Menü

2009.06.10.     Hozzászólás 0

hunsail.hu

150 km szörffel- Detre Dia a Kékszalagon

Korábban már többször volt arra példa, hogy - verenyen kívül - szörffel teljesítették a Kékszalag közel 150 kilométeres versenytávját. Idén Detre Diána is megpróbálja teljesíteni a távot, így tehát versenyen kívül, de a mezőnnyel rajtol majd el 2009. július 3-án.

Korábban már többször volt arra példa, hogy  - verenyen kívül - szörffel teljesítették a Kékszalag közel 150 kilométeres versenytávját. Gádorfalvi Áron 2003-ban célba is ért, sőt, megelőzött minden vitorláshajót, és elsőként futott be a balatonfüredi kikötőbe. Idén Detre Diána is megpróbálja teljesíteni a távot, így tehát versenyen kívül, de a mezőnnyel rajtol majd el 2009. július 3-án.

 

Dia jelenleg Magyarország legjobb női szörfözője, olimpikon. Egy év alatt 36 helyet lépett előre a világranglistán, célja, hogy mind a ranglistán, mind a 2012-es londoni olimpián a TOP 10-be kerüljön, ám szerencsés esetben még a pontszerzés, sőt, az érem sem elképzelhetetlen. 

 

 
 
Van, mi motiválja, hiszen a családi hagyományok is erre predesztinálják. Édesapja Detre Szabolcs, aki (ikertestvérével egyetemben) az 1980-as moszkvai olimpián bronzérmével a magyar vitorlássport eddigi legjobb ötkarikás szereplését produkálta, így a mind a mai napig a sportág aktív és elismert személyisége. Ilyen előzményekkel Dido neve sem cseng rosszul vitorlás berkekben, korábban vitorláshajóval már maga is teljesítette a távot, ám most valami új, a hagyományoktól merőben eltérő tettre szánta el magát.  

 
 
Nő ugyanis szörfdeszkával még nem teljesítette a nagy tradíciókkal rendelkező, Európa-szerte ismert tókerülő versenyt.

Olvass többet a témáról: kékszalag, szörf

Ajánló