Kranjska Gora

Kranjska Gora Sípálya információk

A síterep zárva
10.08.02.0
614km
810-1295m
12 Húzólift
5 Ülőlift
2024-02-23
0
km
2024-06-18
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Kranjska Gora

Szlovénia északnyugati részén, közel az osztrák és olasz határhoz található Kranjska Gora, amely déli oldala felől érinti a Triglav Nemzeti Parkot.

Kranjska Gora Szlovénia északnyugati részén található, közel az osztrák és olasz határhoz. Maga a város Zgornjesavska festői szépségű völgyében helyezkedik el, amely már önmagában felejthetetlen látványt nyújt. Fent, a hegyekben a Júliai-Alpok impozáns csúcsai között a hatalmas erdők Mojstranától egészen Ratečéig terjednek.

Szlovénia az alpesi országokhoz képest viszonylag kevés nagy sítereppel rendelkezik. E kevés síterep közül Kranjska Gora sítörténelme a legpatinásabb, ráadásul az autópálya közelsége miatt könnyen megközelíthető. Azon magyarok számára, akik Ausztria felől érkeznek, nagy könnyebbséget jelent a Karawanken alagút, mely megkímél a sokszor havas hágók használatától. A település eleve nagy magasságban, 813 méteren terül el, a sípálya lejtői pedig északi fekvésűek, így a környék rendkívül stabil hóviszonyokkal bír.

A pályákat tekintve Kranjska Gora kiváló családi síterep, ugyanis a nagyon lankás tanuló lejtőktől elkezdve egészen az izgalmas fekete pályáig találunk lehetőségeket. A legkisebbek számára külön elkerített szánkópályák is vannak, melyek használata díjmentes. A sportosabb síelők számára a sítereptől pár száz méterre, a nagy parkolóval szemben egy teljesen sík, 1500 méter hosszú sífutó pálya is kialakításra került, a haladó sífutók pedig további 39,5 km-nyi dimbes-dombos pályán kalandozhatnak a Planica völgyben. Akiknek nem elég egy egész nap, hogy lefárasszák a lábaikat, azoknak hétvégente lehetősége nyílik az esti síelésre is, melynek díját a napi jegy eleve tartalmazza. A pálya mellett nem a máshol megszokott hatalmas hüttékkel találkozhatunk, inkább apró, családias jellegű házikók várják a vendégeket. Természetesen a pálya központjában nagyobb éttermek is találhatóak, ahol mindenki talál magának helyet az ebédszünetben.
A legjobb síelők számára évente kerül megrendezésre a Világkupa sorozat egyik állomásaként a Pokal Vitranc, amelyben versenyzők a férfi óriás műlesiklás és szlalom versenyeken mérhetik össze tudásukat. A verseny szintén nagy múltra tekint vissza, a szervezők már elhagyták a 60. megrendezést.

Az alpesi városka hangulatos sétáló utcáján számos bár és étterem található, ahol kipihenhetjük a síelés fáradalmait. A tökéletes relaxációt a finom ételek teszik teljessé, a tradicionális szlovén ételeken túl osztrák, német, olasz, nemzetközi konyhát, illetve halételeket is találunk az étlapon. A fáradt síelők számára számtalan további felfrissülési lehetőséget kínálnak a wellness szállodák szolgáltatásai, mint például úszómedence, jakuzzi, török fürdő, finn- és infra szaunák, tradicionális és thai masszázs, szolárium és kozmetika. Az Aqua Larix wellness központ bárki számára foglalás nélkül is igénybe vehető, igaz, hétvégente a nagy tömeg garantált.

 

 69980-apartmaji_kranjska_gora_slovenija_v.jpg

Kranjska Gora síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
45 €
Gyerek
27 €
1 Napos
29 €
45 €
45 €
(Összehasonlítva Szlovénia síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Kranjska Gora sípályához

Szerintetek Kranjska Gora...

2013-11-21
Kezdőknek: Nagyon régen jártam ott, de tanulni ideális volt. Főleg, hogy az elején apukám volt a felvonó. :-)
Jártál már KRANJSKA GORA síterepén? Mondd el a véleményed!