Verbier

Verbier Sípálya információk

A síterep nyitva
1200km
1500-3300m
29 Húzólift
19 Ülőlift
20 Kabinos felvonó
2024-02-24
62
390km
2024-02-25
Hirdetés

Verbier

A svájci Verbier része a világ egyik legnagyobb pályarendszerének, a „4 völgynek” (4 Vallées). A „szomszédos” völgyekben elhelyezkedő, híres svájci síterepekhez képest (Zermatt, Saas Fee) Verbier nagy előnye, hogy autóval is megközelíthető, így sok kellemetlenségtől megkíméljük magunkat, ha ide tervezzük a téli vakációt. 

A pályák

A giga sícentrum a maga több, mint 400 kilométernyi pályarendszerével (ebből maga Verbier 202 km) a Mont Blanc masszívum svájci oldalán, francia nyelvterületen helyezkedik el. Sípályái kivétel nélkül 1500 m felett találhatók, így rendkívül hóbiztosnak számítanak. Már a síelhető kilométerekből is következik, hogy kivétel nélkül mindenki megtalálja a számítását ebben a sícentrumban, legyen az kezdő, haladó, családos vagy akár extrém síző.Összesen 66 ülő és húzólift áll rendelkezésre, melyek közül a legmagasabban húzódó kabinos egészen a Mont Fort 3330 m-es csúcsáig visz minket, ahonnan a hegyről elnevezett gleccseren (fekete pályán, mely sokszor teljesen kezeletlen) csúszhatunk alá a völgybe. A csúcsról induló pálya a maga 15 km-ével (feltéve, ha egészen a völgyállomásig csúszunk), egyike a világ leghosszabb pályáinak. A kezdőknek a La Tzoumazból, illetve Thyonból induló lifteket és pályákat ajánljuk, melyek kiválóan alkalmasak a tanulásra. Természetesen, ha igénybe szeretnénk venni oktató segítségét a tanuláshoz, a síiskolák itt is, mint bármely más alpesi pályán, szeretettel várják a tanoncokat. 
A hely adottságainak köszönhetően Verbier az extrém sportok otthona. A környéken gyakorlatilag mindenféle ilyen sportot ki tudunk próbálni akár teljesen kezdőként is. Lehet sítúrázni, hótalpazni, jeget mászni, siklóernyőzni, de akár még kutyaszánozni is. Amennyiben azonban maradnánk a síelésnél és kellő rutinnal (illetve vastag pénztárcával) rendelkezünk, a helyi guide-okkal akár helisízni is elmehetünk, amely lehetőség egyre kevesebb helyen elérhető az Alpokban.
Természetesen azok is találnak maguknak alternatív programokat, akik nem szeretnek síelni. Uszoda, fedett mászócsarnok, jógastúdió, mozi és fedett teniszpálya is található a völgyben, illetve, ha a síelést nem is, de a hideget azért szeretjük, kiváló minőségű szánkópálya is rendelkezésére áll.

Szállások, gasztronómia

Ahogy a pályák száma, úgy az éttermek és bárok száma is gyakorlatilag végtelen ezen a síterepen. A pályák mellett is találunk számos hangulatos hüttét, azonban az igazi finomságokat a völgy éttermeiben kaphatjuk. Wallis régió sonkáit és szárított hústermékeit, sajtjait, illetve a magyar pálinkához nagyon hasonló, vilmoskörtéből készült párlatait mindenképp érdemes kipróbálni. Egyébként a helyi ételek jellegzetes fűszeres a sáfrány, mely még a hétköznapibbnak ható fogásoknak is különleges ízvilágot varázsol.
A síterep méretéből adódóan rengeteg szállás található itt melyek a legkülönfélébbek. Van drága pályaszállás, van messzi, de olcsóbb panzió és van luxus szálloda is. Egyben mindegyik hasonlít, mégpedig abban, hogy még az olcsó is drága. 100 Euro alatt alig találni szállást (fő/éj) és ezeket és érdemes minél előbb lefoglalni, ugyanis a helyek többsége már ősszel elkel az egész szezonra!

Verbier síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
75 Chf
Gyerek
50 Chf
1 Napos
66 Chf
75 Chf
92 Chf
(Összehasonlítva Svájc síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Verbier sípályához

Szerintetek Verbier...

Nincs értékelés

Jártál már VERBIER síterepén? Mondd el a véleményed!