Turracher Höhe

Turracher Höhe Sípálya információk

A síterep zárva
14.524.03.5
470km
1400-2200m
7 Húzólift
6 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2024-04-02
0
km
2024-05-30
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Turracher Höhe

A Bad Kleinkircheimtől 8 km távolságban, Stájerország és Karintia határán fekvő népszerű síterület magas fekvésének és sajátos mikroklímájának köszönhetően decembertől áprilisig teljesen hóbiztos. A sífutókat a Turracher Höhe-n található magaslati sífutópálya várja Európa legnagyobb cirbolyaerdejében, ahol éjjeli sífutásra is van lehetőség, a gyermekeket pedig az Ottifant Gyermek Sívilág, játékosan oktató elefántokkal. Lehet itt még korcsolyázni, szánkózni, hótalpas túrázni, illetve mehetünk lovasszán kirándulásokra is.

Turrach a felvonóból

Turrach a felvonóból

 

Seetaxi Turracher Höhe

A pályarendszer közepén egy tó/víztározó található, ami megnehezíti a kedves síelő dolgát, ha a pálya egyik feléből a másik végébe szeretne átsielni. 

Gong egy szál se. A Seetaxi áthúzza a kedves síelőt. Persze, csak ha be van fagyva. 

Turracher Höhe síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
60 €
Gyerek
31 €
1 Napos
26 €
60 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Turracher Höhe sípályához

Szerintetek Turracher Höhe...

2016-11-27
Kezdőknek:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Nagyon kevés a nekik való pálya. 1 db csákányos lift van, vagy az ülős lifthez tartozó kék pálya nagyon hosszú
Snowboardosoknak:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Abszolút kedvenc a családok körében, többségében pályaszállások. Változatos pályák, síelés utáni aktív lehetőségek. Nagyon jó az atmoszférája és a hangulata. Imádjuk
Családosoknak:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Abszolút kedvenc a családok körében, többségében pályaszállások. Változatos pályák, síelés utáni aktív lehetőségek. Nagyon jó az atmoszférája és a hangulata. Imádju
Freeride-ra:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Kezdő freeride-osoknak szerintem kiváló. Nem túl meredek, nem túl hosszú. Változatos elemek, bőven lehet gyakorolni
Profiknak:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Változatos pályák, talán kevés a fekete pálya.
2013-11-29
Kezdőknek: Van kék tanuló pálya, de nem éppen sík, és nem mozgó járdás, hanem csákányos felvonó van mellette. Inkább olyan kezdőknek jó, akiknek nem ez az első síelős vagy deszkázós napjuk. A Zirbenwaldbahn nevű kényelmes ülős felvonó melletti kék pálya viszont egész kellemes, és az 1-es, 2-es pálya sem túl meredek piros. A hóviszonyok mindig nagyon jók, a pályák mindig gondozottak. Érdemes ide feljönni a közeli Bad Kleinkirchheimből is ahol kezdőknek semmi keresnivalójuk nincs.
Profiknak: Van itt minden ami egy modern pályarendszertől elvárt. Ahhoz képest hogy a kisebb Karintiai terepekhez tartozik simán felér egy Nassfeld-el, Bad Kleinkirchheim-nél meg fényévekkel előrébb jár. Hóviszonyok nagyon jók itt, a pályák gondozottak. Van itt nagyon meredek fekete pálya (35-ös) de van itt lankásabb, carving-ozásra alkalmas piros is (1-es, 2-es). Sőt egy személyes síkrosszpálya is van, döntött kanyarokkal, ugratókkal. Ez nagy élmény és nagy ritkaság Karintiában. Sajnos tömeg is van, méghozzá a legrosszabb szlovén népség akik nagyon balkániak. Durvák, ordítósak, szemtelenül tolakodóak, semmilyen síkreszt nem tartanak be, ha elütnek cserbenhagynak. Sokszor voltam már itt, de mindig tele volt velük a terep és mindig ilyenek voltak. A Magyaroknál ötször rosszabbak. Még a Lengyeleken is túltesznek. Viszont van "Single" kapu a Kornockbahn felvonónál (itt van a legnagyobb tömeg), így ha elegünk van a szlovének tolakodásából, és hajlandóak vagyunk külön ülni a társainktól , akkor válasszuk ezt a surranó sávot. A szlovének utálják, ezért legtöbbnyire sorbanállás nélkül lehet pörögni ha használjuk.
Freeride-ra: Hát láttam már hogy valaki lejött a Kornockbahn felvonó alatti sziklafalon, de az durva. Van ott egy jelölt fekete pálya is ami mindig jeges, nem mondhatni hogy freeride, bár kell hozzá bátorság. Viszont miután az 1-es pályán elhagytuk a gerincet az 1-es és a 2-es közötti részen lehet "mély havazni" ha van hó, de ott meg nem túl meredek. Máshol sem nagyon van freeride lehetőség.
Családosoknak: Családosoknak, ha nincsenek abszolút kezdő családtagok nagyon jó választás. Változatos, nem túl meredek pályák, más programlehetőség, mint pl. nyári bob. Kényelmes 6 üléses felvonók ahová egyszerre felfér egy nagyobb család is, illetve a központban a felvonó mellet egy ingyenes nagy melegedő csarnok, ahol kivetítő van, internet van, bőr ülőgarnitúra van, modern toalett van. Itt ebben az épületben akár egy nem síelő családtag is el tud tölteni egy napot kényelmesen, melegben. Sajnos doktor csak lenn, Bad Kleinkirchheimben van, itt még egy gipszet sem tudnak felrakni. Illetve elég meredek út visz fel ide a Höhére, gyengébb autóval akár 1-esbe is vissza kell váltani, illetve hólánc is kellhet. Viszont széles az út, és takarítják folyamatosan.
Snowboardosoknak: Van snowboard park, bár nem nagyon nevezhető parknak. Az egyik keskeny pálya mellett van egy pár elem. De odajutni sem túl egyszerű, jó hosszan kell csúszni egy enyhe lejtésű de oldalra döntött, hosszan kanyarodó keskeny úton. Mire elcsúszik egy regular odáig lezsibbad a lábfeje. Guffy-knak jobb mert sarkon csúszhatnak. Különben a többi pálya is jó, főleg az 1-es és a 2-es, nem túl meredekek és nem túl jegesek. A tó oldalán a kék pályák is jók, de a pirosak jegesek szoktak lenni, illetve a FIS pálya megint csak nagyon oldalra dől, így regular-oknak kényelmetlen. A FIS pálya aljában a Turrachbahn alsó állomásánál egy nagyon szűk S kanyar van, amelyben sok baleset történik, a szlovén sízők nem kímélik a deszkásokat.
Jártál már TURRACHER HÖHE síterepén? Mondd el a véleményed!