Volvo-K2 Kupa profi szervezéssel Hír

Mozgásvilág.hu
2011/01/19
Rekordszámú nevező, 5 versenyszám sí és snowboardban rutinos szervezéssel...
Hirdetés
A profik által kedvelt jó kis jeges pálya az amatőrök számára elsőre szokatlan volt, de nyomták teljes odaadással Ők is. Idén rekordszámú nevező indult a versenyen , de voltak jópáran olyanok, akik 9 év alatt minden alkalommal részt vettek a versenyen. Jövőre már mi is rajtszámot tűzünk magunkra :) A versenyzők alapvetően elégedettek voltak a verseny körülményeivel, egyedül a nehezen kiszámítható rajtidő okozott némi kényelmetlenséget.
 
Galériához klikk ide! Galériához klikk ide!
 
Vimeo
A szervezőkön jól látszott a 9 évnyi rutin , no meg, hogy már 5. éve rendezik meg ugyanazon a helyen a versenyt. Az időmérő kábel csatornáját sem kézzel kaparták, láncfűrésszel könnyebben ment a 30 centi mély árok kivágása. Erre szükség is volt, hiszen a síelők könnyen kikoptatják a pályát a kábel fölött. No és persze nem a jól megszokott "egy dolgozik, öten nézik" stratégiát alkalmazták, mindenki serénykedett :)
 
Volvo K2 Kupa A három "nézelődő" sem lógott, csak a kép erejéig :)
 
Külön felfigyeltünk rá, hogy a fiatal versenyzők között jópáran akadtak olyanok, akik megfelelő kezekben komoly sikereket érhetnének el ebben a sportágban. Reméljük tovább haladnak ezen az úton.
 
Eredmények: - Óriásműlesiklás igazolt kétfutamos eredmények itt , - Mozgásvilág.hu amatőr óriásműlesiklás eredmények itt , - Mozgásvilág.hu mini eredmények itt , - Free Big Air eredmények itt , - Snowboard PGS eredmények itt , - Műlesiklás eredmények itt , - MUMUS eredmények itt.
 
K2 Volvo Kupa Eredmények
 
Vági Zoltán versenyigazgató beszámolója:   Rekordszámú résztvevővel túl vagyunk a 9.-en. Egy kicsit szorongva vártuk a versenyt, mert a nevezések nem akartak gyűlni. Aztán a verseny előtt 10 nappal megindultak. Sícsapatok, egyesületek, amatőrök, családok….
Összesen közel 240 nevező , résztvevő látogatott el az idei Volvo-K2 Kupára . Ez rekordszámú versenyző a K2 Kupák történetében.
 
Az időjárás sem járt a verseny kedvébe a rendezvény előtti héten. A meleget még melegebb követte, több napig esett az eső. Szerencsére a futamok idejére megkedveztek az égiek és szombaton és vasárnap is kék ég fogadott minket. A Kreischberg-i lifttársaság példaértékű munkát végzett a terepen. Nem volt gond a pályák kitűzésével, mindenhol megfelelő volt a hó mennyisége, időben indultak a liftek.
A pálya. Igen az is példaértékű volt a fent említett időjárás ellenére. Ezen a „hócement” talajon még akár világkupát is rendezhettek volna. Igaz ugyanez a hó/jég nagy erőpróbára késztette a magyar résztvevőket.
Minden elismerésünk a gyerekeké és az amatőr résztvevőké , akik vették a bátorságot, és versenyeztek ezen a nem mindennapi pályán. Természetesen a versenyzőknek is gratulálunk, de ők hasonló havakon gyakorolnak és nekik nem volt annyira meglepő a kemény talaj.
 
