Zillertal Arena

Zillertal Arena Sípálya információk

A síterep zárva
43.089.011.0
750km
630-3250m
18 Húzólift
20 Ülőlift
14 Kabinos felvonó
2024-04-10
0
km
2024-05-26
Hirdetés

Zillertal Arena

A Zillertal Arena az ausztriai Ziller-völgy legnagyobb síterülete, mely három korábban különálló síterep, Zell am Ziller, Gerlos és Königsleiten összeolvadásából jött létre, majd később kiegészült még Hochkrimml pályáival is. A gigantikus méretű síterület Tirol és Salzburg tartomány határán terül el, ám területének legnagyobb része tiroli „fennhatóság” alatt áll. Mérete nem csak tartományi szinten kiemelkedő, 150 km-nyi sípályájával az egész ország legnagyobbjai közé tartozik. A temérdek pályának és a rendkívül modern infrastruktúrának köszönhetően minden évben rengeteg síző választja a Zillertal Arenát, főszezonban van olyan nap, hogy akár 20 ezer ember is ellátogat ide. A bérletárakat tekintve a Tirolban megszokott borsos árakkal találkozhatunk, egy napijegy jelenleg (2023/24) 72.5 Euróba kerül. 2 napot meghaladó tartózkodás esetén érdemes a „helyi” jeggyel szemben érdemes a Zillertal Superskipass-t választani, mely gyakorlatilag azonos áron kínál bejutást a Ziller-völgy összes síterepére (pl. Hochfügenbe és Mayrhofenbe).

A pályák

A pályarendszer a nagy átlagmagasságnak és az ultramodern hóágyúrendszernek köszönhetően igen stabil hóviszonyokat garantál. A rengeteg pálya között természetesen minden tudásszintnek találunk megfelelőt, azonban érdemes tudni, hogy a kezdőknek alkalmas kék pályák inkább a salzburgi oldalon, Hochkrimmlben és Königsleitenben találhatók. Természetesen nem csak itt van tanulólift és varázsszőnyeg, de itt tudnak a kevésbé biztos tudással rendelkező sízők a legváltozatosabban csúszni. A pályarendszer nem egy helyen bőven 2000 méteres tengerszint feletti magasság, és ezzel a fahatár felé emelkedik, ahol a lehetőségek tárháza igencsak kiszélesedik. Az izgalmas és széles piros pályák mellett szép számmal találunk fekete jelzéseket is, illetve számtalan helyen freerideolásra is lehetőség nyílik. Szerencsére rossz idő estére bőven akad zárt, kabinos felvonó a síterületen, nagy szélben sem kell fagyoskodnunk a plexi nélküli ülő és húzólifteken. Az északi szakág és a sítúrázás szerelmesei is találnak bőven izgalmat maguknak a Zillertal Arenában. Csak Zell am Zillerben 16 km-nyi klasszikus, kezelt sífutópálya található, ha pedig lámpafénynél szeretnénk űzni ezt az igencsak kemény sportot, azt Gerlosban tehetjük meg, ahol a helyi pálya egészen este 10 óráig villanyfénybe borul. Az aréna területén jelölt sítúra útvonalak is vannak, melyeket a sítérképen is megtalálunk.

Azok sem maradnak téli sportok nélkül, akiket esetleg nem vonz a síelés és a snowboardozás. A sítérképen zölddel jelölt helyeken kezelt szánkópályákat találunk, illetve külön lifttel felszerelt tubing (hófánk) pálya is rendelkezésre áll. Ezen kívül lehet még korcsolyázni, hótalpazni vagy extrém érdeklődés esetén pl. jeget mászni is. A hely egy igazi télisport paradicsom.

Esti síelés, szolgáltatások

Érdekes módon az arénában nincs lehetőség éjszakai síelésre, évente pár alkalommal rendeznek holdfényes csúszásokat (teliholdkor), melyekre külön kell regisztrálni. Szolgáltatások terén természetesen minden elérhető, ami szem szájnak ingere. Síiskola, síkölcsönző és szerviz is rendelkezésre áll, van folyamatosan közlekedő síbusz a völgyben és túrázáshoz is fogadhatunk hegyivezetőt a helyi irodákban. A pályákon és a völgyben 52 étterem és bár várja az éhes síelőket, melyek közül nem egyben a liftek zárását követően elindul a buli is, mely sokszor hajnalig tart. A völgy számtalan üzletében szinte mindenféle termék elérhető, azonban a hívogató akciókat érdemes fenntartásokkal kezelni, a minusz sok százalék valójában inkább extra költséget jelent a reális piaci árakhoz képest. 

Szállások

Szállások tekintetében óriási a választék a környéken. Az alacsony felszereltségű apartmanoktól kezdve a több százezer forintos éjszakákat kínáló szállodákig minden megtalálható a környéken. Sajnos az alacsony felszereltség mellé sem párosulnak alacsony árak. A régióban kiemelkedően magas tarifákkal találkozhatunk így mindenképpen érdemes időben foglalni, hogy a legjobb ár-érték arányú szobákat be tudjuk biztosítani magunknak!

Zillertal Arena síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
72 €
Gyerek
33 €
1 Napos
26 €
72 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Extrák

Éjszakai pálya
Freeride
Funpark
Szánkópálya

Útvonal Zillertal Arena sípályához

Szerintetek Zillertal Arena...

Nincs értékelés

Jártál már ZILLERTAL ARENA síterepén? Mondd el a véleményed!