Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Ausztria

Saalbach Hinterglemm Leogang

Saalbach Hinterglemm Leogang

Sípályák 140.0km 110.0km 20.0km
Távolság BP-től 600km
SZEZON   12.03. - 04.10.
Magasság   1003-2100m
FELVONÓK 20 CSÁKÁNYOS 22 ÜLŐLIFT 28 KABINOS

A Síterep zárva

Utolsó havazás: 2019.04.14

Síelhető pálya: 0 km

Üzemelő síliftek: 0

Hóadat frissités: 2019.11.18

Saalbach Hinterglemm Leogang sípálya információk

A legjobb tíz közé tartozó "síhinta" Saalbachban a síelők és a boardosok fantasztikus paradicsoma, kitűnő lejtőkkel, gazdag esti programkínálattal, valamint fiatalos publikummal. A 10 hegycsúcson átívelő pályahálózat egészen Leogangig vezet. Bulizni vágyók, csendes helyet kereső családosok, kezdők és profik, síelők, carvingosok, snowboardosok, freeride kedvelők, mindenki jöhet, a terület mindenki számára ideális. A leghosszabb pálya 7000 méter 1000 méter szintkülönbséggel. A 200km pályán kívül majd 100km freeride lehetőség! A snowboardosoknak Saalbachnál 80m félcső, Hinterglemmnél kivilágított funpark akadályokkal, jump-okkal, Leogangnál 70m félcső és funpark. A sífutóknak Leogang-Saalfelden sífutóparadicsom 80km karbantartott utvonalat kínál, este is van kivilágított pálya a Ritzensee körül. A szánkósók szintén remekül szórakozhatnak, hetente kétszer akár kivilágított pályán is. A bulizni vágyóknak az egymástól pár kilométerre fekvő Saalbach és Hinterglemm falukat ajánljuk, ahol telenként a lakosság közel "8-9-szeresére duzzad", és étteremek, bárok, szórakozóhelyek várják a fáradhatatlanokat. A családosoknak talán Leogang a legideálisabb gyermekek részére síiskolával, programokkal.

 

Személyes tapasztalat- Leogang

Nem is sípálya rendszernek, hanem sípálya-metropolisznak nevezném a három síterület (Saalbach - Hinterglemm - Leogang) összenövéséből létrejött 200 kilométeres hálózatot. Óriási. Legmodernebb, fűtött üléses, az erős napfénytől narancssárga buborékkal védő felvonók, gyors és kényelmes gondolák, tökéletes csatlakozások. A pályák jó szélesek, kényelmesen el lehet férni rajtuk, a gócpontokon ingyenes wifi, videós és időmérős gyorsasági pályák (ezekről sajnos lecsúsztunk), a hegyállomáson játszótér (ezt meg nem próbáltuk ki, mert ciki lett volna). Méretéből adódóan bőven van off-piste lehetőség is.

Akkora síterületről beszélünk, ahol napokig csúszkálhatsz anélkül, hogy kétszer lennél ugyanazon a pályán és akkor még ki sem próbáltad az éjszakai síelést/szánkózást, vagy a temérdek turistaút valamelyikét. Mivel nyáron itt bringapark üzemel, a völgybázison zuhanyzási és sportfelszerelés-tárolási lehetőség is van.

 

Na és a hütték, vagyis az az egy...

Sok és nagy hütte közül választhatunk, de van egy új, ami kiemelkedik mindegyik közül. Ugye egy sípályán hüttének hívjuk az éttermeket, bárokat, ahol "glüvájnt", "vínersnclit" és "germknödelt" (forraltbort, bécsi szeletet és gőzgombócot) lehet kapni és legtöbbször egy kellemes faház formájában találkozni velük. Na de ez... négyszintes, 500férőhelyes, sőrfőzde múzeumnak berendezett, utolsó részletéig átgondolt és kidolgozott hütte palota.

Leogangban nincs is más dolgod, csak élvezni a síelést. Mint kés a vajban, olyan simán működik minden: a szálláson tökéletes a kiszolgálás, a síliftek, a pályák minden igényt kielégítőek és olyan hüttéket találni, hogy már csak ezért is érdemes lenne ide eljönni.

Saalbach Hinterglemm Leogang síbérletárak

1 nap
Felnőtt   55,0 €
Gyerek   27,5 €
16,0 €
55,0 €
57,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA AUSZTRIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások Saalbach Hinterglemm Leogang vonzáskörzetében

Saalbach Hinterglemm Leogang szálláskereső


Extrák

Funpark | Gyerekpálya

Útvonal Saalbach Hinterglemm Leogang sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Saalbach Hinterglemm Leogang...

JÁRTÁL MÁR SAALBACH HINTERGLEMM LEOGANG SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!