Saalbach Hinterglemm Leogang

Saalbach Hinterglemm Leogang Sípálya információk

A síterep zárva
140.0112.018.0
600km
1003-2100m
20 Húzólift
21 Ülőlift
29 Kabinos felvonó
2024-04-01
0
km
2024-07-20
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Saalbach Hinterglemm Leogang

A legjobb tíz közé tartozó "síhinta" Saalbachban a síelők és a boardosok fantasztikus paradicsoma, kitűnő lejtőkkel, gazdag esti programkínálattal, valamint fiatalos publikummal. A 10 hegycsúcson átívelő pályahálózat egészen Leogangig vezet. Bulizni vágyók, csendes helyet kereső családosok, kezdők és profik, síelők, carvingosok, snowboardosok, freeride kedvelők, mindenki jöhet, a terület mindenki számára ideális. A leghosszabb pálya 7000 méter 1000 méter szintkülönbséggel. A 200km pályán kívül majd 100km freeride lehetőség! A snowboardosoknak Saalbachnál 80m félcső, Hinterglemmnél kivilágított funpark akadályokkal, jump-okkal, Leogangnál 70m félcső és funpark. A sífutóknak Leogang-Saalfelden sífutóparadicsom 80km karbantartott utvonalat kínál, este is van kivilágított pálya a Ritzensee körül. A szánkósók szintén remekül szórakozhatnak, hetente kétszer akár kivilágított pályán is. A bulizni vágyóknak az egymástól pár kilométerre fekvő Saalbach és Hinterglemm falukat ajánljuk, ahol telenként a lakosság közel "8-9-szeresére duzzad", és étteremek, bárok, szórakozóhelyek várják a fáradhatatlanokat. A családosoknak talán Leogang a legideálisabb gyermekek részére síiskolával, programokkal.

Személyes tapasztalat- Leogang

Nem is sípálya rendszernek, hanem sípálya-metropolisznak nevezném a három síterület (Saalbach - Hinterglemm - Leogang) összenövéséből létrejött 200 kilométeres hálózatot. Óriási. Legmodernebb, fűtött üléses, az erős napfénytől narancssárga buborékkal védő felvonók, gyors és kényelmes gondolák, tökéletes csatlakozások. A pályák jó szélesek, kényelmesen el lehet férni rajtuk, a gócpontokon ingyenes wifi, videós és időmérős gyorsasági pályák (ezekről sajnos lecsúsztunk), a hegyállomáson játszótér (ezt meg nem próbáltuk ki, mert ciki lett volna). Méretéből adódóan bőven van off-piste lehetőség is.

Akkora síterületről beszélünk, ahol napokig csúszkálhatsz anélkül, hogy kétszer lennél ugyanazon a pályán és akkor még ki sem próbáltad az éjszakai síelést/szánkózást, vagy a temérdek turistaút valamelyikét. Mivel nyáron itt bringapark üzemel, a völgybázison zuhanyzási és sportfelszerelés-tárolási lehetőség is van.

Na és a hütték, vagyis az az egy...

Sok és nagy hütte közül választhatunk, de van egy új, ami kiemelkedik mindegyik közül. Ugye egy sípályán hüttének hívjuk az éttermeket, bárokat, ahol "glüvájnt", "vínersnclit" és "germknödelt" (forraltbort, bécsi szeletet és gőzgombócot) lehet kapni és legtöbbször egy kellemes faház formájában találkozni velük. Na de ez... négyszintes, 500férőhelyes, sőrfőzde múzeumnak berendezett, utolsó részletéig átgondolt és kidolgozott hütte palota.

Leogangban nincs is más dolgod, csak élvezni a síelést. Mint kés a vajban, olyan simán működik minden: a szálláson tökéletes a kiszolgálás, a síliftek, a pályák minden igényt kielégítőek és olyan hüttéket találni, hogy már csak ezért is érdemes lenne ide eljönni.

Saalbach Hinterglemm Leogang síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
72 €
Gyerek
36 €
1 Napos
26 €
72 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Saalbach Hinterglemm Leogang sípályához

Szerintetek Saalbach Hinterglemm Leogang...

2013-12-10
Kezdőknek: Több kezdő pálya, hosszú, lapos kékek választéka, sok kabinos lift. Itt élmény tanulni, kérdés, hogy megéri-e a borsos bérlet ellenében.
Profiknak: Minden van, mi szem-szájnak ingere. Hosszú piros, pár fekete, kiváló pályakezeléssel, amit a tömeg a nap végére jófajta buckapályává konvertál.
Freeride-ra: A méretei miatt már-már átláthatatlan. Be lehet csúszni olyan helyekre, ahonnan csak visszagyalogolni lehet. De a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.
Családosoknak: Gyerekpályák, kiegészítő programok.
Snowboardosoknak: Sok boardbarát ülőlift, rengeteg kabinos. Funpark (ok, kicsit túl pro...), érintetlen hegyoldalak.
2013-11-21
Kezdőknek: Én nem emlékszem sorokra, igaz nem főszezonban voltunk. Mérhetetlen hosszúságú, kezelt pályák, szép környezet, kell ennél több?
2013-11-21
Családosoknak: Mi utoljára itt voltunk, már családostul. tökéletes, mindenkinek akadt a számára megfelelő pálya, a kicsikkel pedig szánkózni tudtunk.
2013-11-18
Profiknak: Elképesztően sok sípálya. Három településen lehet átsíelni. Hosszú és változatos fekete pályák, igazi csemege egy profinak. Található itt Fis versenypálya is.
Kezdőknek: Szerintem kezdőként felesleges egy ekkora síterepre menni, mert nem használja ki a bérletét. Emlékeim alapján a kezdőpályákhoz tartozó felvonóknál mindig hatalmas sor állt és a kék pályákon mindig tömeg volt (tömegbe nem jü tanulni).
Családosoknak: Valamennyi korosztály megtalálja a maga pályáját (ami a tudásszintjének megfelelő). Este meg jó újra találkozni egy közös vacsira.
Jártál már SAALBACH HINTERGLEMM LEOGANG síterepén? Mondd el a véleményed!