Menü

2011.02.28.     Hozzászólás 0

Billabong Style Masterz

A Sípark remekbeszabott funparkja, a hideg időnek köszönhetően még sokáig várja a gyakorolni vágyó snowboardosokat.

Múlt hét vasárnap adtak randevút egymásnak  azok a snowboardosok, akik szerint dupla szaltók ide vagy oda, a stílus talán még mindig fontosabb mint a trükkök technikai nehézsége. 

Annak ellenére, hogy múlt hét vasárnap az ország túlnyomó részében verőfényes napsütés segítette a szabadba vágyókat, a mátraszentistváni Síparkban ködszitálás fogadta a „stílus mestere” címre aspiráló snowboardosokat. A szombati Burn Mátra Open kupafutam után a Billabong Style Masterz versenyzői vették birtokba a Sípark csúszóelemekkel és ugratókkal tűzdelt funparkját. Ahogy a verseny neve is mutatja, újdonságként a magyar snowboard versenyek palettáján, kizárólag a stílusra koncentrál.

 

81356-A-zs-369-ri-munka-k-zben.jpg

 

A verseny résztvevőinek 10 előre megadott trükköt kellett végrehajtaniuk, amit egyesével értékelt a zsűri, és az arra érdemeseket mesterfokozattal honorálta. Afféle „évközi felmérő” volt ez, ahol nem csak a legjobbaknak volt esélye bizonyítani. A hangsúly a jó stílusban végrehajtott alap trükkökön volt, így nem került a trükkök közé 360-nál nagyobb forgás, ráadásul azokat egy barátságos méretű ugratón is végre lehetett hajtani. A korlátozott látási viszonyok miatt végül mindenki ezt a kisebb ugratót választotta. 

A trükkök sorrendben: 1. Frontboard, 2. Nosepress, 3. Tailpress, 4. Method, 5. Crail, 6. Indy Tailbone, 7. Backside 180, 8. Frontside 180, 9. Frontside 360, 10. Cab 360.

 

81356-Az-id-337-j-r-s-nem-seg-tette-a-versenyz-337-ket.jpg

 

Meglepetésre a verseny során sok, egyszerűbbnek gondolt trükkel meggyűlt az indulók baja. Például senkinek nem sikerült mesterfokozatot gyűjteni a frontside 360-ból és a nagy klasszikus method grab-ből is csak ketten szereztek.

A 10 kör alatt végül Ballagó Péter gyűjtötte be a legtöbb trükkből a mesterfokozatot, szám szerint ötöt. Így a snowboardos körökben csak Pitrinek becézett egri rider, a 40.000 Ft-os pénzdíj mellett a stílus mestere címet is elnyerte.  Az előző napi Mátra Open győztese, Koczka Gergő 4 mesterfokozatot begyűjtve követte őt. A verseny szervezői minden indulót egy snowboard diplomával jutalmaztak, ebben jelölve a stílusosnak ítélt trükkjeiket.

 

81356-Horv-th-d-m-frontboard.jpg

 

A Sípark remekbeszabott funparkja, a hideg időnek köszönhetően még sokáig várja a gyakorolni vágyó snowboardosokat. Híradásaink szerint, hétfőn többen is a method-ot gyakorolták így talán jövőre még magasabb színvonalú versenyen ünnepelhetnek együtt a stílus szerelmesei.

Olvass többet a témáról: billabong