Les 2 Alpes

Les 2 Alpes Sípálya információk

A síterep nyitva
110.056.034.0
1283km
1270-3568m
18 Húzólift
20 Ülőlift
5 Kabinos felvonó
2024-04-09
22
120km
2024-04-17
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes- jégbarlang, gleccser és freeride

A központi részen elsősorban tanulópályák találhatók, az "igazi" pályákhoz feljebb kell menni. Ehhez a legalkalmasabb a Jandri Express nevű igen gyors kabinos felvonó (6 m/sec sebesség), amely - a középső átszállással együtt - 25 perc alatt teszi meg a 7 km távolságot és 1500 m szintkülönbséget. Innen, 3200 m magasságból indul Franciaország legmagasabban lévő gleccservasútja, az 1989-ben átadott Dome Express, melynek végállomásánál csodás jégbarlang található. Magán a gleccseren kék és zöld pályák találhatók, és aki elfáradt, az kipróbálhat egy speciálisan kiképzett lánctalpas járművet, amelyről zavartalanul lehet élvezni a lenyűgöző panorámát.

 

69975-lesdeuxalpes2.jpg
69975-lesdeuxalpes2.jpg

 

A gleccser tetejétől végig kék és zöld pályán is vissza lehet síelni a központba, így a kezdők is megérezhetik milyen érzés közel 1800 m-es szintkülönbséget lecsatolás nélkül megtenni (a végén azonban vigyázni kell: az utolsó szakaszon a központba a kibuckásodó fekete pályák mellett csak egy zöld pálya vezet le, ami délutánonként elég zsúfolt és néhol jeges szokott lenni). A profik számára a La Fée körüli fekete pályák ajánlhatók, de rengeteg pályán kívüli (off-piste) lehetőség is van, és talán csak az erősebb piros pályák kedvelőinek szűkebb kicsit a választék.

 

69975-lesdeuxalpes1.jpg
69975-lesdeuxalpes1.jpg

 

Les 2 Alpes síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
60 €
Gyerek
48 €
1 Napos
39.5 €
60 €
75 €
(Összehasonlítva Franciaország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Les 2 Alpes sípályához

Szerintetek Les 2 Alpes...

2014-02-24
Snowboardosoknak: A városba vezető zöld pálya szörnyű, de van rengeteg átkötő szakasz is, aminek nincs lejtése. Az ilyen nem board-osnak való.
Kezdőknek: Vannak hosszú, széles tanulópályák.
2014-02-21
Snowboardosoknak: Bármikor visszamennék. Rengeteg pálya.
2014-02-20
Kezdőknek: Lent us vannak tanulópályák, és a gleccseren is néhály kék. A pályák jelzése olyan, mint ha színvakok készítették volna. A kékek és a feketék között is van olyan, ami máshol erős piros.
Profiknak: Kezelt és kezeletlen feketék is vannak, és olyanok is, amik még a haladóknak is elég combosak.
Freeride-ra: Nem véletlenül hívják a freeride-osok mekkájának. Kár, hogy Le Grave-re külön jegyet kell venni.
Családosoknak: Nincsenek igazán gyerekpályák, vagy ha vannak is, akkor messze a felnőtt pályáktól.
Snowboardosoknak: Akár pályán, akár azon kívül sok jó lehetőség van a board-osokna. A snow parkban nekik is vannak jópofa építmények. A városba levivő zöld pályától viszont óva intem őket.
2014-02-20
Kezdőknek: Fokozatosság, széles pályák, nincs két egyforma ! Azonban sok a vizszintes átcsúszás egyik könnyű pályáról a másikra ! De a táj, ha nem rossz az idő, kárpótol mindenért !
Profiknak: Meredek, könnyű, hosszú, fekete, nehezebbnél nehezebb piros, buckahegyek ! No comment ! :)
Freeride-ra: Lavinaveszély, pályán kivüli biztosítás, lavinás terepre való felszerelés és annak készségszerű alkalmazása kötelező !
Családosoknak: Hibátlan lehetőségek, ha meg rossz az idő, magashegyről beszélünk, korcsolyázás, uszoda, lovasszán, francia finomságok, különösen a Le marmotte gourmande ! ;)
2013-11-28
Kezdőknek: nagyon szép, hosszú pályák, csak a végén kell vigyázni, mert a faluba egyetlen zöld pálya visz le, a többi sötétfekete
Családosoknak: Ha mindenki tud jól síelni - perfekt!
2013-11-28
Kezdőknek: Az alsó részeken találnak ők is pályákat, de a rendszer nagyja középhaladóktól használható
Profiknak: Inkébb a kék-piros pályák jellemzőek. Profiknak egyedül a La Gravi freeride rész jelenthet kihívást, amire hétköznapokon érvényes a heti bérlet
Freeride-ra: La Grave, amit heti bérlettel hétköznap lehet használni, egy freeride paradicsom. Les2alpes-on kevés a freride lehetőség.
Családosoknak: Ekkora rendszeren mindeki megtalélja a számítását
2013-11-21
Kezdőknek: van sok lankás kék
Profiknak: hatalmas régió, itt minden van
Freeride-ra: rentgeteg töretlen szűz terület
Családosoknak: sok napos, lankás pálya, napos, gyerekbarát teraszokkal
2013-11-21
Profiknak: A számtalan pálya közül könnyen választhatnak a profik is, de mivel a síterep igen népszerű, a tömeg okozhat gondot a gyors lesiklásban.
2013-11-21
Családosoknak: Inygen buszjárat a városban, sok vásárlási és szórakozási lehetőség
2013-11-18
Kezdőknek: Én ezen a pályán tanultam síelni, ahogy szokták mondani egyből a mélyvízbe! :) Jó döntés volt! Magyar síoktatás van kint, 2. napon már a gleccseren síeltünk. Életem legszebb síélményét kaptam ettől a pályától!
Profiknak: Tökéletes, szinte csak piros pálya, illetve van fekete is. A pálya nagysága miatt eloszlanak az emberek.
Freeride-ra: Elég sok szűzhavas rész van, illetve van egy egész nagy funpark, ahol szabadjára lehet engedni a fantáziánkat a trükkök tekintetében.
Családosoknak: A nagy pályarendszer miatt, nagy az esély a különszakadásra, de kellő odafigyeléssel nem jelenthet problémát. Kiscsoportos gyermek síoktatás van.
Snowboardosoknak: Elég sokat láttam, szerintem tetszett nekik :)
Jártál már LES 2 ALPES síterepén? Mondd el a véleményed!