Soul Darts Club

0,1013 Budapest I. kerület Attila út 2

Egyesületünk 1993 decemberében alakult 11 taggal. A következő évben játékosaink már szerepeltek az országos bajnokság ranglistáin. 1995-ben az egyéni bajnokság apró sikerei mellett, első számú csapatunk feljutott a steel szakág országos I. osztályába. Ettől kezdve a Soul DC megszakítás nélkül, minden évben képviseli magát a legjobbak, az I. osztályú játékosok között.

1996. évben két további csapatunk feljutott a második osztályba. Ugyanebben az évben legjobb férfi játékosunk (Csitári István, klubunk egyik alapítója) először vívta ki a válogatott keretbe kerülés jogát. Írországban, a Steel Európa-bajnokságon szerepelhetett, ahol a magyar válogatott legeredményesebb játékosa volt. 1996-ban a steel szakágban kiérdemeltük „Az ország legeredményesebb klubja” címet.

Klubunk játékosainak töretlen fejlődését igazolják a következő év eredményei is. A klub létszáma harminckét főre emelkedett, köztük jó néhány tehetséges női és ifjúsági játékos volt található (Fekete Nóra, Székely Levente). 1997-ben több megtisztelő címet is kaptunk: „Budapest legeredményesebb klubja”, és országos viszonylatban is „Az utánpótlás nevelés legeredményesebb klubja” lettünk.

1998-ban az utánpótlás nevelésére fordított munkánk meghozta a várt eredményeket. A budapesti és az országos egyéni és csapatbajnokságban, valamint az első Ifjúsági Európa-bajnokságon fiataljaink mindegyike dobogós helyezést ért el.

Külön öröm volt számunkra, hogy az 1999-es év végére az ország legnépesebb klubja lettünk. Ekkor a taglétszám meghaladta a 100 főt.

A következő években, amint azt a mellékelt táblázatok is mutatják, megtartottuk pozícióinkat mind a hazai ranglistákon, mind pedig a nemzeti válogatottban. Büszkék vagyunk arra, hogy válogatottaink meghatározó és megbízható tagjai a magyar csapatnak. 2006-ban három játékosunk is tagja volt a nemzeti válogatottnak: Lázár Zsófia a steel, míg Fekete Nóra és Székely Levente a steel és soft válogatottba kapott meghívót)

Mára a Soul Darts Club stabil és népes tagsággal dicsekedhet. 2007-ben több mint 60 igazolt versenyző küzd lelkesen az egyre javuló eredményekért. Klubunkat azonban nem csak a kemény edzések és az eredmény-centrikusság jellemzi. Legalább ilyen fontosnak tartjuk az oldott baráti légkört, amelyben a játék öröme a legfontosabb.

Klubunk büszke arra, hogy kezdetektől fogva tudatában van az utánpótlás-nevelés fontosságának, különösen a sportág csak nemrég történt meghonosodására tekintettel. A fiatalokba fektetett munka - tehetséges gyermekek felkutatása az oktatási intézmények látogatásán, versenyek, nyílt napok szervezésén keresztül – eredményességét igazolja, hogy a hazai dartsosok meghatározó része nálunk ismerkedett meg a játékkal és fejlődött versenyképes szintre.

Célunk eredményeink folyamatosságának biztosítása, valamint kivívott tekintélyünk megőrzése. A sikerekhez és a fejlődéshez ma már elengedhetetlen, hogy játékosaink megismerjék a nemzetközi versenyek hangulatát és színvonalát, ezáltal kimagasló versenyrutinra tegyenek szert. Tagjaink közül néhányan játéktudásuk terén elérték, hogy a hazai versenyeken való részvétel egyrészt nem elegendő a további, folyamatos fejlődésük biztosítására, másrészt a bennük rejlő tehetség képessé teheti számukra a nemzetközi élmezőnybe kerülést és ma még elképzelhetetlennek tnő sikerek elérését. Ennek megfelelően biztosítani szeretnénk e játékosainknak a lehetőséget képességeik kiteljesítéséhez, a bennük rejlő tudás méltó kiaknázásához. Perspektívát szeretnénk nyújtani számukra, mellyel motivációt adhatunk a további kemény munkához.

Mindezzel a Soul Darts Club nagymértékben hozzájárulhat a magyar versenysport nemzeti és nemzetközi hírnevének öregbítéséhez, valamint egy izgalmas és tömegeket vonzó játék további népszersítéséhez.

 

Hirdetés