Mariazeller Bürgeralpe

Mariazeller Bürgeralpe Sípálya információk

A síterep zárva
5.53.52.0
389km
868-1267m
2 Húzólift
2 Ülőlift
1 Kabinos felvonó
2024-02-24
0
km
2024-04-24
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Mariazeller Bürgeralpe

Mariazell síterepe még Ausztria szintjén sem tartozik a nagy pályarendszerek közé, azonban amit a hely adottságaiból ki lehetett hozni, azt a helyiek kihozták. A többi steier síterephez hasonlóan nagy előnye a helynek, hogy közel van Magyarországhoz, Budapestről 4 óra alatt elérhető és az út „nemautópályás” része mindössze 50 km.

A pályák

A 14 kilométernyi pálya nagy része (9,5 km) kék jelzésű, így Mariazellt főleg a családok, illetve azok fogják szeretni, akik nem keresik az őrült kihívásokat. A maradék 4,5 kilométerből persze akad olyan rész is, amit fekete pályának titulálnak és még FIS minősítést is kapott, azonban a valóságban van olyan hely a világon nem is kevés, ahol egy ilyen pálya még a piros besorolást is csak neccesen kapná meg. Lényeg a lényeg, tökéletes családi síterepről van szó! A teljesen kezdők igénybe vehetik a helyi síiskolák szolgáltatásait, ahol egyben felszerelést is lehet kölcsönözni (teljesen korrekt áron). A 14 kilométernyi pályára 5 lift jut, melyek általában kiszolgálják az igényeket. Van egy vadiúj kabinos, illetve 2-2 ülős, illetve húzólift. Mivel a környék többi síterepe sem túl nagy, illetve ezt a régiót látogatja a legtöbb fővárosi, illetve magyar síző, a hétvégi tömeg nem meglepő látvány, azonban Mariazell ebből a szempontból egy fokkal azért jobb, mint pl. a Hochkar vagy Lackenhof. Főleg, hogy e két másik síterepnél a család szánkózni vágyó tagjainak nem sok lehetősége akad, szemben Mariezellel, ahol a tartomány egyik leghosszabb (2,5 km) kezelt szánkópályája található. Egészen a hegytetőről lehet lecsúszni a parkolóig és útközben még döntött kanyarokkal is találkozhatunk. Mariazell továbbá a kezdő sítúrázók paradicsoma is a maga három kijelölt, könnyű sítúra útvonalával, melyek GPS trackje a sípálya oldaláról letölthető. E három útvonalon kívül minden péntek délután, pályazárás után (egészen 20.30-ig) a pályákat is lehet sítúrázásra használni. Aki nem rendelkezik síbérlettel, azoknak a túrázáshoz túrasí napijegyet kell váltaniuk (7€), amivel használhatják a parkolót, a mosdókat, illetve lesikláshoz akár a pályákat is. Hütték csak a hegytetőn, illetve a völgyből induló négyüléses aljában találhatók. Mi mindenkinek az Edelweisshüttét ajánljuk, ahonnan csodálatos a kilátás a környező hegyekre.

Szállások, gasztronómia

Szállások tekintetében egy-két nagyobb hoteltől eltekintve főleg a környéken megszokott kisebb panziókat találjuk, melyek hamisítatlan alpesi feelinget kínálnak az odalátogatóknak. Egyetlen hátrányuk, hogy a sípályához minden reggel autózni kell (amennyiben nem a felvonó közelében találtunk helyet) és bár van síbusz, a foghíjas menetrend miatt ezzel nem érdemes számolni. Síelés után természetesen nem csak a hüttékben, hanem a városban is pótolhatjuk az elégetett kalóriákat. A főtéren és környékén számos étterem és kávézó várja a vendégeket.

Mariazeller Bürgeralpe síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
44 €
Gyerek
23 €

Főszezon

Felnőtt
48 €
Gyerek
25 €
1 Napos
26 €
48 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Mariazeller Bürgeralpe sípályához

Szerintetek Mariazeller Bürgeralpe...

2014-02-25
Kezdőknek: Ezen a pályán tanultam síelni. Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
Profiknak: Jók a pályák, gyönyörű a környezet. Ajánlom mindenkinek!
Családosoknak: Csak ajánlani tudom mindenkinek! :) Mindenki megtalálja a saját sítudásának megfelelő pályát.
2014-02-20
Snowboardosoknak: Elvileg pályaszálláson voltunk, mégis a hazacsúszás inkább gyaloglás volt, mint csúszás, mert inkább felfelé lejtett a pálya. Egyébként aranyos a hely, kezdőknek jó, haladóbbaknak kicsit unalmas tud lenni.
2013-12-02
Kezdőknek: Sok könnyű gyakorlós pálya
Jártál már MARIAZELLER BÜRGERALPE síterepén? Mondd el a véleményed!