Visegrád - Nagyvillám

Visegrád - Nagyvillám Sípálya információk

A síterep zárva
1.20.5
41km
240-370m
9 Húzólift
2024-01-30
0
km
2024-05-26
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Visegrád - Nagyvillám

A visegrádi nagyvillám Budapesthez való közelsége miatt hazánk egyik leglátogatottabb sípályája. Sajnos tengerszint feletti magassága még magyar viszonylatban is alacsony, így természetes havat ritkán kap. Szerencsére elegendő mennyiségű hóágyúval rendelkezik ahhoz, hogy a pályákat szinte teljes egészében be tudják havazni, és a helyzetet az is javítja, hogy szépen karbantartott füves lejtői, melyek nem kövesek, már kis mennyiségű hó esetén is síelhetőek. A sportcentrum egyébként a nyári időszakban is üzemel, ilyenkor egyes pályák műanyag borítást kapnak, ezen a felületen folyik az oktatás, illetve gyepsíelésre is van lehetőség.

A pályák

A pályák 1,7 kilométeres össz hossza a szám alapján „soknak” tűnhet, azonban a gyakorlatban egy néhány facsoporttal osztott nagy lejtőről van szó, melyet a liftek osztanak pályákra. A meredekség szinte konstans, a pályák kék besorolásúak és szélességük miatt kifejezetten alkalmasak kezdők oktatására. A pálya jobb oldalán levő hosszú lift, mely a hegyállomásra visz, legtöbbször csak félútig szállítja a sízőket, mivel a pálya felső szakasza (a piros, illetve a hosszú, kék pálya) nagyon kevésszer síelhető. Mindezzel együtt összesen 9 húzólift üzemel, ám a nagy szám ellenére a sorbaállás hétvégente így is gyakori. A lifteknél nincs elektronikus beléptetőrendszer, klasszikus retro, nyakbaakasztós bérlettel lehet síelni. A pálya aljában síiskola és síkölcsönző is üzemel. Csoportos oktatás hétvégente elérhető, a minimum létszám 5 fő. Az Erdei Művelődés Háza előtt 300, illetve a Kisvillámi turistaúton egy 2000 méteres sífutó pálya is elérhető, ahol a sportosabbak kipróbálhatják magukat az északi sí szakágban. A tanuló pálya mellett szánkózni is lehet, ráadásul ez a szolgáltatás ingyenes.

Szállások, éttermek

Az egyes pálya aljában kis „hütte” található, melyben főleg a tipikus magyar gyorsételekkel találkozhatunk. A sült kolbász, sültkrumpli, forraltbor vonalon érdemes gondolkozni.
Az idelátogatók nagy része általában egy napra érkezik, de aki pl. több napos oktatás miatt szeretne a közelben megszállni, annak a síiskola kedvező árú faházas szállást tud biztosítani. Egyéb igény esetén a Duna-kanyarban rengeteg szállás elérhető, akár még a Visegrádi Fellegvárban is megszállhatunk.

 

 

Visegrád - Nagyvillám síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--
1 Napos
5990 Ft
Ft
15200 Ft
(Összehasonlítva Magyarország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Visegrád - Nagyvillám sípályához

Szerintetek Visegrád - Nagyvillám...

2013-12-01
Snowboardosoknak: Tanuló pályának kiválló, csak kicsit rövid.
Kezdőknek: Igazi kezdő pálya.
Profiknak: Túl rövid!
Freeride-ra: Nincs rá alkalmas lejtő.
Családosoknak: Annyira kicsi, hogy nem fog szétszéledni a család. :D
2013-11-28
Kezdőknek: Nem túl meredek pályák, bébi felvonó a 0 km-es kezdőknek.
Profiknak: Rövid, lankás pálya. A felső szakaszt ami kicsit meredekebb lenne, szinte soha nem járatják.
Snowboardosoknak: Elég széles pálya, megfelelően karbantartott, vastag műhóval, ugratókat is csináltak nekik.
2013-11-21
Kezdőknek: Szuper könnyű pálya gyerekpályával.
Profiknak: Rövid, nem túl technikás pálya, mozgásnak jó
Freeride-ra: Hát nem erre találták ki
Családosoknak: Gyerekpálya, hütte, kényelem
Snowboardosoknak: Nem boardozom, de biztos jó
2013-11-18
Kezdőknek: Szerintem itt el lehet sajátítani alap szinten a síelést, meg lehet tanulni felvonózni. Hóágyúzott pálya, tehát amikor nincsen természetes hó akkor is használható.
Profiknak: Előnye az, hogy hóágyúzott, tehát lehet ide jönni gyakorolni. Hátránya az, hogy viszonylag rövid.
Jártál már VISEGRÁD - NAGYVILLÁM síterepén? Mondd el a véleményed!