Verd meg Ass-t! Alpesi síverseny Nassfelden Hír

Baumann Viola
Baumann Viola
2013/01/03
Tudjuk, mit csinálsz 12-én! Nassfeldben csúszol a világ leghosszabb versenypályáján!
Hirdetés

Szereted a kihívásokat, de kicsi rá az esély, hogy mostanában világkupafutamon indulj a léceddel? Semmi kedved egyedül beállni a rajtkapuba, és egyetlen csúszás alatt összemérni a tudásodat az osztrákokkal? Akkor itt a szuper alkalom, hogy barátokkal, tesókkal, ellenfelekkel felszerelkezve 2-3 órán át versenyezz a világ leghosszabb alpesi síversenyén, miközben mást sem csinálsz, csak felvonózol és csúszol, felvonózol és csúszol, és nyomod le a veled egy csoportban indultakat, vagy bevárod az öcsédet/haverodat/szerelmedet.

Mindezt Nassfeldben teheted meg, az újév 12. napján, ahol a Verd meg Ass-t! versenyt rendezik a sógorok. Az ötletgazda a többszörös világkupa-futam bajnok Armin Assinger, aki egyben a pályacsúcsot is tartja a most negyedszerre megrendezésre kerülő Trophy-n. A pálya 25,8 kili hosszú, amivel a Guiness Rekordok közé is bekerült, a szintkülönbség 6400 m, aminek leküzdésében sokat segítenek a liftek. Összesen 800 lelkes amatőrre számítanak, de többnyire beesik pár sztár is a nevezők listájára. Az utolsó, finiser szakasz a leghosszabb egybefüggő pálya, 7,6 km, 1200 szintet esik, és a Millennium-Express-hez fut be.

 

Piste
Piste

 

A verseny ideje alatt csak a résztvevők tartózkodnak a pályákon, pihenni pedig leginkább a felvonókon lehet. A pályát iránykapuk jelölik, ezek között kell áthaladni a teljesítéshez.

Lehet indulni egyedül, vagy csapatban. Utóbbi 4 – 6 főből állhat, de ne felejtsetek magatokkal vinni egy hölgyet is, nélküle nem engednek nevezni sem. A vegyes csapatból az első három úriember ideje számít, és a leggyorsabb csajszié. Országonként is értékelik a versenyzőket, minden nemzet leggyorsabb sízője alapján számítják a nemzetek rangsorát. Ez azt is jelenti, hogy ha a legjobb magyar indulót megelőzi akár 200 osztrák is, az országot még mindig behozhatja a második helyre, úgyhogy hajrá!

 

A verseny menete úgy néz ki, hogy 20 fős csoportokban indítanak, a csoportok pedig 2 percenként rajtolhatnak el. Az indulási sorrendet a 21. helytől felfelé az előző évi eredmény határozza meg. Az újoncoknak pedig minden csoportban 5 szabad kártyát biztosítanak, ráadásul az első induló csapatba, az „Assinger és barátai”-ba kapnak még 5 rajtszámot.

 

Pályabejárás az előző napon lehetséges, 11-én, pénteken, dél és délután 3 között. A rajtszámokat is pénteken lehet átvenni, méghozzá a Millennium-Express völgyállomásánál levő versenyirodában, reggel 9 és este 7 között, illetve szombaton 7 – 7.45-ig ugyanott. Az öt kisorsolandó rajtszámot Assingerék csapatába a Warm-Up Partin osztják ki, szóval azt sem érdemes kihagyni.

 

Szombaton, azaz 12-én 8.30-kor sül el a képzeletbeli startpisztoly a Gartnerkofel ülőlift aljánál, délután 1-kor pedig már a díjátadó ceremónia vár a Millennium-Express-nél. A célzónában már 12.30-tól szórakoztatják a nézőket a Red Bull repülőbemutatóval, amelyen Hannes Arch Air Race-világbajnok trükközik majd a gépmadarával. A Winner’s Partin élő rockkoncerten vehetnek részt a még aktív résztvevők, és fáradt lábaikkal a Power Chord dalaira rophatják.

 

Regisztrálni január 7. délután 5-ig lehet a www.schlagdasass.at oldalon. A nevezési díj egyéniben 39 €, csapatban 33 €/fő, a csip letéti díja 25 €, amit visszakapunk az időmérő leadása után. Az ár tartalmazza a nevezést, az időmérést, az ellátást a célban, belépőt a Tésztapartira, egy italt a Winner’s Partin, és kupont kedvezményes napijegy vásárlásához. Ééés, hazavihetjük Armin Assinger által sajátkezűleg szignált rajtszámunkat is!
Szóval, lécre fel!

Hirdetés