Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Ausztria

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Sípályák 134.0km 128.0km 17.0km
Távolság BP-től 700km
SZEZON   12.04. - 04.03.
Magasság   798-1830m
FELVONÓK 44 CSÁKÁNYOS 38 ÜLŐLIFT 12 KABINOS

A Síterep nyitva

Utolsó havazás: 2019.03.18

Síelhető pálya: 210 km

Üzemelő síliftek: 60

Hóadat frissités: 2019.03.26

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental sípálya információk

Brixental Tirol észak–keleti részén fekvő síparadicsom. Az összefüggő pályahálózat 7 téli üdülőhelyet köt teljesen össze, amelyek mindegyikéből keresztül–kasul besízhető a régió. A síterülethez két további település tartozik, amelyek saját, különálló pályarendszerrel rendelkeznek. Ausztria legnagyobb sírégiója egyébként pontosan 14 falut foglal magába a Kitzbühl-i Alpok területén: Brixen im Thale, Ellmau, Going, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Kelchsau és Westendorf, Angath, Angerberg, Kirchbichl, Mariastein és Wörgl. A 250 kilométernyi leejtő (ennek 2/3-a hóágyúzható!), a 94 felvonó és a több, mint 70 "hütte" önmagáért beszél, meg sem próbáljuk itt röviden összefoglalni a lehetőségeket. Talán a snowboardosoknak még annyit: Kelchsau/Haager Joch - 120m félcső, Westendorf - funpark 100m félcső.

Brixental - Ausztria legnagyobb összefüggő síterepe - jóval kevésbé felkapott a magyarok által, mint Stájerország pályái. Ez persze nem egészen véletlen, ugyanis jó 7-8 óra vezetésbe beletelhet, mire kiérünk Tirolba. Főleg, ha síszezon lévén, esik a hó. 

 

69942-Brixental.JPG

 

Több falu fogott össze, hogy lecsatolás nélkül 100 kilométereket síelhessünk, és tényleg szuper kis pályarendszert alakítottak ki. Viszont az az igazság, hogy egy nap alatt nem fogjuk tudni felrajzolni a memóriánkba a pályák és átcsúszások térképét. Természetesen egy-egy napot könnyedén eltölthetünk egy hegyen, és akkor nem kell logisztikázni, de ha valaki nem bírja ki, hogy ne fedezze fel, mi van a lift túloldalán, az készüljön fel rá, hogy gyakran fogja előbányászni fagyos kézzel a térképet. Cserébe olyan napsütötte, ember nem járta, tökéletes állapotban levő pályákat találhat, ami kárpótolja a kirakózásért. 

 

Brixentalban sok az ülőlift, kevesebb a kabinos, úgyhogy rossz időben vagy extrém hidegben nem fog sikerülni felmelegedni a lifteken, dehát lehet otthon az úszómedencében is ücsörögni, ha megijednénk egy kis hűvöstől. Ilyenkor esetleg érdemes elugrani Kufstein várához, megnézni Kazinczy celláját, de Salzburg és Innsbruck sincs rettentő messze. 

Ha betévednénk valamelyik közeli faluba, ne lepődjünk meg, hogy az ajtókat nem zárják, és a biciklik is lakat nélkül várják a gazdájukat. Egy időre nyugodtan elfelejthetjük a kocsikulcsot, nem fog lába kélni a járgányunknak.

Ha végigsíeltük Brixental párszáz kilométernyi pályarendszerét, átcsüccsenhetünk egy szánkóra, és kipróbálhatjuk az éjszakai csúszást. Vagy sítúrázhatunk, sífuthatunk, ugrathatunk a parkourpályán, gyakorolhatjuk a gyerekkel a külön erre a célra kialakított részen a liftből kiszállást, lifttel utazást, de még korizásra is van lehetőség. Természetesen éjszaka is lehet csúszni bármilyen (téli) sporteszközzel.

Szerdán emellett kedvezményesen élvezhetjük Brixental mind a 279 km-nyi havas lejtőit.

A síbérlés már nem is kérdés, ahogy a síiskolai szolgáltatás sem. Hütték megfelelő gyakorisággal várják a hegyen az éhező/fázó/kényelmes vendégeket. Az egyikben még egy óriási, szörős kutya is alaptartozék. 

 

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental síbérletárak

1 nap
Felnőtt   51,0 €
Gyerek   21,5 €
16,0 €
51,0 €
57,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA AUSZTRIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental vonzáskörzetében

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental szálláskereső


Extrák

Funpark | Gyerekpálya

Útvonal SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental...

JÁRTÁL MÁR SKIWELT WILDER KAISER - BRIXENTAL SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!