A Magyar Sí Szövetség is támogatja az általános iskolások ingyenes sí- és snowboardoktatását

A Magyar Sí Szövetség is támogatja az általános iskolások ingyenes sí- és snowboardoktatását

Just Creative
2020/12/07
November közepétől él az előregisztráció a Ski43 országos programjára, amely lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje Eplényben a közkedvelt téli mozgásformákat. A kivételes kezdeményezéshez már a Magyar Sí Szövetség is csatlakozott. 
Hirdetés
A Ski43 program célja, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre a diákokat, akik iskolai napokon (hétfőtől–csütörtökig), előre egyeztetett időpontokban vehetnek részt ingyenes sí- és snowboardoktatáson Magyarország legnagyobb és legfejlettebb síkomplexumában, az eplényi Síarénában.

A téli sportok megismerése nemcsak a gyerekek mozgásszeretetének kiterjesztése szempontjából rendkívül fontos: a több mint százéves múltra visszatekintő Magyar Sí Szövetség hisz abban, hogy akár a jövő bajnokai is ott lehetnek a programban részt vevő kisdiákok között.

A Magyar Sí Szövetség is támogatja a kezdeményezést

A Magyar Sí Szövetséget 1913-ban alapították a sportág összefogására a hazai sísport szerelmesei, a szervezet tagja a Nemzetközi Síszövetségnek és a Magyar Olimpiai Bizottságnak is, elsőszámú feladata a hazai sí- és biatlonsport szervezése, de az utánpótlás-nevelés szervezése, valamint a sportág népszerűsítése is a tevékenységei közé tartozik. „A Magyar Sí Szövetség is elkötelezett a hazai sípályákon való síelés népszerűsítése iránt – mondja Dr. Lovas András, a Magyar Sí Szövetség elnökségi tagja. – Azt szeretnénk, ha egyre többen síelnének itthon, és ha a gyermekek számára egyre több síelési lehetőség nyílna. Bízunk benne, hogy minél több gyerek síel, annál többen kezdik versenyszerűen is űzni ezt a nagyszerű sportot, hiszen van hova fejlődnünk: jelenleg viszonylag kevés felnőtt versenyző van Magyarországon, akár az északi sízést, akár az alpesi sízést nézzük. Az ország legmodernebb pályáján megvalósuló Ski43 program remek kedvcsináló a gyerekek számára, ráadásul hosszabb távon azt eredményezheti, hogy megerősödik az utánpótlás. Ezért mindent megteszünk, hogy a lehető legtöbb kommunikációs felületen hírét adjuk a kezdeményezésnek.”

A Magyar Sí Szövetség is támogatja az általános iskolások ingyenes sí- és snowboardoktatását-1
Eplény
A Magyar Sí Szövetség is támogatja az általános iskolások ingyenes sí- és snowboardoktatását-1
Forrás: Just Creative

Síoktatás Eplényben

A Ski43 által a 2020/2021-es síszezonban akár 20 000 diák élvezheti majd a síelés örömeit térítésmentesen az eplényi Síaréna közel 3 hektáros oktatófelületén. A szakképzett síoktatók és segédoktatók napi több turnusban, összesen maximum 500 diáknak tartanak 70 perces foglalkozásokat, amelyeket a gyerekek sítudásához igazítanak: akik nem síeltek még, megismerkednek a sport alapjaival, akiknek pedig van már tapasztalatuk, a sítudásuknak megfelelő foglalkozáson vesznek részt. Ezt követően az általános iskolások tovább élvezhetik a havas terepet, hiszen egy animátor a következő 70 percben szórakoztató szabadtéri játékokkal várja őket.

A Magyar Sí Szövetség is támogatja az általános iskolások ingyenes sí- és snowboardoktatását-2
Eplény
A Magyar Sí Szövetség is támogatja az általános iskolások ingyenes sí- és snowboardoktatását-2
Forrás: Just Creative

Ingyenes síbérlet, oktatás, felszerelés és melegétel

A nem mindennapi kalandhoz a Ski43 térítésmentesen biztosítja a kétórás síbérletet, az oktatást, szükség esetén a felszerelést, valamint minden résztvevő számára egy-egy melegételes csomagot.

A program – a járványhelyzet szabályainak betartásával, figyelemmel a kormányrendeletekre mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően – 2021 január elején startol.

Általános iskolás osztályok regisztrációját a weboldalon várják.

Hirdetés