Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont

Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont

A síterep zárva
1.50.41.3
65km
Szezonális
630-860m
3 Kabinos felvonó
2021-04-14
0
km
2021-10-21
Hirdetés

Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont Sípálya információk

Kezdők és gyermekes szülők figyelmébe ajánljuk a Magas Tax alatti rét rendkívül könnyen kezelhető bébi-liftjét, ahol szakszerű síoktatás lesz, vonzó kellékekkel. Meleggel, büfével újra nyitva lesz a taxi turistaház is.

 

Reggel 9 órától síbusz folyamatosan szállítja a vendégeket Királyrétről, illetve az inóci autóparkolótól Taxig, illetve Hideghegyig.

A síközpontnak több mint 3 km sípályája és 5 db sífelvonója van, ebből az idei szezonban csak 2500m-t és 4 db sífelvonót használható. Ezen kívül 6km túrasí utat, 5km sífutó utat használhatnak a téli sportok szerelmesei.

Magas-Taxon, található tanuló sípályánk, szintén innen indulnak a sífutó pályáink is.

Az idei évben először a nagyközönség elé tárjuk snowboard pályánkat, melyen 5 különféle elemet használhatnak a síelés és snowboardozás extrémebb módját kedvelők.

 

 

Közlekedés
Mivel Nagy Hideg-hegy a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén fekszik, így személyautókkal csak Királyrétig, vagy a Cseresznyefa parkolóig lehet közlekedni, tovább csak erdészeti engedéllyel. Hétvégeken és ünnepnapokon menetrend szerinti járat közlekedik Királyrét és Nagy Hideg-hegy között. Királyréten van ingyenes parkolási lehetőség.

A síszezon idején speciális menetrend lép életbe. Reggeltől közlekednek a négy kerék meghajtású járművek, hogy a 9 órakor induló liftekhez felszállítsák a síelőket és a sífutókat. Két jármű közlekedik hegy és völgy között, melyek menetideje megközelítőleg egy óra, így maximum fél órát kell várni mindig a következő járatig.

 

Kezdők számára a magas-taxi turistaház előtti rét az alkalmas terep, ahol egy Poma lift működik. A hideg-hegyi turistaház előtti katlan ugyancsak jó kezdőterep.

Középhaladók számára a hideg-hegyi háztól induló 3. sz. ”déli" pálya a legkényelmesebb, ennek aljában balra tartva a piros X síúton eljut a 2. sz. pályáig, majd a sífelvonó völgyállomásáig.

A turistaháztól a hegygerinc alatti úton érhető el a két északi pálya. Jobbra indul a 2. számú, ”kis-északi," a ”sánclejtő," ez középnehéz, ”piros" pálya. Csak haladóknak, gyakorlott sízőknek való az 1. sz. pálya, a közel 1000 m hosszú és 200 m szintkülönbségű ”nagy északi.

Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont Síbérlet árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
3000 Ft
Gyerek
2000 Ft
1 Napos
1000 Ft
3000 Ft
7500 Ft
(Összehasonlítva Magyarország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont sípályához

Szerintetek Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont...

Nincs értékelés

Jártál már NAGY-HIDEGHEGY - MAGAS-TAX TURISTA ÉS SÍKÖZPONT síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés