azaz csak versenyzőből 36 tolongott a velencei kábelpálya stégjén, ami a csütörtöki időpont ellenére is csordulásig megtelt. A topversenyzők mellett, volt olyan akinek ez volt első versenye, így elég színes volt a társaság. Főleg azért, mert végszóra befutott a Los Locos nevű, snowboardosokból verbuválódott botránycsapat. Wakeboardot nem is hoztak magukkal, csak alpin snowboardot, surfdeszkát és gördeszkát.

 

80929-billabongvidi.jpg
Nézd meg a videót is!

 

A MuMuS-on mindig felszabadultabb a hangulat, mint egy szokványos wakeboard versenyen. Azonban a felszín alatt komoly taktikai csaták folynak. A csapatok egy-egy tagjának véletlenszerűen húzott trükköket kell teljesíteniük. Fontos, hogy egy ember nem viheti a hátán a csapatot, így az ismétlődési szabályok miatt előbb-utóbb mindenkinek vállalnia kell a csapatáért. A végső győzelemhez a wakeboard tudás mellett egy kis taktikai érzék is kell.

 

80929-A-nagy-slider-is-szerephez-jutott-2.jpg
Galériához klikk a képre!

 

Egy-két csapat gyorsan búcsúzott de utána komoly küzdelem volt a döntőbe jutásért. Végül már a legnehezebb trükkök is bekerültek a dobozba, így a tavalyi versenyt eldöntő S-Bend is előkerült a selejtező alatt. A két selejtező körből 2-2 fő csapat jutott a döntőbe.

 

80929-A-nagy-slider-is-szerephez-jutott.jpg
Galériához klikk a képre!

 

A szokványos trükkök mellett idén is előkerültek az ügyességi trükkök. Kellett vízisível ugrani a kickeren, wakeskate-t cserélni menet közben, illetve egykezes backroll-t ugrani. Nem szokványos trükkök ezek, amit jól mutat, hogy az egykezes backroll-t volt aki az első, volt aki a hátsó kezével csinálta, próbálta. 

 

80929-A-vizis-vel-sokan-elv-reztek-az-ugrat-n.jpg
Galériához klikk a képre!


 
A megelőző évekhez hasonlóan, ismét előkerült a „suicide raley” is a bűvös dobozból. A trükk lényege, hogy a rider egy „superman” pozícióból érkezik rá a sliderre. Nagyon veszélyes trükk, amit Vaskó Norbi el is mért egy kicsit, aminek egy jó hangos csattanás lett a vége a slider oldalán.

 

80929-Az-eredm-nyjelz-337-t-bla.jpg
Galériához klikk a képre!

 

A mindent eldöntő trükk végül a KGB lett, ami egy backroll után végrehajtott 360  a blind, azaz a nehezebb irányban. Ezt a trükköt már csak az All In csapata tudta beadni, így az idei év Wakeboard MuMuS-a, és a 100.000 Ft-os fődíj boldog tulajdonosa Tokay Máté, Szóláth Szebasztian és Szűcs József lett. Máté és Szebasztian ezzel felzárkóztak a kétszeres MuMuS győztes Bakró Balázs mellé. Kiváncsian várjuk valamelyikük győzni tud-e jövőre, hiszen a háromszoros győzelem, az örökös címmel jár.

 

80929-Botr-nycsapat-akci-ban-I.jpg
Galériához klikk a képre!

 

A MuMuS díj átadására a Wakebones dokumentumfilm premierjével együtt kerül sor 2010 augusztus 13-án este 8 órától, a budapesti Ötkert nevű szórakozóhelyen.

 

A verseny nem jöhetett volna létre a támogatók nélkül: Billabong, Burn Energy, Veritas Gold, VonZipper, Nixon, Don Pepe, 4Bro

További információ: www.billabong.hu

Olvass többet a témáról: wakeboard, mumus, billabong