Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhely Sípálya információk

A síterep zárva
0.51.5
261km
full_year
250-480m
4 Húzólift
1 Ülőlift
2022-04-03
0
km
2022-12-03
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Sátoraljaújhely

Sípályák

A sátoraljaújhelyi Magas-hegy hosszú sítörténeti múlttal büszkélkedhet, hiszen számos úttörőolimpia és alpesi verseny helyszíne volt.
Jelenleg itt üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A pálya felületét 330 méter hosszan borító NEVEPLAST műanyag teszi lehetővé a négy évszakos síelést. A pályán igény esetén esti sízésre is van lehetőség, a téli szezonban hóágyúzott pályaként üzemel.

2011-ben fejeződött be a hóágyúzott sípálya rendszer kialakítása, ahol megfelelő időjárási körülmények között 600 méter hosszan, 9 hóágyúval tudják behavazni a felnőtt és a gyermek pályákat. A hóágyúzott pályák mellett egy önadagolós Tatrapoma felvonó és egy gyermekfelvonó található, míg a hóágyúzható műanyag pálya mellett két tányéros (Doppelmayer, Tatrapoma) felvonó, illetve egy 65 méter hosszú Sunkid varázsszőnyeg szolgálja a vendégek kényelmét.

A pályák mellett melegedő, hideg-meleg konyhás büfé várja a vendégeket, valamint az ország első és egyetlen símúzeuma.
Kiegészítő szolgáltatások: síkölcsönző és síiskola, női-férfi zuhanyzók és öltözök, irodák internet kapcsolattal, konferencia terem.
A létesítmény egész területe akadálymentesített, s mozgáskorlátozott vendégek számára az épületbeli közlekedés is biztosított egy speciálisan átalakított lift segítségével.
A téli sportok szerelmeseit 2012. november végétől várja az 1000 négyzetméter alapterületű jégkorcsolya pálya a libegő induló állomásánál.  A korcsolya pálya mellett melegedő és korikölcsönző várja a vendégeket. A pálya nem csak a korcsolyázni vágyók, de jégkorong csapatok számára is nyitott, pályabérlésre is van lehetőség!

Libegő

A sípályákhoz való feljutást megkönnyíti Magyarország leghosszabb libegője, melynek középállomása a Magas-hegyen, a sícentrumnál található.
A libegő hossza 1332 méter, tengerszint feletti magassága pedig 250-480 méter. A síelőket és a tájban gyönyörködő turistákat 99 szék szállítja a hegytetőre, a felújított kilátóhoz (514 méteren), ahonnan a zempléni hegyek és a Bodrogköz panorámája is látható.

A sípályák működtetője a Magas-hegyi Sportcentrum, amelynek Zemplén Kalandparkja az alábbi élmény elemekkel várja kedves látogatóit:
- 4 db, különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya képzett és gyakorlott túravezetőkkel. A pálya végén egy 100 méter hosszú CANOPY lecsúszó drótkötél pálya és egy 4 dimenziós mászófal teszi teljessé az élményt.

- Közép-Kelet-Európa leghosszabb, 2275 méteres téli-nyári bobpályája, valamint
- Három db, egyenként 60 méter hosszú TUBBY, azaz hófánk pálya mozgójárdával,
- 1000 négyzetméteres jégkorcsolya pálya sportszer kölcsönzővel
- EU normáknak megfelelő gyermekjátszótér
- 15 állomásból álló tanösvényen mutatjuk be Zemplén növény- és állatvilágát.
- Az országban egyedülálló, komplex szolgáltatásai miatt a Zemplén Kalandpark kiváló helyszíne akár osztálykirándulásoknak, akár egy outdoor jellegű csapatépítő tréningnek.

 A Zemplén Kalandparkban mindhárom típusú SZÉP Kártyát elfogadjuk!

További információ, jelentkezés:
www.zemplenkalandpark.hu
Személyesen: Telefonos egyeztetés alapján, a Magas-hegyen található síiskola házában, a Libegő középső állomása mellett.

 

Sátoraljaújhely Síbérlet árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--
1 Napos
2000 Ft
Ft
11900 Ft
(Összehasonlítva Magyarország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Sátoraljaújhely sípályához

Szerintetek Sátoraljaújhely...

2013-11-19
Kezdőknek: Rövidek a pályák, de itthoni viszonylatban elmegy.Ha rendesen van rajta hó, akkor jó pálya, de ha jeges elég nehéz.
Jártál már SÁTORALJAÚJHELY síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés