Menü

2012.07.24.     Hozzászólás 0

BoardSport

Billabong MuMuS Wakeboard csapatverseny

Velence Kábelpálya


 

Az immár ötödik alkalommal megrendezett csapatverseny nagy küzdelmet hozott, ahol a végső döntést csak a szétlövés hozta meg. A játékos formátumú verseny összehozta a wakeboard különbőző generációit, hiszen a legfiatalabb és legidősebb induló közötti korkülönbség közel 40 év volt.

 

 

A MuMuS wakeboard csapatverseny sikerét valószínűleg annak köszönheti, hogy bár a wakeboard alapvetően egyéni sport, itt muszáj csapatban gondolkozni. Az idei versenyre 8 három fős csapat nevezett, amelyek között idén elősször női csapatot is köszönthettünk, a Horváth Kinga vezette, Vizes Amazonok személyében.  Az indulók között volt a komoly wakeboard edző múlttal rendelkező, már ötvenes éveit taposó Jelisztratov Szergej és az idén télen, a MuMuS snowboard versenyeken már remekelő, 12 éves Fricz Botond is. 

 

 

A csapatok által végrehajtandó trükök, amelyek között a csapatok által nevezettek is szerepeltek,  egy szerencsekerék segítségével kerültek kisorsolásra. A végrehajtó személyéről a csapatok maguk döntenek (bizonyos ismétlődési szabályokra tekintettel), így a gyözelemhez a biztos technikai tudás mellett egy jó adag taktikai érzék is szükségeltetik. Amikor egy csapat nem tudja végrehajtani a kisorsolt trükköt, akkor kap egy betűt a MuMuS szóból. Ez gyakorlatilag négy hibalehetőséget jelent. Az ötödik hibánál felkerül az S betű, amely a csapat kiesését jelenti. 

 

 

A MuMuS azonban nem csak a győzelemről szól és a nehéz trükkökről szól. Erre jó példa, ahogy a velencei kábelpálya stégjén összezsúfolódott érdeklődők együtt számoltak a műsorvezetővel, mikor 16 db raley bemutatatása volt a feladat egy körön belül. Hasonló kiemelt figylemet kapott a nézőktől amikor a wakeskate csere vagy az egy kezes backroll volt a kihúzott trükk.  Nagy figyelem övezte az un. One foot indy-t végrehajtását is, amikor csak a wakeboardos elős lában van becsatolva a kötésbe. 

 

 

A verseny vége felé már természetesen a nehéz technikai trükkök domináltak. A magas színvonalat jellemzi, hogy a versenyt vezető két csapat a Team Wakeshop és a VBCP Lolacz még csak két betűnél járt, mikor lejárt az idő. Az egyenlő állásra tekintettel szétlövésre került sor amelyből, az utóbbi csapat került ki győztesen. A VBCP Localz győzelmével a 100.000 Ft-os pénzdíjat is elnyerte. 

 


 

Ajánló