Menü

2010.07.06.     Hozzászólás 0

AXE Surf Up Pool Ob 2010

28 surf versenyző és több mint 5000 strandoló érkezett július 3.-án szombaton a Margit szigeti Palatinus strandra. 

A Közép-Európában egyedülálló hullám medence, 73 éve szolgáltatja a helyenként több mint 1 méteres hullámokat a nagyközönség részére.

 

80849-11.jpg

 

Tancsa Péter ötlete alapján aztán 2006 óta a hullámlovasok is birtokolhatják a hullám lejtőjét, hogy hódolhassanak a legjobb deszkás sport örömeinek. A kuriózumnak számító program még az Egyesült Államokban is felkeltette az érdeklődést.
A medence és a hullámgép adottságainak köszönhetően a szörfözés azaz a hullámlovaglás hasonlóan űzhető, ugyan úgy mint a nyílt vízen.

 

80849-10.jpg

 

A Surf Up versenyen, a surf mellett igazi zenés jamboree-t szerveztek a rendezők.
Idén  Ada és Kinter Oszkár mint házigazdák kommentálták az eseményeket, míg Lorenzó a bírok csapatát erősítette.
Az Axe rise up ingyen fürdette a nagyközönséget, majd a Red Bull biztosított a zenét és az energiát egyaránt.

 

80849-21.jpg

 

A Magyar bajnokságra 14 versenyző kapott meghívást, szabad kártyát biztosítva az elődöntőbe. Természetesen a Szövetség, selejtezőt tartott a többi nevező részére, így összesen 18-an kvalifikálták magukat a versenyre.

Az elődöntőbe 2 x 10 perc állt rendelkezésére a versenyzőknek. A medence páratlan előnye még, hogy jobbos és balos hullámokon is lehet ride-olni, így idén először minden versenyzőnek jobbos és balos hullámon is kötelezően kellett bizonyítania.

A döntőbe végül 9  versenyzőt juttattak a bírok. A verseny érdekessége volt még, hogy a címvédő Lofti Pejman és a nagy esélyes Rigeler Miklós végül nem tudott a  rajthoz állni a döntőben.

 

80849-6.jpg


 
A fináléban aztán már igazi klasszikus szörfözést láthattak a szép számmal összegyűlt nézők. Végül az  élvonalban szörföző Ajtai András megszerezte első Magyar Bajnoki címét, megelőzve a Flow rider győztes Balogh Gergelyt, míg meglepetésként a harmadik helyet az ifjú Kövesdán Krisztián nyerte, kinek nagy jövőt jósolnak a szervezők.

 

80849-DSC_1995.JPG

 

Surf Open:
Junior Női:
1. Matus Renáta
Junior Férfi
1. Kleineirel Márk
Női:
1. Rigler Nemere Zsóka
2. Csillag Kata
3. Németvölgyi Emese
Férfi:
1. Ajtai András
2. Balogh Gergely
3. Kövesdán Krisztián

Olvass többet a témáról: palatinus