Val Gardena

Val Gardena Sípálya információk

A síterep zárva
52.0105.018.0
763km
1240-2450m
30 Húzólift
43 Ülőlift
10 Kabinos felvonó
2024-04-01
0
km
2024-06-23
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Val Gardena

Val Gardena a Dolomitok gyöngyszeme

A Dolomitok egyik gyöngyszeme, az UNESCO világörökség része, közkedvelt síterep jó minőségű apartmanjai és nagyszerű pályái miatt. Végre a snowboard szerelmesei is egy igazi paradicsomot találnak maguknak. A Val Gardena síterep magába foglalja Selva di Gardena, Santa Cristina, Selva Wolkenstein és Ortisei településeit. A lehetőségek tárháza szinte végtelen ezen a területen. A Dolomit Superski bérlettel is besíelhető, a pályák abszolút változatosak, és aki nem pályán szeretne suhanni, bőven van lehetőség. A snowboardosoknak Alpe di Suissi-nél van 100m félcső és funpark. A sífutók számára majdnem 100km útvonal található a sícentrum területén. Lehet még szánkózni, korcsolyázni, úszni, siklóernyőzni, sőt lehetőség van helikopteres síelésre is.
Látványban talán a legszebb a Sassolungo (3181 m) alatti rész a Piz Sella-tól a Passo Sellajoch-ig. Ez szintén része a Sellaronda körnek. Egy új fekete pályával bővült a Dantercepies (2300 m)-Wolkenstein (1563 m)rész, de a mellette futó piros is a környék egyik legszebb kilátású szakasza. Külön érdekesség a faluban található, és a síelők számára kialakított lámpás kereszteződés, ami a Campinoi felvonóhoz vezet.

 

Val Gardena síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
80 €
Gyerek
56 €
1 Napos
44 €
80 €
80 €
(Összehasonlítva Olaszország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Val Gardena sípályához

Szerintetek Val Gardena...

2013-11-19
Kezdőknek: Bejárhatatlan mennyiségű tanuló pálya, minden korosztálynak. Minden tudásszintre van megfelelő dőlésszög és türelmes liftesek! :) A garantált napsütés még több motivációt ad a tanuláshoz.
Profiknak: Ha a fizetésen túl vagyunk, nincs ennél tökéletesebb hely. Szombaton a turnusváltáskor be tud dugulni az út, de a hegyen eloszlik a tömeg. A Sella Ronda kapcsolódó pályáin kívül (1 nap mindenkinek kötelező :) ) szuperek a pályák!
Freeride-ra: Nem szabad, nem szabad, de azért az olaszoknál mindig van kibúvó (persze csak óvatosan), már csak az elképesztő pályamennyiségből kiindulva is.
Családosoknak: Az egyetlen baj az lehet, ha a gyerek még alszik délután és le kell mondani néhány síóráról. Ha már végig nyomja a napot, akkor itt biztos nem fog nyavalyogni. Gyerekparadicsom (is)! A legkisebb baby pályától a gyerek freeride parkig (nem vicc). Hószobrok, alagutak, mesefigurák, ugratók végeláthatatlan sora. Mindez a felnőttek által is élvezhető pályákon. Na mit szépítsük, FANTASZTIKUS hely! :)
Snowboardosoknak: Bejárhatatlan mennyiségű freeride park...
Jártál már VAL GARDENA síterepén? Mondd el a véleményed!