Tauplitz

Tauplitz

A síterep zárva
19.06.018.0
494km
December 1. -
Április 30.
900-2000m
1 Húzólift
4 Ülőlift
12 Kabinos felvonó
2020-03-06
0
km
2020-08-11
Hirdetés

Tauplitz Sípálya információk

Első osztályú, hóbiztos sípályák Ausztria szívében A kedvező földrajzi fekvésnek és a modern hóágyúrendszernek köszönhetően a Tauplitzon még a hóban rendkívül szegény teleken is tökéletes minőségű sípályák fogadják a téli sportok kedvelőit december elejétől április közepéig. A maximális kényelemről modern ülőfelvonók gondoskodnak, a feledhetetlen téli élményeket pedig a napsütötte, tökéletesen karbantartott sípályák és a csodás természeti környezet garantálja. A bátrabbak nagy értékelik az „Új Tauplitz” mélyhóval borított hegyoldalait és freeriede terepeit, ahol izgalmas ugratók várják a síelőket és a snowboardosokat. A családokra és a kezdő síelőkre tökéletes infrastruktúra vár a védett Hollhaus-völgyben – gyakorlóliftek, síiskola és újdonságként magyarul beszélő síoktatók. Kedvezményes üdülési ajánlatokkal csábítjuk a vendégeket téli üdülésre Ausztria varázslatos hegyei közé. 

  

Saját tapasztalat Tauplitzról

Az igazán jó pályák az Tauplitzból induló ülős felvonónál még feljebb találhatók és azokhoz a sípályákhoz egy hosszú és gyenge lejtésű úton tudunk eljutni. Snowboarddal, illetve bot nélkül síelőknek ez picit macerás. Hogyha átküzdöttük magunkat ezen a lankán, akkor két nagy hegycsúcs és rajtuk több, mint tízféle (kék, piros és fekete) pályakombináció közül lehet válogatni. Tauplitzon kellő mennyiségű hó esetén (ami nekünk bőven megadatott) szép íveket lehet húzni pályán kívül is a sípályák közötti területeken. Több pályakapcsolódást oldottak meg úgy, hogy a rövid emelkedőknél egy kapaszkodós kötélfelvonó segít a feljutásban.

Terveznek egy új pályát, ami síversenyekre is alkalmas lesz.

Idén készült el a vadonatúj négyüléses gondola, a legtöbb sílift ülős és buborék is van a szél és erős napsütés ellen.

Annak ellenére, hogy éjszakánként másfél méter hó esett, a pályanyitás nem késett fél óránál többet. A ratrakok hajnaltól kezdve folymatosan dolgoztak és tökéletesen karban tartották a pályákat. 

 

Tauplitz Síbérlet árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
43 €
Gyerek
22 €
1 Napos
16 €
43 €
58 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Tauplitz sípályához

Szerintetek Tauplitz...

0 Alkalmatlan
3 Nem a legjobb
0 Elmegy
4 Elég jó
5 Tökéletes
Kezdőknek
Elmegy
Profiknak
Elég jó
Freeride-ra
Elég jó
Családosoknak
Elég jó
Snowboardosoknak
Nem a legjobb
2013-12-01
Kezdőknek: Sok tanulópálya, kezdőknek ideális.
Profiknak: Nem elég változatos a pályarendszer nekik.
Családosoknak: Nem túl szétágazó pályarendszer, könnyen megtalálja a család egymást, ha szétszakad.
Snowboardosoknak: Inkább sielőknek találták ki.
2013-11-21
Snowboardosoknak: A vízszintes részt leszámítva jól lehet a pályákon menni. És le lehet síelni egészen a faluig, ami este pozitív, hogy nem kell még autózni utána.
2013-11-19
Családosoknak: Nagyon jó hosszú pályák vannak és nagyon szép a környezet. Nagyon jó a fenyőerdőben síelni. Kezdőknek nem ajánlanám, mert szinte minden pályának vannak meredek részei.
2013-11-18
Snowboardosoknak: Szerintem a deszkásoknak nem a legjobb, elég sok helyen kell felfelé kapacskodni.
Kezdőknek: Nem egy tipikus kezdő pálya, aki itt akar elkezdeni tanulni annak elveheti a kedvét a kezdő szemmel nehezebb és hosszabb pályák.
Profiknak: Található itt jóó hosszú fekete pálya:).
Jártál már TAUPLITZ síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés