Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Magyarország

Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont

Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont

Sípályák 1.3km 1.5km 0.4km
Távolság BP-től 65km
SZEZON   Időjárástól függően
Magasság   630-860m
FELVONÓK 3 CSÁKÁNYOS 0 ÜLŐLIFT 0 KABINOS

A Síterep zárva

Utolsó havazás: 2019.12.15

Síelhető pálya: 0 km

Üzemelő síliftek: 0

Hóadat frissités: 2019.12.15

Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont sípálya információk

Kezdők és gyermekes szülők figyelmébe ajánljuk a Magas Tax alatti rét rendkívül könnyen kezelhető bébi-liftjét, ahol szakszerű síoktatás lesz, vonzó kellékekkel. Meleggel, büfével újra nyitva lesz a taxi turistaház is.

 

Reggel 9 órától síbusz folyamatosan szállítja a vendégeket Királyrétről, illetve az inóci autóparkolótól Taxig, illetve Hideghegyig.

A síközpontnak több mint 3 km sípályája és 5 db sífelvonója van, ebből az idei szezonban csak 2500m-t és 4 db sífelvonót használható. Ezen kívül 6km túrasí utat, 5km sífutó utat használhatnak a téli sportok szerelmesei.

Magas-Taxon, található tanuló sípályánk, szintén innen indulnak a sífutó pályáink is.

Az idei évben először a nagyközönség elé tárjuk snowboard pályánkat, melyen 5 különféle elemet használhatnak a síelés és snowboardozás extrémebb módját kedvelők.

 

 

Közlekedés
Mivel Nagy Hideg-hegy a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén fekszik, így személyautókkal csak Királyrétig, vagy a Cseresznyefa parkolóig lehet közlekedni, tovább csak erdészeti engedéllyel. Hétvégeken és ünnepnapokon menetrend szerinti járat közlekedik Királyrét és Nagy Hideg-hegy között. Királyréten van ingyenes parkolási lehetőség.

A síszezon idején speciális menetrend lép életbe. Reggeltől közlekednek a négy kerék meghajtású járművek, hogy a 9 órakor induló liftekhez felszállítsák a síelőket és a sífutókat. Két jármű közlekedik hegy és völgy között, melyek menetideje megközelítőleg egy óra, így maximum fél órát kell várni mindig a következő járatig.

 

Kezdők számára a magas-taxi turistaház előtti rét az alkalmas terep, ahol egy Poma lift működik. A hideg-hegyi turistaház előtti katlan ugyancsak jó kezdőterep.

Középhaladók számára a hideg-hegyi háztól induló 3. sz. ”déli" pálya a legkényelmesebb, ennek aljában balra tartva a piros X síúton eljut a 2. sz. pályáig, majd a sífelvonó völgyállomásáig.

A turistaháztól a hegygerinc alatti úton érhető el a két északi pálya. Jobbra indul a 2. számú, ”kis-északi," a ”sánclejtő," ez középnehéz, ”piros" pálya. Csak haladóknak, gyakorlott sízőknek való az 1. sz. pálya, a közel 1000 m hosszú és 200 m szintkülönbségű ”nagy északi.

Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont síbérletárak

1 nap
Felnőtt   3 000,0 Ft
Gyerek   2 000,0 Ft
1 000,0 Ft
3 000,0 Ft
7 500,0 Ft

(ÖSSZEHASONLÍTVA MAGYARORSZáG SÍTEREPEIVEL)

Szállások Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont vonzáskörzetében

Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont szálláskereső


Útvonal Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Nagy-Hideghegy - Magas-Tax turista és síközpont...

JÁRTÁL MÁR NAGY-HIDEGHEGY - MAGAS-TAX TURISTA éS SíKöZPONT SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!

Mozgásvilág.hu szállásajánlata

Nagy Hideg-hegy Sí-és Túraközpont a Börzsöny közepén, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található.
A központ lelkét maga a turistaház jelenti, melyet 1913-ban építettek és menedékházként is üzemel 864 m magasságban a tenger szintje felett.

Több mint 50 fő befogadására képes , van egy korszerű konyhája és egy étterme, mely társalgóként is funkcionál, illetve az alagsorban helyet kapott két száraz szauna is.

Az emeleten 8 szoba és 2 apartman található.

A szobák 4+1 férőhelyesek. 2db 2 férőhelyes emeletes ágy, valamint egy kanapé, mely igény illetve szükség esetén jelentheti a +1 főt. A szobákban mosdó található, a közös vizesblokkok az emeleti folyosók végén találhatók. Minden szobához tartozik egy terasz, amelyekről tiszta időben egyedülálló látvány tárul a megszállni vágyók elé, illetve a napfelkelte és a naplemente is megtekinthető.

Az apartmanokban 6 személy fér el. Egy francia emeletes ágyon 2-2 személy, valamint egy szimpla emeletes ágyon további 2 fő. Az apartmanokban található fürdőszoba wc-vel, viszont ezekhez nem tartozik terasz.