Sölden-Ötztal

Sölden-Ötztal Sípálya információk

A síterep zárva
69.844.829.4
800km
1377-3250m
8 Húzólift
15 Ülőlift
7 Kabinos felvonó
2024-04-10
0
km
2024-05-24
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Sölden-Ötztal

A neves ötztali síparadicsom legnagyobb pályarendszere Söldenből indul.

A hosszú, hóbiztos szezont a két impozáns gleccser (Rettenbach és Tiefenbach) garantálja. Sölden azonban nemcsak csodálatos pályáiról, hanem gazdag sport– és szabadidős kínálatáról is híres.

A völgyben kissé beljebb még egy hasonlóan színvonalas régió található, a Hochgurgl–Obergurgl pályarendszer. A gleccser síterep és az alsóbb télen üzemelő pályarendszer összeköttetésben áll. Nem véletlenül, már többször is elnyerte a terület az Ausztria legjobb sícentruma címet. Söldenben található egyébként a világ egyik leghosszabb pályája, amely 14 km hosszú. Sokáig lehetne sorolni, kinek és miért ajánlható Sölden, de fölösleges - mindenki számára bátran ajánljuk. A snowboardosoknak egyébként Giggijoch-nál 70m fécső, boardercross, negyedcső, ugratók és egyéb nyalánkságok, a Tiefenbach gleccseren pedig félcső nyújt egy kis plusszt. A sífutóknak 16km pálya van, lehet szánkózni, szerdánként kivilágított pályán lehet síelni.

A szerdai napokon tüzijáték mellett tartanak látványos show műsort a helyi síiskolák, péntekenként "Sölden Party" Giggijoch-nál, egyébként pedig általános "pezsgés" minden nap.

 

Sölden-Ötztal síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
69.5 €
Gyerek
38 €

Főszezon

Felnőtt
73 €
Gyerek
40 €
1 Napos
26 €
73 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Sölden-Ötztal sípályához

Szerintetek Sölden-Ötztal...

2013-11-18
Kezdőknek: A pályák a felvonókkal mindenki számára elérhetőek a kabinos felvonók miatt. Mivel a pályák mind magasan vannak, ezért a hó minősége ideális a kezdőknek is. Egyetlen hátrány, a nagy forgalom az alsó pályákon, mert a magasabban lévő pályák ezekre a könnyű pályákra engedi le a síelőket.
Profiknak: Kevés a fekete pálya, de a piros pályák szép rendszert alkotnak
Freeride-ra: Sok helyen van a számukra biztonságosan bejárható terep.
Családosoknak: Család minden korosztálya megtalálja a neki megfelelő terepet, programokat.
Snowboardosoknak: A terep népszerűsége miatt a sok síelő zavarja őket.
Jártál már SÖLDEN-ÖTZTAL síterepén? Mondd el a véleményed!