Koralpe

Koralpe Sípálya információk

A síterep zárva
10.011.03.0
512km
1650-2100m
5 Húzólift
1 Ülőlift
2023-11-28
0
km
2023-12-07
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Koralpe

Koralpe az osztrák Alpok délkeleti részén helyezkedik el és a karintiai régió egyik legkeletibb síterepe. Az egész pályarendszer nagy magasságban helyezkedik el nem csak a régió, de az egész Alpok sípályáihoz képest is. Már a völgyállomás is 1650 méteren van, a legmagasabb pont pedig a Steinschober csúcsán található, ami 2070 méterével Ausztria legkeletibb kétezresei közé tartozik. A magasságnak köszönhetően Koralpe hóbiztos síterepnek mondható, főleg, hogy a lejtők északias fekvésűek. „Kleines, aber feines Skigebiet”, vagyis kicsi, de szép síterep. Szó szerinti fordításban ez mondják magukról a helyiek, ami abszolút helytálló megfogalmazás.

A pályák

A kiváló fekvés ellenére mindössze 16 kilométer pálya áll rendelkezésre, amiből 5 km kék és 11 km piros besorolású. A legújabb térképek egy rövidke freeride szakaszt is jelölnek fekete pályaként, de ez csak megfelelő hóviszonyok esetén használható és többnyire kezeletlen. A pályákat 4 húzólift és egy tanulólift szolgálja ki. A kevés kék pályából és azok elrendezéséből adódóan inkább a haladó sízők számára alkalmas pályarendszerről van szó, bár a kék, sokszor nagyon széles részeken az ügyesebb kezdők is elboldogulnak. A gyerekek számára kialakításra került egy rövidke varázsszőnyeg, azonban ennek környezetében nem igazán van a továbblépésre alkalmas pálya, így a teljesen kezdők oktatását célszerű nem ide tervezni. Amennyiben mégis úgy döntenénk, hogy itt szeretnénk síelni tanulni, a helyi síiskola nagyon kedvező árakon várja a tanulni vágyókat. Az említett, részben negatív tulajdonságok nagy előnye, hogy a pályán szinte sosincs tömeg, a lifteknél való sorbaállás ritka jelenség. A pálya szélén és környezetében a sítúrázás és a hótalpazás engedélyezett, azonban ez sítúra napijegy vásárlásához kötött, amely 5 Euroba kerül.

Szállások, gasztronómia

Ahogy az Ausztriában megszokott, a pálya mellett több vendéglátóegységben megpihenhetünk síelés közben, ahol az olyan klasszikus „sípályaételek” mellett, mint a gőzgombóc, helyi fogásokat is megkóstolhatunk. Jellegzetes karintiai étel pl. a Kasnudeln (töltött tésztatáska), amelynek étteremtől függően is többféle verziója létezik. A burgonyás-túrós vagy a szárított körtés változatot mindenképp érdemes megkóstolni. Szállások tekintetében Koralpe kifejezetten jó választás, ugyanis közvetlenül a pálya mellett egy komplett falu került kialakításra a síelők számára, ahol 6-10 fős kis faházakat (apartmanokat) lehet kibérelni. A feriendorn-on kívül természetesen más szállások is elérhetőek, többükben wellness részleget is találunk.
Összefoglalva tehát, amennyiben egy nyugodt, családias, kedvező árú síterepet keresünk és nem vagyunk teljesen kezdő síelők, akkor Koralpe kiváló választás, ráadásul viszonylag gyorsan elérhető, Budapesttől nem egész 5 óra út autóval.

Koralpe síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
38.5 €
Gyerek
20 €
1 Napos
24 €
38.5 €
83 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Koralpe sípályához

Szerintetek Koralpe...

2014-02-20
Kezdőknek: Jól áttekinthető!
2013-12-10
Kezdőknek: Többek között itt tanultam. Kezdőknek nincs sok lehetőség, kezdő boardosoknak a húzófelvonók egy része ok, de van, ami részben rézsün fut.
Profiknak: Nincs nagy szint, vannak viszont nagyon jó lejtésű, széles piros pályák. Itt nem fogsz 8 km-en át lesiklani, de energikus, gyors körökre tökéletes a hely.
Freeride-ra: A felső részek és az erdők is jól használhatók.
Snowboardosoknak: Ha valakinek már nem okoznak gondot a húzóliftek, akkor kimondottan ajánlott. Jókat lehet Koralpén szórakozni, funpark is akad, nem is kicsi.
2013-11-21
Kezdőknek: Az ülős felvonó tetejéről nehéz elindulni, így kezdőknek nehezebb.
Profiknak: Változatos!
Snowboardosoknak: Gondozott pályák, kevés jeges rész
Jártál már KORALPE síterepén? Mondd el a véleményed!
Hirdetés