Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében

Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében

Pintér László
Pintér László - Támogatott tartalom
2023/12/13
Lenyűgöző természeti környezetben, szikrázó havas csúcsok között, színvonalas, kiváló ár-érték arányú, magyar nyelvű kiszolgálás mellett töltheted az ünnepeket a Magas-Tauern fenséges csúcsai között

Raurisi-völgy: ismeretlen gyöngyszem a Magas-Tauern szívében

Ha síelés és Ausztria, akkor a völgyet egyébként is ismerőkön kívül aligha jutna eszébe bárkinek is Raurisba menni. Hiszen annyi nagyobb és híresebb síterep van. Aki luxusra és presztízsre vágyik, az menjen Kitzbühelbe vagy St. Antonba. Aki viszont az otthonos miliőt, a tömegturizmus ellentétét keresi, az aligha talál ennél jobb helyet.

Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében-1
Rauris látkép
Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében-1
Forrás: Mozgásvilág

A Raurisi-völgy két híres szomszédja, a Gasteinertal és a Fuschertal (Grossglockner Hochalpenstrasse) között nyílik a Magas-Tauern szívében, Salzburg tartományban. Zsákutca, ebből a völgyből nem lehet közúton átjutni a főgerinc déli oldalára sem hágón, sem alagúton, éppen ezért itt nincs tranzitforgalom. Ide csak azok jönnek, akiknek itt akad kirándulni-, síelni- vagy másznivalójuk.

A 30 km hosszú völgy a Salzach-völgyből ágazik le déli irányban, Taxenbach településnél, nagyjából félúton Zell am See és Sankt Johann im Pongau között. A völgy központja, a 3000 lakosú Rauris 950 m magasan fekszik, Budapesttől 575 km, autóval kb. 6 óra.

Hotel Sonnhof Rauris – szívből jövő vendégszeretet

Ideális alaptábor raurisi tartózkodásunk idejére a magyar tulajdonban lévő és magyar személyzettel dolgozó háromcsillagos Hotel Sonnhof. Különlegessége, hogy ebben a szállodában található a völgy legmagasabban fekvő szállodai szobája, mivel a szálloda a falu legmagasabb pontján épült. Teraszáról lélegzetelállító a panoráma. Összesen 34 családi szobával és 2 jól felszerelt, nagy apartmannal várják vendégeiket.

Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében-4
Hotel Sonnhof Rauris
Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében-4
Forrás: Mozgásvilág.hu

Az egész házat átjárja a vendégszeretet. A büféreggeli bőséges és széles választékot kínál, csakúgy, mint a szintén svédasztalos jelleggel bonyolított vacsora. Házilag készült péksütemények, magyar különlegességek, változatos ételek gazdagítják az osztrák konyhához szokott turistákat. A gyerekekre külön gondolnak ezen a téren is. A reggeli a szálloda hatalmas panorámatetővel ellátott éttermében olyan élmény, hogy az ember legszívesebben egész nap csak reggelizne. Nem lehet a látvánnyal betelni.

Ha lazítani támad kedvünk, a szálloda saját úszómedencéjében csobbanhatunk egy jót, vagy beülhetünk szaunázni. Ha aktívabban töltenénk el egy esetleges esős vagy nagyon havas napot, akkor ott a squash pálya. Bőrünket is barníthatjuk házon belül a szoláriumnak köszönhetően. Ha a gyermekeket nem sikerült lemerítenünk a síeléssel, akkor még ugrálhatnak a kerti játszótéren vagy a beltéri játszószobában is. A hotelben fűtött sí- és bakancstároló is található.

Síelés, snowboardozás Raurisban

A téli utazók számára természetesen a legfontosabb szolgáltatás a síelés. (Bár itt végig síelésről lesz szó, bátran helyettesítsük be mindig a snowboardozást is). A Rauriser Hochalm egy családias síterep, ennek ellenére kicsinek semmiképpen nem nevezhető. 32,5 kilométernyi sípálya várja a legkülönbözőbb tudásszintű síelőket, és ami a legfontosabb, kezdőknek ideális! A felvonóval elérhető legmagasabb pont 2175 méter. A pályák keleti tájolásúak, így bőven a tavaszba nyúlva is gyakran porhó fogadja a síelőket. A pályák túlnyomó része könnyű vagy közepes nehézségű, a legnehezebb, fekete pályán öt kilométernyit csúszhatunk. A gyermekekre gondolva van külön családok számára kialakított pályaszakasz, mókás elemekkel, amelyek a kicsik számára kalandos élménnyé varázsolják a csúszást.

Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében-3
Rauriser Hochalm panoráma
Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében-3
Forrás: Mozgásvilág.hu

A sípálya a szállodától gyalog is csak 500 méterre van, az ingyenes síbuszig 150 métert kell gyalogolni, de a hotel is szervez transzfert a saját parkolójából. Síbérletünkkel nemcsak a síbusz ingyenes, de a völgyben közlekedő távolsági járat (a Postbus) is ingyenes Bucheben és Rauris között, de még Taxenbachból is ingyen jöhetünk fel a sífelszereléssel a Hochalmbahnhoz.

A pályarendszer alja lankás, hatalmas terület áll a kezdő felnőttek és gyermek csoportok rendelkezésére. A szálloda készséggel segít az oktatás megszervezésében.

További aktivitások, kikapcsolódási lehetőségek Raurisban

Ha valaki esetleg azt gondolná, hogy a síelésen kívül semmit nem lehet csinálni Raurisban, az nagyot téved. Hódolhatunk a pályán kívüli túrasízésnek, a sífutásnak, vagy éppen tehetünk gyalogos, illetve hótalpas túrákat. Szánkózhatunk nagyokat, vagy főúri módon, lovas szánon is bejárhatjuk a környéket. A völgy kínálta téli lehetőségekről korábbi cikkünkben még részletesebben olvashattok.

Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében-2
Hoher Sonnblick
Karácsony, szilveszter a téli varázs völgyében-2
Forrás: Mozgásvilág.hu

Ünnepelj tökéletes nyugalomban, fenséges háromezresek ölelésében!

Rauris ideális helyszín a karácsonyi és szilveszteri időszak eltöltésére, aktív vagy passzív pihenésre, feltöltődésre. A Hotel Sonnhof ünnepi csomagajánlatai biztosítják számodra a gondtalan kikapcsolódást!

Hotel Sonnhof karácsonyi ajánlat

Hotl Sonnhof szilveszteri ajánlat