Volvo K2 Kupa
 
Szombaton óriásműlesikló verseny volt a Mini kategóriától a versenyzőkön keresztül a Senior kategóriáig. Korán reggel a serdülő versenyzők kezdtek a felső rajtból, majd az ifjúsági és felnőtt versenyzők következtek. Nagy mérkőzés alakult ki a serdülő I-es mezőnyben a gyerekek között, amit végül is egyesületünk versenyzője Balogh Martin nyert.
Ezek után következett volna a Mini-k versenye, de a rendezőség úgy döntött, hogy a Mini futamot a versenyzők 2. futama után rendezi meg, reménykedve abban, hogy addigra egy kicsit felenged a kemény talaj. Az ifjúsági és felnőtt versenyzők után elkezdődött a Minik megmérettetése. A picik elég sokan voltak, és közülük 4-5 gyermek kivételével mindenki teljesítette a pályát.
Az amatőr rajt egy félórás csúszással kezdődött. Az elsők között jöttek a gyermek I-es és II-es versenyzők, akik közül jó páran profi versenyzőhöz illően teljesítették a pályát . A nagyobb korosztályoknál előfordult, hogy páran kicsúsztak, elcsúsztak a jeges pályán, de szerencsére nagyobb sérülés nem történt.
 
Volvo K2 Kupa
 
Délelőtt az óriásműlesikló verseny alatt folyt a Big Air freestyle snowboard és sí verseny . 11 órától tartották az edzéseket, majd következett a verseny. A résztvevők kisebb-nagyobb trükköket mutattak be versenytársaiknak és a közönségnek.
 
Fél háromra végett ért a sí óriásműlesikló verseny , és megkezdődött a pálya ruccsolása, hogy ki lehessen tűzni a paralel szlalom snowboard verseny pályáját. A tűzést profi módon végezte Szergej kollégánk , és így öt óra körül rajtolt az alpin snowboard mezőny. Az elsők között jöttek a gyerekek, akik közül egy-két versenyző kiemelkedő fejlődésről tett bemutatást.
A snowboard verseny alatt a rendezőség egy része már bement az eredményhirdetés helyszínére, hogy az ottani előkészületeket megkezdje.
 
19 órakor már gyülekeztek az eredményhirdetésre a versenyzők és kísérőik, barátaik. Miközben várakoztak a kezdésre, addig a szponzoraink által felajánlott üdidtőket, söröket és chipseket fogyasztották. Az eredményhirdetés a legkisebbekkel kezdődött, akik közül azok a gyerekek is kaptak oklevelet, akik eltévesztették a pályát. Majd a nagyobb korosztályok jöttek, akik közül mindenki kapott ajándékot, akik jól teljesítették a kitűzött pályát. 9 óra körül végett ért a ceremónia és a legtöbb család, csapat hazaindult készülődve a másnapi versenyre.
Vasárnap az előző naphoz hasonlóan kezdődött a műlesikló verseny azzal a különbséggel, hogy a gyerekek kezdtek. A GyI-II-es kategóriának egymás után kétszer kellett teljesíteni a rövid stanglikból kitűzött, körülbelül 30 kaput. Ezek után következett a serdülő, ifjúsági és felnőtt verseny. A szlalom futamot emelte, hogy résztvevőink között volt Bene Márton olimpikon (2010), Bujtás Csaba és Farkas Norbert felnőtt válogatott versenyző, illetve az előfutó Andreas Zampa szlovák FIS versenyző volt, aki bemutató sízéssel kápráztatta el a résztvevőket és rendezőket.
A műlesikló verseny gyorsan és rendben lezajlott. Az eredményhirdetésre negyed háromkor került sor a célarénában, háttérben a legújabb Volvo személygépkocsikkal.
 
Volvo K2 Kupa
 
Összegezve az idén is jól sikerült. Talán nem volt annyira patent, mint az előző évben, de a résztvevők rekord számban jelentek meg és a kisebb csúszások is belefértek a programba. Nagyon köszönjük a segítséget a Kreischberg lifttársaságnak, Karl Fussi Úrnak a liftársaság vezetőjének. Köszönet minden támogatónak, elsősorban a Volv onak, Energizernek, K2 Sí&Snowboard Központnak, és a mozgasvilag.hu-nak. Köszönjük Anteknek és csapatának és a lelkes K2 szervező csapatnak.
 
