Rosa Khutor (Szocsi Olimpia)

Rosa Khutor (Szocsi Olimpia)

A síterep zárva
10.17.315.0
2323km
December 1. -
Március 31.
560-2320m
5 Húzólift
9 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2020-03-17
0
km
2020-07-11
Hirdetés

Rosa Khutor (Szocsi Olimpia) Sípálya információk

A 2014-es Szocsi Téli Olimpiának otthont adó Krasznaja-Poljana "Rosa Khutor" azaz Rózsa Tanya síterep Nyugat-Kaukázusban helyezkedik el, 40 km-re található a Fekete Tenger partján fekvő Adler városától, illetve 70 km-re Szocsitól. Adlerben felújított repülőtér és vonatállomás könnyíti meg a sípálya könyebb elérhetőségét, amely kifejezetten híres jól karbantartott pályáiról, minőségi apres-ski bárjairól és ezzel együtt túl magasra pozicionált árairól. A liftek gyorsak és biztonságosak, a pályák jó állapotúak, a helyi mentő csapatot a legjobbként tartják számon egész Oroszországban.

A Rosa Khutor síközpont télen-nyáron aktív kikapcsolódásra alkalmas programokat nyújt, ezért igen közkedvelt kiránduló- és üdülőhely.

 

Kilátás
Kilátás

Galériáért katt a képre! (fotó: facebook.com/kurortrosakhutor)


Pályák
Télen a kezdők számára kifejezetten alkalmasak a hosszú és könnyű kék lejtők a festői erdőn át, valamint a tapasztaltabb síelők/boardosok a magasabb régiókban heliboardozhatnak vagy izgalmas off-piste élményeket szerezhetnek. A terep 73%-ban alkalmas freeride-ra, ám ehhez helikoptert kell igénybe venni vagy egy-egy kaptatósabb túrával lehet feljutni az érintetlen hómezőkre.

Ma a lejtők teljes hossza 77 km, az olimpiai játékok után mindez eléri a 100 km-t. Így Oroszország legnagyobb síterepévé válik. A 140 napos hóbiztonságot 404 állandó és 25 mobil hóágyú biztosítja.

Olimpiai Helyszínek
A "Rosa Khutor" egy komplex olimpiai létesítmény, ahol a következőket találhatjuk:
- Ski Center "Rosa Khutor": 2011. februárjában tartották itt az első műlesikló "teszt" Európa Kupát, majd 2012-ben a Világ Kupát. A 9 km-es pálya mára már megkapta a FIS minősítést is.
- Extrém Park "Rosa Khutor": a pályarendszer nyugati felében, 1100-1200 m-en lévő snowboard park és freestyle központ, 2013-ban az első snowboard és freestyle világbajnokság helyszíne is egyben.

Olimpiai Hegyi Falu
A falu 2600 versenyzőnek nyújt majd otthont, ezáltal versenyszámaikkal azonos magasságra (1100 m) kerül a szálláshelyük is. Szem előtt tartják, hogy a falu mindenféle időjárási viszonyok között megfelelőképpen működjön, Szocsi ígéri, hogy bizony sok rekord fog itt születni!


Rosa Farm pályák
Rosa Farm pályák

Galériáért katt a képre! (fotó: (c) www.kraspol.ru)


Sí- és snowboard kölcsönzés
Rosa Khutoron van az egyik legjobb Oroszországban fellelhető síkölcsönző, ahol a legmodernebb síléceket, boardokat kínálják a vendégeknek. A világ vezető márkái, mint Rossignol, Salomon, Atomic, Burton.. mind-mind megtalálhatók itt.

Egyetlen hátrány a síterep kis mérete, illetve az enyhe klíma, amely a tenger közelségének köszönhetően kedvező, ám könnyen előfordulhat akár januárban is, hogy a pályák alsóbb szakaszain nincs elég hó. Télen a hó magassága a hegytetőn átlagosan 3,7 m, a völgyben 1-1,5 m. A fő, hogy mindig érdeklődj az időjárás felől, mielőtt ide jössz síelni!

A faluban számos komfortos mini hotelt, illetve apres-ski bárt is találunk. A helyiek állítólag nagyon barátságosak.

A szezon december közepétől március elejéig tart. 

Moszkvából a repülőút 2,5 óra, a transzfer a síterepre még további 1,5 óra. Az egyszerű csatlakozás miatt igen sok moszkvai (egy szezonban kb. 30 000 vendég jön Moszkvából, Szt. Pétervárból, Rosztovból és más városokból) választja Rosa Khutort hétvégi síelések céljául.


Rosa Farm
Rosa Farm

Galériáért katt a képre! (fotó: (c) www.kraspol.ru)

Az árakról..
A bérletárak felülárazottak, sőt a szálláshelyek is drágábbak, mint más orosz síterepeken. (Bár még mindig olcsóbbak, mint Európában) Az 1 napos síbérlet ára 2014.01.14-i árfolyammal számolva 10 500 Forintra jön ki, azaz kb. 35 Euróra. Ez egy jó átlagos osztrák sípálya napi díjával egyezik meg. 

Mindazonáltal, ha ki akarod próbálni az orosz sípályákat és nyugati színvonalú szolgáltatásokhoz vagy szokva, akkor legérdemesebb Krasznaja Poljana vidékét választanod. Jó hír, hogy a területre jellemző az erőteljes fejlődés, így nem lesz meglepő, ha néhány év múlva ez lesz a legfontosabb uticél.

 


Forrás:
www.russianskiresorts.com
www.kraspol.ru

en.rosaski.com

 

Rosa Khutor (Szocsi Olimpia) Síbérlet árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
2950 rub
Gyerek
1500 rub
1 Napos
2950 rub
2950 rub
2950 rub
(Összehasonlítva Oroszország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Rosa Khutor (Szocsi Olimpia) sípályához

Szerintetek Rosa Khutor (Szocsi Olimpia)...

Nincs értékelés

Jártál már ROSA KHUTOR (SZOCSI OLIMPIA) síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés