Mölltal-gleccser

Mölltal-gleccser Sípálya információk

A síterep zárva
5.27.25.0
675km
Június 20. -
Május 12.
1200-3122m
2 Húzólift
5 Ülőlift
2 Kabinos felvonó
2022-05-01
0
km
2022-08-17
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Mölltal-gleccser

Gleccsersí szinte egész évben

A szinte egész évben síelhető Mölltal–gleccser és a szomszédos völgyben található Ankogel síterület Karintia legmagasabb sírégiója. A régió fő településeiről (Flattach, Obervellach és Mallnitz) rövid autózással mindkét síterület kényelmesen elérhető. Ankogel és Mölltal között ingyenes síbusz is közlekedik. A magasabb pályák akár egész évben síelhetők, a snowboardosoknak némi freeride terepen kívül a Gletscher funpark nyújt extra lehetőséget. A sífutók itt is találnak szép útvonalakat, ha kedvük tartja, akár közel 3000 méter magasságban is hódolhatnak a szenvedélyüknek.

 

 

Mölltal-gleccser Síbérlet árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
52 €
Gyerek
26 €
1 Napos
16 €
52 €
64 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Mölltal-gleccser sípályához

Szerintetek Mölltal-gleccser...

2014-02-21
Snowboardosoknak: amikor mi voltunk eleg keves ho volt, illetve gyakran ki lehet fogni, hogy az egesz hegy kodben all.
2013-11-29
Kezdőknek: Nem kifejezetten abszolút kezdőknek való pályarendszer. Nagyon magasan fekszik, ezért sokszor felhőbe van, amikor szinte az orrunkig sem látunk. Ilyenkor nem lennék ott a kezdő csizmájában.
Profiknak: Egyszer érdemes megnézni, de több napra nem mennék ide. Ha jó idő van szép a kilátás. Ha nem, akkor itt tuti felhőbe leszel, szinte vakon csúszkálhatsz. A felső pályák nem túl hosszúak, a kabinos mentén a 9-es piros jó lenne, ha nem lenne benne egy halál unalmas hosszú lapos szakasz és az a fetrengős szűkítés a vége felé, ahol a nap végén csak bucka meg fetrengő síelő van.
Snowboardosoknak: Írták hogy van snowboard park, de mikor ott voltunk nem volt semmi ilyesmi. Felhős idő esetén a magasság miatt rossz látási viszonyokkal kell számolni, illetve a fekvése és a magasság miatt még ha nincs is köd akkor sem látsz jól, mert nincs kontrasztja a hónak, nem látni a vertikális terepváltozásokat, ami deszkázásnál még jobban zavaró, kezdő deszkásoknak akik még nem érzésből csúsznak ilyenkor nagyon bukásveszélyes.
Családosoknak: Ha hétágra süt a nap Karintiába, akkor érdemes felmenni, de ha nem, vagy ha egy kis lágy szellő is fúj lent a völgyben akkor családoknak felejtős. Egy rémálom lehet a ködben összeszedni a családtagokat.
Freeride-ra: A kabinos magasságába nem találtam ilyen lehetőséget. Feljebb van azért valami, de ott meg hamar széttúrják a szűz havat.
2013-11-21
Családosoknak: Január februárban nem szabad gyerekkel menni, az időjárás miatt. A pályák viszont szélesek és jól kezelek.
2013-11-21
Freeride-ra: Van egy kis freeridera lehetőség és jó a funpark
2013-11-21
Kezdőknek: Szeretem, mert hóbiztos. Szélesek a pályák és még áprilisban is tökéletes pályákon csúsztunk, a kilátás meg pazar. Egyszer mindenkinek meg kellene néznie.
2013-11-21
Profiknak: Nincsenek sokan, jól kezelt hóbiztos pálya
2013-11-19
Családosoknak: Ha hideg van és fúj a szél, akkor itt garantáltan nyafogni fognak a gyerekek, mert vannak elég kitett részek. Mondjuk pont ettől tud gyönyörű is lenni. És sokáig tart a szezon.
Jártál már MÖLLTAL-GLECCSER síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés