Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia Sípálya információk

A síterep nyitva
75.0220.027.0
1137km
1524-3883m
19 Húzólift
6 Ülőlift
15 Kabinos felvonó
2024-02-23
43
295km
2024-02-24
Hirdetés

Breuil-Cervinia

Cervinia síterepe a Monta Rosa masszívum déli oldalán helyezkedik el, pályái közvetlen összeköttetésben vannak a másik, svájci oldalon elhelyezkedő Zermatt síterep pályáival. Gyakran a két komplexumot egyként kezelik, azonban, főleg a nyári időszakban abszolút önálónak tekinthetők. A környék hangulatát Zermatthoz hasonlóan a pályák fölé magasodó Matterhorn különleges formája adja meg, mely miatt már önmagában megéri sokat utazni. Bár a két síterep pályái, mint említettük, kapcsolatban vannak, az olasz oldalról mégis nehézkes a pályarendszer legmagasabb pontjának, a Matterhorn Glacier Paradise-nak (3883 méter) az elérése. Ezt a problémát egy jelenleg is épülő, várhatóan 2023-ban elkészülő óriás kabinos lift oldja majd meg, mely a Plateau de Rosa állomást köti majd össze a Klein Matterhornnal.

A pályák

Ha a svájci oldalt nem számítjuk, akkor 150 kilométernyi pálya áll rendelkezésre (Zermattal együtt 360 km), melyek nagy része piros besorolású. A pályarendszer Valtournence településről is megközelíthető, amennyiben inkább a kezdőknek ideális kék pályákat keressük, innen érdemes „támadni”, de a Cerviniából kabinos lifttel közvetlenül elérhető Plan Maison állomás közelében is találunk oktatásra alkalmas, viszonylag sík részeket. Amennyiben segítségét szeretnénk igénybe venni a tanuláshoz, a helyi síiskola mókás olasz oktatói rendelkezésünkre állnak. A liftek száma (19) igen, azonban a milyensége és a minősége egyáltalán nincs paliban a svájci oldallal. A völgyből a legmagasabb pontra fel tudunk jutni végig kabinos felvonóval, azonban a többi lift szinte kivétel nélkül nyitott, ami rossz időben igencsak előnytelen. A kicsit fapadosabb szolgáltatást azonban kompenzálja az olasz vendégszeretet és a lazaság, ami a svájci precizitáshoz képest igencsak üdítő egy téli „nyaralás” során. Az olasz vendégszeretetet jól szemlélteti, hogy a pályán rengeteg hütte található, így az esetleges tömeg még a népszerű, déli órákban is eloszlik a vendéglátóipari egységekben. Ha a síeléssel nem tudjuk eléggé lefárasztani magunkat, lehetőségünk van még korcsolyázni sífutni és különböző outdoor túrákon részt venni (motorosszán túra, kutyaszán túra, helisí stb.)

Szállások, szolgáltatások

Cervinia-Valtournence mellett szól, hogy Zermattal ellentétben itt nem csak az outdoor sportok körül forog a világ. Ha nincs kedvünk fagyoskodni elmehetünk wellnesselni, mehetünk uszodába vagy meglátogathatjuk a helyi sítörténelmet bemutató múzeumot is. További jó pont, hogy bár a szállások itt sem olcsók, mégis sokkal pénztárcabarátabbak, mint a hegy másik oldalán, illetve nagy előny az is, hogy a település autóval is megközelíthető, így ha bevállalunk néhány plusz kilométert a szállást illetően, már-már „olcsón” megúszhatjuk a sítúra e jelentős kiadását.

Breuil-Cervinia síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
59 €
Gyerek
41.5 €
1 Napos
44 €
59 €
80 €
(Összehasonlítva Olaszország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Breuil-Cervinia sípályához

Szerintetek Breuil-Cervinia...

Nincs értékelés

Jártál már BREUIL-CERVINIA síterepén? Mondd el a véleményed!