SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Sípálya információk

A síterep nyitva
121.0127.036.0
700km
798-1830m
39 Húzólift
34 Ülőlift
17 Kabinos felvonó
2024-02-24
74
212km
2024-02-29
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Brixental Tirol észak–keleti részén fekvő síparadicsom. Az összefüggő pályahálózat 7 téli üdülőhelyet köt teljesen össze, amelyek mindegyikéből keresztül–kasul besízhető a régió. A síterülethez két további település tartozik, amelyek saját, különálló pályarendszerrel rendelkeznek. Ausztria legnagyobb sírégiója egyébként pontosan 14 falut foglal magába a Kitzbühl-i Alpok területén: Brixen im Thale, Ellmau, Going, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Kelchsau és Westendorf, Angath, Angerberg, Kirchbichl, Mariastein és Wörgl. A 250 kilométernyi leejtő (ennek 2/3-a hóágyúzható!), a 94 felvonó és a több, mint 70 "hütte" önmagáért beszél, meg sem próbáljuk itt röviden összefoglalni a lehetőségeket. Talán a snowboardosoknak még annyit: Kelchsau/Haager Joch - 120m félcső, Westendorf - funpark 100m félcső.

Brixental - Ausztria legnagyobb összefüggő síterepe - jóval kevésbé felkapott a magyarok által, mint Stájerország pályái. Ez persze nem egészen véletlen, ugyanis jó 7-8 óra vezetésbe beletelhet, mire kiérünk Tirolba. Főleg, ha síszezon lévén, esik a hó. 

 

 

69942-Brixental.JPG
69942-Brixental.JPG

 

 

Több falu fogott össze, hogy lecsatolás nélkül 100 kilométereket síelhessünk, és tényleg szuper kis pályarendszert alakítottak ki. Viszont az az igazság, hogy egy nap alatt nem fogjuk tudni felrajzolni a memóriánkba a pályák és átcsúszások térképét. Természetesen egy-egy napot könnyedén eltölthetünk egy hegyen, és akkor nem kell logisztikázni, de ha valaki nem bírja ki, hogy ne fedezze fel, mi van a lift túloldalán, az készüljön fel rá, hogy gyakran fogja előbányászni fagyos kézzel a térképet. Cserébe olyan napsütötte, ember nem járta, tökéletes állapotban levő pályákat találhat, ami kárpótolja a kirakózásért. 

 

Brixentalban sok az ülőlift, kevesebb a kabinos, úgyhogy rossz időben vagy extrém hidegben nem fog sikerülni felmelegedni a lifteken, dehát lehet otthon az úszómedencében is ücsörögni, ha megijednénk egy kis hűvöstől. Ilyenkor esetleg érdemes elugrani Kufstein várához, megnézni Kazinczy celláját, de Salzburg és Innsbruck sincs rettentő messze. 

Ha betévednénk valamelyik közeli faluba, ne lepődjünk meg, hogy az ajtókat nem zárják, és a biciklik is lakat nélkül várják a gazdájukat. Egy időre nyugodtan elfelejthetjük a kocsikulcsot, nem fog lába kélni a járgányunknak.

Ha végigsíeltük Brixental párszáz kilométernyi pályarendszerét, átcsüccsenhetünk egy szánkóra, és kipróbálhatjuk az éjszakai csúszást. Vagy sítúrázhatunk, sífuthatunk, ugrathatunk a parkourpályán, gyakorolhatjuk a gyerekkel a külön erre a célra kialakított részen a liftből kiszállást, lifttel utazást, de még korizásra is van lehetőség. Természetesen éjszaka is lehet csúszni bármilyen (téli) sporteszközzel.

Szerdán emellett kedvezményesen élvezhetjük Brixental mind a 279 km-nyi havas lejtőit.

A síbérlés már nem is kérdés, ahogy a síiskolai szolgáltatás sem. Hütték megfelelő gyakorisággal várják a hegyen az éhező/fázó/kényelmes vendégeket. Az egyikben még egy óriási, szörős kutya is alaptartozék. 

 

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
69 €
Gyerek
34.5 €
1 Napos
26 €
69 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental sípályához

Szerintetek SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental...

2013-12-01
Kezdőknek: Túl nagy pálya kezdőknek, nem tudják rendesen kihasználni, így ár-érték arányban nekik nem a legjobb
Profiknak: Sokszínű, nagy pályarendszer, változatos, nem lehet rajta unatkozni.
Snowboardosoknak: Sok a csákányos felvonó, így nem a legelőnyösebb nekik.
Családosoknak: Sokszínű, mindenki megtalálja a neki valót.
Freeride-ra: Nagy kiterjedésű pályarendszer, így teljesen megfelelő pályarendszer.
2013-11-29
Kezdőknek: Annyi pálya, lift és rengeteg féle lejtõ fajta van, hogy bárki megtalálja a nek valòt. Amikor voltam, nem volt zsúfolt.
Profiknak: Ugyanaz, mint kezdõnél. Nem vagyok profi, de láttam pl félcsövet, es durva pályákat is. A kék pálya pl. picit erõsebb, mint ugyanaz a fokozat Németországban a Harzban vagy Winterbergben.
Freeride-ra: Sajnos ehhez kezdõ vagyok, hogy megítélhessem, de annyi féle pálya(elem) van, hogy biztosan jò..
Családosoknak: Sok gyereket láttam, nagyszülõket is...
Snowboardosoknak: Igen, nekik is jò lehet, ha ennyien voltak :D
Jártál már SKIWELT WILDER KAISER - BRIXENTAL síterepén? Mondd el a véleményed!