Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Magyarország

Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhely

Sípályák 0.0km 1.7km 0.2km
Távolság BP-től 261km
SZEZON   egész évben
Magasság   250 - 480m
FELVONÓK 2 CSÁKÁNYOS 1 ÜLŐLIFT 0 KABINOS

A Síterep zárva

Utolsó havazás: 2019.01.30

Síelhető pálya: 0 km

Üzemelő síliftek: 0

Hóadat frissités: 2019.03.24

Sátoraljaújhely sípálya információk

Sípályák

A sátoraljaújhelyi Magas-hegy hosszú sítörténeti múlttal büszkélkedhet, hiszen számos úttörőolimpia és alpesi verseny helyszíne volt.
Jelenleg itt üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A pálya felületét 330 méter hosszan borító NEVEPLAST műanyag teszi lehetővé a négy évszakos síelést. A pályán igény esetén esti sízésre is van lehetőség, a téli szezonban hóágyúzott pályaként üzemel.

2011-ben fejeződött be a hóágyúzott sípálya rendszer kialakítása, ahol megfelelő időjárási körülmények között 600 méter hosszan, 9 hóágyúval tudják behavazni a felnőtt és a gyermek pályákat. A hóágyúzott pályák mellett egy önadagolós Tatrapoma felvonó és egy gyermekfelvonó található, míg a hóágyúzható műanyag pálya mellett két tányéros (Doppelmayer, Tatrapoma) felvonó, illetve egy 65 méter hosszú Sunkid varázsszőnyeg szolgálja a vendégek kényelmét.

A pályák mellett melegedő, hideg-meleg konyhás büfé várja a vendégeket, valamint az ország első és egyetlen símúzeuma.
Kiegészítő szolgáltatások: síkölcsönző és síiskola, női-férfi zuhanyzók és öltözök, irodák internet kapcsolattal, konferencia terem.
A létesítmény egész területe akadálymentesített, s mozgáskorlátozott vendégek számára az épületbeli közlekedés is biztosított egy speciálisan átalakított lift segítségével.
A téli sportok szerelmeseit 2012. november végétől várja az 1000 négyzetméter alapterületű jégkorcsolya pálya a libegő induló állomásánál.  A korcsolya pálya mellett melegedő és korikölcsönző várja a vendégeket. A pálya nem csak a korcsolyázni vágyók, de jégkorong csapatok számára is nyitott, pályabérlésre is van lehetőség!

Libegő

A sípályákhoz való feljutást megkönnyíti Magyarország leghosszabb libegője, melynek középállomása a Magas-hegyen, a sícentrumnál található.
A libegő hossza 1332 méter, tengerszint feletti magassága pedig 250-480 méter. A síelőket és a tájban gyönyörködő turistákat 99 szék szállítja a hegytetőre, a felújított kilátóhoz (514 méteren), ahonnan a zempléni hegyek és a Bodrogköz panorámája is látható.

A sípályák működtetője a Magas-hegyi Sportcentrum, amelynek Zemplén Kalandparkja az alábbi élmény elemekkel várja kedves látogatóit:
- 4 db, különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya képzett és gyakorlott túravezetőkkel. A pálya végén egy 100 méter hosszú CANOPY lecsúszó drótkötél pálya és egy 4 dimenziós mászófal teszi teljessé az élményt.

- Közép-Kelet-Európa leghosszabb, 2275 méteres téli-nyári bobpályája, valamint
- Három db, egyenként 60 méter hosszú TUBBY, azaz hófánk pálya mozgójárdával,
- 1000 négyzetméteres jégkorcsolya pálya sportszer kölcsönzővel
- EU normáknak megfelelő gyermekjátszótér
- 15 állomásból álló tanösvényen mutatjuk be Zemplén növény- és állatvilágát.
- Az országban egyedülálló, komplex szolgáltatásai miatt a Zemplén Kalandpark kiváló helyszíne akár osztálykirándulásoknak, akár egy outdoor jellegű csapatépítő tréningnek.

 A Zemplén Kalandparkban mindhárom típusú SZÉP Kártyát elfogadjuk!

További információ, jelentkezés:
www.zemplenkalandpark.hu
Személyesen: Telefonos egyeztetés alapján, a Magas-hegyen található síiskola házában, a Libegő középső állomása mellett.

Sátoraljaújhely síbérletárak

1 nap
Felnőtt   4 100,0 Ft
Gyerek   3 400,0 Ft
1 000,0 Ft
4 100,0 Ft
9 500,0 Ft

(ÖSSZEHASONLÍTVA MAGYARORSZáG SÍTEREPEIVEL)

Szállások Sátoraljaújhely vonzáskörzetében

Sátoraljaújhely szálláskereső


Extrák

Magyar oktatók | Gyerekpálya

Útvonal Sátoraljaújhely sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Sátoraljaújhely...

JÁRTÁL MÁR SáTORALJAúJHELY SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!