Mlinky

Mlinky

A síterep zárva
1.91.51.8
309km
Szezonális
1276-0m
3 Kabinos felvonó
0000-00-00
0
km
0000-00-00
Hirdetés

Mlinky Sípálya információk

GUGEL SÍKÖZPONT (SKI CENTRUM GUGEL)


a Szlovák Paradicsom (Slovenský raj) legjelentősebb síközpontja. A korszerű felvonókkal, hóágyúzott sípályákkal rendelkező síközpont a Kruhová északi lejtőin található.

IGLÓFEHÉRHEGY (MLYNKY)A legelső telepeseket még a 14. században vonzotta a mai Iglófehérhegy (Mlynky) területére a környék gazdag réz-, vasérc- és kobaltkészlete.

A bányászat, ércfeldolgozás és az erdőgazdálkodás hosszú évszázadokra meghatározta az egész vidék fejlődését és lakosságának összetételét is. A bányásztevékenység csupán az 1960-as években ért véget. Iglófehérhegy (Mlynky) ma már elsősorban a turistákat vonzza festői szépségű természeti adottságaival, tiszta levegőjével, igazi falusi életmódjával és ideális aktív pihenési körülményeivel.

A mai Iglófehérhegy (Mlynky) település 1960-ban jött létre 7 település – Középhámor (Prostredný Hámor), Iglófehérhegy (Mlynky), Iglófehérvíz (Biele Vody), Hollópatak (Havrania Dolina), Palzmannhuta (Palcmanská Maša), Rakovec (Rakovec), Sykavka (Sykavka) – egyesítésével, amelyek korábban Igló (Spišská Nová Ves) város részei voltak. A hét városrész mindegyike egyedülálló a maga nemében, éppen ezért mindegyikük más-más pihenési és üdülési lehetőségeket kínál az idelátogatók számára.

 

A környékbeli turizmust leginkább Szlovák Paradicsom Nemzeti Park (Národný park Slovenský raj) déli részének vonzó természeti adottságai határozzák meg: így például Iglófehérhegyen (Mlynky) található a Nemzeti Park déli részének egyetlen látogatható szurdoka, a Zejmár-szurdok (Zejmarská roklina). Nagy vonzerőt jelentenek továbbá a környék gazdag síelési hagyományai, amelyek egészen az 1940-es évekig nyúlnak vissza.

Iglófehérhegy (Mlynky) ma már valóságos turistaparadicsommá notte ki magát, ahová foleg azok látogatnak el szívesen, akik szabadidejüket szeretik télen-nyáron aktív sportolással tölteni. Gyönyöru természeti adottságai ehhez csodálatos környezetet biztosítanak. Töltsék egyszer szabadságukat Önök is ezen a maga nemében páratlan, festői szépségu vidéken, akár pihenésre, akár aktív időtöltésre vágynak.

Mlinky Síbérlet árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
18 €
Gyerek
12 €
1 Napos
16 €
18 €
54 €
(Összehasonlítva Szlovákia síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Mlinky sípályához

Szerintetek Mlinky...

Nincs értékelés

Jártál már MLINKY síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés