Salzburger Sportwelt Amadé

Salzburger Sportwelt Amadé Sípálya információk

A síterep zárva
113.1198.838.2
570km
650-2300m
68 Húzólift
33 Ülőlift
10 Kabinos felvonó
0000-00-00
0
km
0000-00-00
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Salzburger Sportwelt Amadé

Több völgyön keresztül húzódik Salzburg tartomány egyik legjelentősebb síterülete. Az összefüggő "síhinták" (pl. Flachau–Wagrain, Zauchensee–Flachauwinkl–Kleinarl, Radstadt–Altenmarkt, Wagrain–Alpendorf) mellett több különálló pályarendszert (pl. Filzmoos) is magában foglal a régió. A települések között ingyenes síbusz közlekedik. Az alpesi kínálatot több snowboard–park, a flachaui kivilágított pálya és a wagraini élményfürdő színesíti.A síterepek pedig:


Eben


Takaros kis sícentrum, 850-1600 méteren mindössze 4 felvonóval és 6 km pályával, amelyet viszont hóágyúznak. A pályarendszer szolgáltatásaként itt is közlekedik az ingyenes buszjárat. Aki szeretne tud a környéken szánkózni, korcsolyázni, de a legtöbbet talán a sífutó pálya nyújtja a helyilehetőségek közül.
www.ebenimpongau.at


Filzmoos

1050-1600 méter között 12 km pálya található, de itt nem csalódik az sem, aki esetleg a még érintetlen havat keresi.
Itt is akad lehetőség a sífutók számára, a faluban remek kiegészítő programokat találhat az idelátogató, és nem utolsó sorban a gyerekek sem maradnak program nélkül.
www.filzmoos.at


Flachau

920-2000 méter között 53 km pálya található ezen a nagyon modern síterepen, amelyeket szükség esetén természetesen bőséggel hóágyúznak. Síelők, snowboardosok, kezdők és profik is találnak itt megfelelő leejtőket, az infrastruktúra pedig tényleg első osztályú.
Aki szeretne este is csúszni, megteheti a kivilágított pályán. A kiegészítő sportokban sincs hiány, aki pedig este inkább szórakozni vágyik, viszonylag pezsgő esti életre számíthat.
A családosok is bátran jöhetnek ide akár hosszabb időre is, a gyerekek számára is akad sok érdekes hely és program.
www.flachau.at


Goldegg

Főként családok számára ideális kis terep, amelyen 850-1200 méter között 4 felvonó, és 10km sípálya várja igazán szép környezetben az idelátogatókat. A pályákat megfelelő módon karbantartják, aki pedig szánkózni, sétálni vagy korcsolyázni szeretne, szintén megteheti, és a sífutókat sem éri csalódás.
www.goldegg.org


Kleinarl / Flachauwinkl


1000-2000 méteren 10 felvonó és 16km pálya fogadja az idelátogatókat. A snowboardosok számára van fun-park, a pályákat jól karbantartják. Aki szeretne sétálni, szánkózni, lovasszánon utazni talál lehetőséget, de akár a curling-et is kipróbálhatjuk.Este és nap közben is pezseg az élet.
www.kleinarl.com


Sankt Johann / Alpendorf


650-1850 méteren 12 felvonó és 25km pálya található itt. A könyék legfontosabb bevásárló centruma.
Sankt Johann belvárosi dómja mellől indulnak a felvonók az 1200 méter magasra a helyi pályákhoz. A pályarendeszer nagyobbik része 3 km-re a belvárostól, Alpendorfnál fekszik, ahol 1850 méteres magasságig felvonózhatunk. A két pályarendszer nincs összeköttetésben egymással!
A hangulatos városban (10500 lakos) a szokásosabbnál is magasabb színvonalú a vendéglátás, kedvelt pihenőhely.
www.sanktjohann.com


Radstadt / Altenmarkt

850-1570 méteren 7 lift és 20km pálya fogadja a sportolni vágyókat. Van lehetőség a freeride kedvelőinek is, a sífutókat valósággal elkényeztetik, és mindemellett rengeteg egyéb - kiépített sétautak, lovasszán, jégpálya, szánkópálya, nyújt alternatívát.
www.zauchensee.cc


Wagrain

Hóbiztos terület, amely 850-2014 méteren több, mint 40km pályával és 17 felvonóval vonzó terület a téli sportok kedvelőinek is. Ha esetleg ez kevés, akkor közvetlen lehetőség van Flachau-ba átcsúszni!A pályákat nagyon jól karbantartják, a sícentrum osztrák mércével is kitűnő.A gyererkeknek is van itt pálya, síiskola és egyéb szórakozás, így a családosok is nyugodtan tervezhetnek ezen lehetőségekkel is.Ha pedig úszni, teniszezni, lovagolni, lovasszánozni támad kedvünk, semmi akadálya. Ha pedig egy hangulatos vacsorára, vagy egy mulatós estére vágyunk, nos ebben sincs hiány.
www.bergbahnen-wagrain.at


Zauchensee

A régióban az egyik leghóbiztosabb terület, amely 1350-2188 méter között 65 km jól karbantartott pályával, és 15 felvonoval fogadja az idelátogatókat. A hely egyébként alpesi sí világkupa helyszín.Természetesen megfelelő számú hangulatos vendéglőben ehetünk, ihatunk akár a pályán, akár a faluban. Érdemes felmenni a pályarendszer legmagasabb pontjára, a hegytetőről gyönyörű kilátás fogad minket.A családosokra is gondoltak:van gyerek lift, síiskola gyermekek részére.
www.zauchensee.cc

 

Salzburger Sportwelt Amadé síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
45.5 €
Gyerek
23 €
1 Napos
26 €
45.5 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Salzburger Sportwelt Amadé sípályához

Szerintetek Salzburger Sportwelt Amadé...

2013-11-26
Kezdőknek: Én is itt tanultam meg síelni! Kellemes lankástól a száguldós és széles pályákig minden van.Kezdőknek és családosoknak egyaránt ajánlom!
Jártál már SALZBURGER SPORTWELT AMADÉ síterepén? Mondd el a véleményed!