Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Szlovákia

Mlinky

Mlinky

Sípályák 1.8km 1.9km 1.5km
Távolság BP-től 309km
SZEZON   időjárástól függően
Magasság   1276m
FELVONÓK 3 CSÁKÁNYOS 0 ÜLŐLIFT 0 KABINOS

A Síterep zárva

Utolsó havazás: -0001.11.30

Síelhető pálya: 0 km

Üzemelő síliftek: 0

Hóadat frissités: -0001.11.30

Mlinky sípálya információk

GUGEL SÍKÖZPONT (SKI CENTRUM GUGEL)
a Szlovák Paradicsom (Slovenský raj) legjelentősebb síközpontja. A korszerű felvonókkal, hóágyúzott sípályákkal rendelkező síközpont a Kruhová északi lejtőin található.

 

IGLÓFEHÉRHEGY (MLYNKY)
A legelső telepeseket még a 14. században vonzotta a mai Iglófehérhegy (Mlynky) területére a környék gazdag réz-, vasérc- és kobaltkészlete.

A bányászat, ércfeldolgozás és az erdőgazdálkodás hosszú évszázadokra meghatározta az egész vidék fejlődését és lakosságának összetételét is. A bányásztevékenység csupán az 1960-as években ért véget. Iglófehérhegy (Mlynky) ma már elsősorban a turistákat vonzza festői szépségű természeti adottságaival, tiszta levegőjével, igazi falusi életmódjával és ideális aktív pihenési körülményeivel.

A mai Iglófehérhegy (Mlynky) település 1960-ban jött létre 7 település – Középhámor (Prostredný Hámor), Iglófehérhegy (Mlynky), Iglófehérvíz (Biele Vody), Hollópatak (Havrania Dolina), Palzmannhuta (Palcmanská Maša), Rakovec (Rakovec), Sykavka (Sykavka) – egyesítésével, amelyek korábban Igló (Spišská Nová Ves) város részei voltak. A hét városrész mindegyike egyedülálló a maga nemében, éppen ezért mindegyikük más-más pihenési és üdülési lehetőségeket kínál az idelátogatók számára.

 

A környékbeli turizmust leginkább Szlovák Paradicsom Nemzeti Park (Národný park Slovenský raj) déli részének vonzó természeti adottságai határozzák meg: így például Iglófehérhegyen (Mlynky) található a Nemzeti Park déli részének egyetlen látogatható szurdoka, a Zejmár-szurdok (Zejmarská roklina). Nagy vonzerőt jelentenek továbbá a környék gazdag síelési hagyományai, amelyek egészen az 1940-es évekig nyúlnak vissza.

Iglófehérhegy (Mlynky) ma már valóságos turistaparadicsommá notte ki magát, ahová foleg azok látogatnak el szívesen, akik szabadidejüket szeretik télen-nyáron aktív sportolással tölteni. Gyönyöru természeti adottságai ehhez csodálatos környezetet biztosítanak. Töltsék egyszer szabadságukat Önök is ezen a maga nemében páratlan, festői szépségu vidéken, akár pihenésre, akár aktív időtöltésre vágynak.

Mlinky síbérletárak

1 nap
Felnőtt   18,0 €
Gyerek   11,0 €
16,0 €
18,0 €
50,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA SZLOVáKIA SÍTEREPEIVEL)

Szállások Mlinky vonzáskörzetében

Mlinky szálláskereső


Extrák

Gyerekpálya

Útvonal Mlinky sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Mlinky...

JÁRTÁL MÁR MLINKY SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!