Galériához klikk ide! Galériához klikk ide!
 
Sticzay Péter snowboard főszervező beszámolója   A K2 nek a kilencedik, a Mumusnak a 3. szezonja futott az előző 7végén Murauban a Kreischbergi pályán. Sokszor elmondtam már személyesen, talán már írtam is róla, snowboard versenyt csinálni most hálátlan feladat … kimondottan hálátlan feladat.
De idén szerencsére nem ez volt a helyzet…:) Péntek reggel egy korrekt jégpáncél fogadott bennünket, a már ismert parkoló végén – mint egy gleccser jég folyama – olyan volt a pálya, üveg kemény jég alapú – pálya…. és pár óra, pár ratrak, pár celsius és megtörtént a csoda, lett egy jó ugrónk, egy jó pályánk… Murau mindig beadja valahogy bármilyen időben – ez tény. Komoly ez a pálya.
 
Tehát pénteken ugratót faragtunk, megbeszéltük a helyiekkel, hogyan legyen a menetrend , csúszkáltunk egy nagyot a magunk örömére is, majd a nap végén bánatosan bámultuk a tökéletes Super Pipe ot, ami le volt zárva – hiszen várták a pár nappal később kezdődő 2.Freestyle sí félcső Világkupát…nem nagyon gurítanak kicsiben ezek a helyi arcok.
 
Volvo K2 Kupa
 
Aztán eljött pikkpakk a szombat és lassan megtelt a parkoló, a hó állaga is a tökéletes felé konvergált. Mindazok a versenyzők, akikről csak reméltük, hogy megjelennek, na azok megjelentek, és végre nagy nehézségek közepette be is neveztek a versenyre a legeslegutolsó pillanatban. Vicces, de mintha ők nem tudnák, hogy egy versenyre nevezni kell… De a free versenyeken majdnem mindig ez a menetrend, és aztán valahogy mindig megoldódik a helyzet. Ők valahogy ilyenek.. A 17 fős mezőnyből és a Világ Kupa ugratóból remek verseny kerekedett. Azért lett remek, mert komoly és tiszta trükkök dörrentek, szép volt az idő, tiszta volt a pontozás(Pei/ Sümi/ stico), jó volt az ugró.
 
A selejtezőben többen választották a kisebb ugratót, ahol belőtték magukat és az érkezőt, és taktikázva igyekeztek bejutni a 8as döntőbe, így tett Liptay Dávid is, akitől furcsa volt ez a megfontoltság (mondjuk volt 2 furcsa bemelegítő ugrása a nagy kidobón), de jól állt neki. Koczka Geri volt még az, aki komolyakat varázsolt a kis ugratón – Kocz cork5 -7.. Toma Tamás a nagy visszatérő volt az, aki beugrotta tisztán a big bootert, és megmutatta a többieknek az igazi air time ot… A színvonalas versenybe a 8as döntőbe is folytatódtak az izgalmak, és végig komoly szinten pörgött a verseny. Igazából a 3-4.helyért Czéh Tóth Matyi és Ballagó Pitri volt küzdelemben, de CTM fantasztikus nyugodtsága és sejt mélyen beépült trükkjei nem hagytak kétséget, hogy az inkább a focit és a szörföt erőltető versenyző egy fantasztikus snowbi versenyző és szépen letett 7esével a végén kiérdemelte a 3.helyet.
 
