Zermatt Matterhorn

Zermatt Matterhorn Sípálya információk

A síterep nyitva
75.0220.027.0
1050km
1620-3820m
19 Húzólift
6 Ülőlift
15 Kabinos felvonó
2024-05-01
16
17km
2024-07-15
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Zermatt Matterhorn

Zermatt Svájc egyik legnagyobb síterepe és minden bizonnyal az egyik legismertebb is. Nem csoda, hiszen ilyen adottságokkal kevés más hely létezik a világon. A Matterhorn árnyékában a környezet kivételes, a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, így mindenféle igényű síelő megtalálja itt a számítását. A hely különlegessége, hogy a település nem közelíthető meg autóval, a pályákat és a városkában található szállásokat csak vonattal, illetve kizárólag tisztán elektromos taxikkal érhetjük el. Autónkat Zermatt alatt az utolsó két faluban (Taschban és Vispben) található hatalmas parkolókomplexumokban parkolhatjuk le a síelés idejére.

A pályák

A pálya egy része érinti Monte Rosa hegyvonulat 4000-re csúcsokkal tűzdelt fő gerincét, melynek másik oldalán az olasz Breul-Cervinia síterep található, mely pályarendszerrel a zermatti pályák így közvetlen kapcsolatban vannak. A kombijeggyel elérhető teljes pályarendszer hossza így közel 360 kilométer. A pálya legmagasabb pontja közel 3900 méteren, a Klein Matterhorn (3883 m) csúcsán található, ezzel ez a világ egyik legmagasabban fekvő síterepe. Az itt található gleccser egyébként még a mai, melegedő klíma mellett is általában az év 365 napjában síelhető. Már a falucska is közel 1600 méteren fekszik, így nem csoda, hogy Zermatt Alpok szerte a leghóbiztosabb síterepek közé tartozik. A pályák össz hosszából talán már következik, hogy találunk itt mindenféle nehézségűt szép számmal. A könnyebb, tanulásra is alkalmas pályák a pályarendszer középső, illetve a falutól balra eső részén, a Gornergrat, illetve a Rothorn alatt találhatók. A Gornergratra egyébként fogaskerekű vasúttal juthatunk fel, ami a nyári időszakban is üzemel. A nagyobb kihívást kínáló pályákat a Matterhorn „oldalában” kell keresni. Ha jó sakkozunk, akkor a már említett, 3883 méteren található Matterhorn Glacier Paradise-ból akár 17 kilométert is csúszhatunk egyszerre, ezzel 2200 méternyi szintkülönbséget leküzdve. A komplexumban összesen 51 lift található, melyek nagyjából fele kabinos, így rossz időben is rengeteg pályát megközelíthetünk anélkül, hogy liftezés közben dacolnunk kellene az elemekkel.

Szállások, gasztronómia

Ahogy arra Svájcban nagyjából mindenhol számíthat az ember, Zermattban az árak minden tekintetben elég borsosak. A faluban található szállások száma egyébként is limitált, így az amúgy is magas árak csak még magasabbak lesznek. A helyzeten nem javít, hogy, ahogy már említettük, a pályákat nem tudjuk autóval megközelíteni, így az ingázás itt elég macerás. Érdemes elgondolkozni azon, hogy a pályarendszert az olasz oldalról közelítjük meg, ahol azért valamivel olcsóbban találunk szállásokat és az autózás sem jelent problémát. Hütték és éttermek tekintetében viszont végtelen a választék, mind a hegyen, mind pedig a faluban számos vendéglátóipari egységet találunk. A Gornergrat vasút hegyállomásán található hotel éttermében kiválóan főznek és nem mellesleg ebéd közben különleges panoráma tárul elénk a völgyre. A faluban számtalan bár és kávézó található, ahol síelés után megbeszélhetjük a napi élményeket.

Zermatt Matterhorn síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
92 Chf
Gyerek
46 Chf
1 Napos
66 Chf
92 Chf
92 Chf
(Összehasonlítva Svájc síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Zermatt Matterhorn sípályához

Szerintetek Zermatt Matterhorn...

2013-12-05
Snowboardosoknak: Egyszer jártam még csak ott életemben, de minden nap más pályán sielhettem, a pályák minősége egész nap kifogástalan és gyönyörű a táj is, sok a látnivaló( Matterhorn, Jég-szálloda stb.
2013-11-28
Profiknak: Fantasztikus hóminőség, életem legjobb csúszása volt!!!
2013-11-20
Kezdőknek: aki valóban volt itt nem értékelhet "elég jó"-val. itt MINDEN TÖKÉLETES. Olyan pályát találsz, amilyet csak szeretnél. Pontos infók, preciz pályajelzések, egyértelmű táblálk
Profiknak: Itt minden tökéletes!!! Életem legjobb síelős szilveszterét töltöttem ott. Buli ezerrel, de másnapra nyoma sincs a party mocsoknak. Annyira gyönyörű hely, Zermatt tökéletes...
Családosoknak: tökéletes,csak pénze legyen az embernek (vagy jó ismeretsége :) Annak ellenére svájci hangulat van, hogy fullon van oroszokkal, celebekkel. Nincs olyan, amit itt ne lehetne megvenni. A Migros ugyan olyan árakon dolgozik, mint máshol :) Sípályákból annyi van, hogy lehetetlen olyat találni, ami nem megfelelő. Síbuszok sűrűn járnak.
Snowboardosoknak: lehet szűzhavazni
2013-11-19
Profiknak: A legeslegjobb hely ahol valaha voltam.
Családosoknak: Elég jó, bár igen hideg volt akkor mikor voltam.
Kezdőknek: Elég nagy pályarendszer, de találni a kezdőknek is megfelelő pályát.
Freeride-ra: Rengeteg helyen lehet élni a lehetőséggel.
Snowboardosoknak: Sok szűzhavas rész és nagy pályarendszernek köszönhetően véleményem szerint tökéletes.
Jártál már ZERMATT MATTERHORN síterepén? Mondd el a véleményed!