Volvo K2 Kupa
 
Balogh Ádi izgalmas karrierje ezen a hétvégén nyugodt és kiegyensúlyozott formát mutatott, aminek az eredménye egy patent tiszta swb7, és front 7 es – amiért felállva tapsoltunk. Dév igazából nagyon közel volt Ádihoz, és a front 9 el talán meg is fogja, ha kristálytiszta. De ezen a napon a tökéletes trükköt Balogh Ádi adta be, így Ő lett az első kupaforduló győztese. Junioroknál meggyőző teljesítménnyel Kiss Beni győzedelmeskedett teljesen megérdemelten. Aztán eljött a délután és ahogy a free versenyzők lassan megkeresték a helyüket a hüttében, úgy bukkantak fel az alpin versenyzők, hosszú lapjaikkal, borotvaélesre fent kantnival. Minden kanyarban beleszántva az évek alatt szerzett tudásukat a jeges hóba. A parallel óriás pályát Szergej tűzte, ami kb. 17 kapuból állt. A rajt kimondottan izgalmas volt, ahogy egy kisebb ugratót elhagyva kanyarodtál rá az első kapura. A 23 fős mezőnyben megjelentek a gyerek kategória, női, masters, és open kategória legjobbjai. Sajnos az időmérő újfent lassan működött, és a rajt és cél közötti kommunikáció sem volt teljesen tökéletes – de a hullámok elcsitultak és nagyjából délután 5re gyönyörű megvilágításban elkezdődött az alpin verseny.
 
Volvo K2 Kupa
 
Csak pár kiragadott momentum emlékül: A lányoknál meggyőző teljesítménnyel nyert Harmat Rózsa, Viszlay Vanda előtt. Alakul a női mezőny és reméljük, hogy felnő egy új alpinos lány generáció. Sok sikert lányok! Németh Őrs új lapjával nagyon meggyőzően ment, és egy ideig ő volt a leggyorsabb, aztán bejelentette, hogy az egyik kaput szabálytalanul vette (belül pár centivel), tehát saját magát zárta ki…tisztelet neki! Sümegi Peti kirobbanó formája nem díjazta a késői versenyt, valahogy nem adta ki neki, de majd legközelebb biztos megmutatja, milyen amikor igazán kiadja.. Kósa Ádám és Kiss Miki is azok a versenyzők, akiktől arany is kitelik, de most valahogy nem született meg ez a teljesítmény, csak majdnem, így ők harcoltak a kis döntőben. A nagy döntőt a többszörös bajnok Pátkay Marci és Papp Endre (Junior) vívta, és nem kis meglepetésre a párharcot Junior nyerte, de a meglepetés mögött hihetetlen magabiztos teljesítmény állt. Talán Junior élete legjobb meneteit karcolta bele a jégbe azon az estén… öröm volt nézni!
 
Másnap következett a Billabong Mumus csapatverseny , ami igazi kuriózum a snowbi versenyek között és szerencsére egyre jobban szeretik a versenyzők… 6 csapat (3fős) vágott neki az izgalmas és eredeti versenynek. A versenyen véletlenszerűen kapnak kötelező feladatokat (trükköket) a versenyzők, akiknek mint csapat kell gondolkozni és teljesíteni. A csapatszellem, a taktika, és a széles spektrumú tudás nyerő a Mumusnál. Nagy küzdelmek árán alakult ki a végeredmény, ahol a 3. helyet a Generation Gap, a második helyet a Criminal People, és az első helyet a Hóbányász (Czéh Tóth Máté/ Koczka Gergő/ Kiss Beni) csapat nyerte meg. Izgalmas trükkök sorát láthatták a nézők, mint például swb5/ front flip, vonatban 3 különböző 360, és a többi, és a többi. A verseny lebonyolítását Lotfi Peiman végezte nagy sikerrel!
 
Köszönet a támogatóknak (Burn, MSBSZ, K2, Volvo) akik nélkül nem sikerült volna ez az esemény, köszönet az embereknek, akik kézzel és verejtékkel segítettek, köszönet a K2 mindenkor lelkes csapatának – akik a legfontosabb alkatrész ebben a gépezetben, köszönet a versenyzőknek – akik a tudásukat és lelkesedésüket hozták, és persze a nézőknek…
 
Volvo K2 Kupa
 
Jobbulást kívánunk Kövesdán Krisznek és a térdének, aki a Big Air en sérült meg! Folytatás következik! sziasztok stico
 
Galériához klikk ide! Galériához klikk ide!
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés